به گزارش «نماینده»، حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره تشکیل «ساترا» و برخی شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه صوت و تصویر در سالجاری و نحوه نظارت مجلس بر درآمدهای آن و اختلافات برخی دستگاههای در حمایت از آن، اظهار داشت: فضای علمی و پژوهش جای درگیری و نزاع نیست؛ وقتی شرکتهای دانشبنیان سودآور هستند طالب و خواهان زیادی دارند اما به محض اینکه برخی شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مالی عقبرفت پیدا میکنند حامیان سابق آنها به دنبال رها کردن این شرکتها هستند که درد بزرگی است.
وی افزود: به دلیل امتیازات و تسهیلاتی که در قانون بودجه برای شرکتهای دانشبنیان وجود دارد و همچنین یکسری امتیازات دیگر مانند معافیتهای مالیاتی، تعداد شرکتهای دانشبنیان زیاد شده است و به همین دلیل برخیها سعی میکنند خود را به این شرکتها متصل کنند.
عضو هیأت رئیسه مجلس تصریح کرد: عمده شرکتهای دانشبنیان سودآور هستند و اگر پژوهشگران قوی در آنجا باشد و بتوانند عرصهای جدیدی را فراروی کشور قرار دهند سودآوری آنها چند برابر خواهد شد.
سلیمی خاطرنشان کرد: برخی از دستگاههای دولتی سعی میکنند خود را به برخی شرکتهای دانشبنیان متصل کنند تا از سوددهی این شرکتها بهرهمند شوند هر چند که برخیها هم تلاش دارند به صورت صوری برخی از شرکتهای دانشبنیان را توسعه دهند تا از معافیتها و امتیازات قانونی بهره بیشتری ببرند.
وی افزود: متأسفانه برخی مسؤولین اجرایی به دنبال آویزان کردن دستگاه خود به برخی شرکتهای دانشبنیان هستند که باید با آنها برخورد قانونی شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس تصریح کرد: علت اختلاف بین دستگاههای اجرایی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان آن است که تلاش میکنند هزینههای خود را با متصل کردن دستگاه به این شرکتها برطرف کنند، اما تلاشی برای ارتقاء علم و دانش و پژوهش و رفع یک مسأله و حل مشکل در کشورمان ندارند.
سلیمی گفت:نباید ذهن پژوهشگران و محققان فعال در شرکتهای دانشبنیان درگیر موضوعات حاشیهایی مانند اینکه زیرمجموعه این دستگاه اجرایی باشند یا زیرمجموعه دستگاه دیگر معطوف شود چرا که برخی از مسائل علمی مهمتر از کش و مکشهای سیاسی است.
وی درباره اختلاف برخی دستگاهها برای حمایت از ساترا و شرکتهای دانش بنیان حوزه صوت و تصویر تأکید کرد: برای مجلس مهم نیست که شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه کدام دستگاه و نهاد اجرایی باشند چرا که نمایندگان فقط به کارآیی و کارآمدی شرکتهای دانشبنیان نگاه کرده و آن را رصد و نظارت میکنند.