شناسهٔ خبر: 172735 - سرویس بین‌الملل
منبع: فارس

حکمرانان افغانستان به امنیت مرزی و توسعه روابط برادرانه با ایران توجه کنند

عباس گلرو عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس گفت: حکمرانان افغانستان باید نسبت به مباحث مشترکی نظیر زبان، مذهب، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و گروه‌های تروریستی و افراط‌گرا، اقتصادی و مرزها توجه ویژه‌ای داشته باشد.

به گزارش «نماینده» عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره خواسته‌های جمهوری اسلامی از دولت آتی افغانستان اظهار داشت:  تحولات افغانستان برای ما به عنوان کشور همسایه و از سوی دیگر با توجه به اینکه عمق تمدنی ایران محسوب می‌شود بسیار مهم است.

وی افزود: دو ملت ایران و افغانستان تاریخ مشترک داشته و ما بیشتر از اینکه همسایه و همجوار هم باشیم طبق مقام معظم رهبری خویشاوند محسوب می‌شویم. 

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک تحولات افغانستان را بررسی می‌کند و تلاش می‌کند هر آنچه خیر و صلاح است برای مردم افغانستان و ایران انجام شود.

گلرو گفت: تحول مثبتی که اخیراً در افغانستان مبنی بر خروج نظامیان آمریکا از این کشور و پایان اشغالگری آنها رخ داد نکته بارز چند وقت اخیر در منطقه بود و هر آنچه منطقه از حضور نظامیان آمریکایی خالی شود برای ملت‌های منطقه دستاورد بزرگی محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ همه کشورهای منطقه و حتی آنهایی که با آمریکا رابطه دارند باید بدانند که خروج آمریکا و نظامیان این کشور از منطقه به نفع همگان است. 

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: معیار اصلی قضاوت رأی یک ملت است و در مورد موضوع افغانستان هم نظر رأی و خواسته مردم افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران مهم است ضمن اینکه همانطور که رئیس جمهور هم اشاره کردند آنچه مردم افغانستان بپذیرند و در یک فرایند دموکراتیک آن را بخواهند مورد اعتماد و حمایت جمهوری اسلامی است.

گلرو گفت:‌ کشور جمهوری اسلامی ایران انتظاراتی که از دولت افغانستان دارد با توجه به تنیدگی مسائل مختلف و موضوعات متعدد آن است که نسبت به مباحث مشترک زبان، مذهب، فرهنگی، سیاسی و روابط دوجانبه و مسائل امنیتی و گروه‌های تروریستی و افراط‌گرا و از منظر اقتصادی و مرزها توجه ویژه‌ای داشته باشد ما از دولت افغانستان انتظار داریم که توجه جدی به این موضوعات و مسائل داشته باشد و افرادی که در کابل در حال حکمرانی هستند می‌بایست به امنیت مرزی و توسعه روابط برادرانه به جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه‌ای داشته باشد. البته امیدوارم هرچه سریع‌تر توسعه حوزه‌های مختلف در روابط دو کشور را تجربه کنیم.