به گزارش «نمیانده» دکتر محمدباقر قالیباف در این سفر با مقامات ارشد سوریه و نیز تجار و فعالان اقتصادی دوکشور دیدار خواهد کرد و به صورت ویژه پیگیر اهداف اقتصادی و تجاری خواهد بود.
در این سفر به صورت ویژه همکاری های راهبردی از جمله توافق های اقتصادی بین ایران و سوریه و گشایش مسیرهای جدید برای تجار و صنایع ایرانی بررسی میشود.
پس از آن که در سال های گذشته همه تمرکز دستگاه دیپلماسی کشور معطوف به مذاکره با غرب بود و از سایر توان دیپلماسی از جمله دیپلماسی اقتصادی غفلت شده بود، به نظر می رسد در دیپلماسی خارجی باید تقویت دیپلماسی اقتصادی در دستور کار قرار گیرد و سفر دکتر قالیباف در راستای تحقق اهداف دیپلماسی اقتصادی کشور است.
در همین راستا یکی از پیشنهادات جدی دکتر قالیباف توسعه دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه، تغییر نام و کارکرد این وزارتخانه به «وزارت امور خارجه و تجارت امور بین الملل» است.
درحالی که رئیس مجلس شورای اسلامی بلند پایه ترین مسئول ایرانی است که بعد از بحران سوریه به این کشور سفر می کند، پیش از این ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، وزیر کشور ترکیه برای چهارمین بار طی ۲ سال اخیر و وزیر کشور چین برای عقد قرارداد های تجاری به سوریه سفر کرده اند. روز گذشته نیز فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کرده است که همه این اتفاقات نشان دهنده تلاش کشورهای مختلف برای استفاده از دوران پسا بحران سوریه و کسب منافع اقتصادی است.
براساس گزارش واحد مرکزی خبر، طبق آمار گمرک ، صادرات فعلی ایران به کشور سوریه حدود یک میلیارد دلار است این در حالی است که در شش یا هفت سال گذشته صادرات ترکیه بیشتر از ۱۴ میلیارد دلار بوده است.