به گزارش «نماینده»، کیومرث سرمدی واله عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با هدفمندسازی یارانهها و تصمیمات اخیر درباره حذف ارز ترجیحی گفت: پیش از دولت سیزدهم هدفمند کردن یارانهها، به علت عدم نظارت به هدف نخورد و ناموفق بود و در رانت و فسادی که ایجاد شد نیز هیچ شکی نیست. ریشه این مشکلات نیز فقدان نظارت دقیق و عدم بهرهمندی از نهادها و سازمانهای نظارتی بود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر دولت سیزدهم به اصلاح این وضعیت مصمم است، اما انتقاد و اشکالی که وجود دارد، عدم اقناع عمومی است. هر تصمیمی باید به صورت مفصل و با دلایل برای مردم توضیح داده شود و اذهان آنها برای آنچه در حال وقوع است آماده باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از طرف دیگر اینکه هدفمند کردن یارانهها با نان و آرد آغاز شد نیز مورد انتقاد است چرا که بسیاری از اقشار کم درآمد قوت غالبشان نان است. در چنین شرایطی حتی اگر آغاز این مسیر از یک کالاهای اساسی مردم ضرورت داشت، دولت باید پیش از اجرا هم مردم را اقناع میکرد هم نهادهای نظارتی را برای اقدامات لازم فعال میکرد.
سرمدی واله در پایان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر باید مابهالتفاوت قیمتهای جدید پرداختی مردم و قیمت قبل از اعمال هدفمندی یارانهها، با بررسی دقیق محاسبه میشد و از طریق کارتهای الکترونیکی یا هر راه دیگری در اختیار مردم قرار میگرفت تا جامعه برای تأمین کالای اساسی سفره خود با مشکل مواجه نشود و به آنها فشار نیاید. نهایتا نحوه ارائه این مابهالتفاوت به مردم باید هرچه سریعتر مشخص شود.