به گزارش «نماینده» حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اظهارات اخیر محمدجواد ظریف مبنی بر عدم اطلاع وی از وجود واژه «تعلیق» برای تحریمها در متن قرارداد برجام گفت: از این ماجرا میتوان دریافت وزیر سابق امور خارجه، از متن قرارداد برجام که آن را امضا کرده، اطلاع کافی نداشته است.
وی با بیان اینکه عدم اطلاع ظریف از متن دقیق قرارداد برجام نشان داد که وی علیرغم تمام ادعاها در خصوص مهارتش، صلاحیت سکانداری دستگاه دیپلماسی کشور را نداشته است، افزود: واقعاً متأسفم که شخصیتی مانند آقای ظریف، بیش از ۳۰ سال در سیاست خارجی کشور ما نقشهای مختلفی ایفا کرده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس پیرامون آینده برجام در دولت سیزدهم تصریح کرد: سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران در این قضیه کاملاً روشن است؛ قراردادی که برای کشور ما فقط ضرر و برای طرفهای مقابل صرفاً سود داشته باشد و آنها به تعهداتشان عمل نکنند، مورد پذیرش نخواهد بود و باید به زبالهدان تاریخ بپیوندد، اما اگر طرفهای مقابل هم به تعهداتشان عمل کنند، ممکن است جان دوبارهای به برجام داده شود.میرزایی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای غربی به اکثر تعهداتشان در برجام پایبند نبودند، اما متأسفانه دولت قبل به صورت یکطرفه به تمام تعهدات کشور ما در این قرارداد جامه عمل پوشاند؛ قطعاً مذاکره به این نحو، قابل قبول نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که پرونده محاکمه روحانی در چه مرحلهای است، اظهار کرد: پرونده محاکمه روحانی در جلسات هفته گذشته مجلس شورای اسلامی با اعمال ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس توسط آقای حاجیدلیگانی و با درخواست تعدادی از نمایندگان از جمله من انجام شد و بررسیهای لازم در کمیسیون قضائی و حقوقی صورت گرفت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: منتظر هستیم تا پس از تصویب طرح محاکمه روحانی در کمیسیون قضائی، این طرح به صحن مجلس بیاید و در صورت تصویب، برای پیگیری نهایی به قوه قضائیه ارسال شود.
به گزارش آنا، ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
هرگاه حداقل ده نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شئون و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیسجمهور و یا وزیر و یا مسئولان دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیئترئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میگردد. کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئترئیسه به مجلس ارائه میدهد.
تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.
تبصره ۲- در صورتی که مجلس در مورد رئیسجمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد، طرح استیضاح در صورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.