به گزارش «نماینده» سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات هفتههای اخیر در برخی شهرهای استان خوزستان و اعتراض مردم به مسأله کمآبی و سوء مدیریتها و نیز سوء استفاده عناصر ضد انقلاب از اعتراضات بحق مردم، اظهار داشت: تقریبا ۸۰ درصد از درآمد ناخالص ملی کشور از استان خوزستان تامین میشود و این استان تا چند سال پیش یکی از پرآبترین استانهای کشور و در کشاورزی اول بوده است.
وی با اشاره به وجود ذخایر عظیم نفت و گاز و صنایع پتروشیمی در استان، افزود: با وجود همه این ثروتها و نقش ممتاز استان در تامین درآمد کشور، اما از لحاظ زیرساختی خوزستان جزء یکی دو استان آخر کشور است و این یک تناقض است که مردمانی ثروت داشته باشند ولی محروم باشند.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس با بیان اینکه با همه این اوصاف مردم خوزستان نجیبترین مردم در کشورمان هستند، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که وقتی مشکلات باقی میماند و کارد به استخوان میرسد، مردم با همه نجابتشان برای اعتراض به خیابان میآیند؛ چراکه نه آب شرب دارند و نه آب کشاورزی و این سؤال وجود دارد که چرا باید دولتهای مختلف دست روی دست بگذارند که کار به اینجا برسد؟!
مشکل خوزستان فقط «آب» نیست
محفوظی با تاکید بر اینکه مشکل خوزستان فقط آب نیست، ادامه داد: خوزستان یک روز درگیر سیلاب است، روز دیگر مشکل فاضلاب دارد، یک بار درگیر مشکل گردوغبار میشود و حالا هم درگیر بیآبی است؛ در مجموع مشکل استان خوزستان مربوط به زیرساختهاست، مخصوصا در شهرهای آبادان و خرمشهر که جنگزده هستند این مشکلات زیرساختی و سوء مدیریتها بیشتر دیده میشود.
وی با اشاره به نمونههایی از سوء تدبیرها در آبادان گفت: در آبادان دژ خاکی که در جنگ تحمیلی به طول ۱۱۰ کیلومتر در ساحل اروندکنار تا شمال خلیج فارس کشیده شد، هنوز پابرجاست و یک رودخانه قابل کشتیرانی و تجارت، در پشت این دژ قرار گرفته است؛ در تمام این سالها همه نیروهای ارشد نظامی و امنیتی گفتهاند که این دژ دیگر هیچ ضرورتی ندارد و وجود آن ضرر است و باید برداشته شود، اما این سوال وجود دارد که چرا تاکنون باقی مانده است؟!
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس همچنین با اشاره به معضل بیکاری در استان تصریح کرد: چرا با وجود این همه ثروت و شرکتهای پتروشیمی، جوانان استان خوزستان باید بیکار باشند؟!
محفوظی افزود: وقتی با طرحهای غیرکارشناسی آب خوزستان به استانهای کویری که استقرار صنایع آببَر در آنها غیرمنطقی است منتقل میشود، هم خوزستان با مشکل بیآبی مواجه میشود و هم جوانان این استان با مشکل بیکاری روبرو شده و مجبور به مهاجرت میشوند.
۲ عامل اصلی مشکلات خوزستان
وی با اشاره به دو عامل اصلی تداوم مشکلات در استان خوزستان در سالهای بعد از جنگ تاکنون، گفت: مشکل نخست اجحاف مدیریتی در حق مردم خوزستان است که نمونه آن انتقال غیرکارشناسی آب از استان و اشتغال نیروهای غیربومی در استان است؛ به عنوان مثال، در شهرستان ماهشهر ۲۵ پتروشیمی داریم، در بندر امام و منطقه ویژه اقتصادی آن، نیمی از ۶۰ هزار نفری که در این پروژهها شاغل هستند، نیروهای غیربومی و پروازی هستند و این سؤال وجود دارد که چرا باید اینطور باشد؟!
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دومین مشکل خوزستان نداشتن نگاه ملی نسبت به استانی است که در دوران دفاع مقدس دژ مستحکم دفاع از کشور بوده است؛ امیدواریم که حداقل در دولت آقای رئیسی به خوزستان نگاه ویژهای شود.
محفوظی در همین رابطه، به مدیریت ضعیف در همه دولتهای بعد از جنگ تاکنون در استان خوزستان و عدم نظارت بر آنها از سوی نهادهای ناظر اشاره کرد و گفت: یکی از جلوههای این ضعف مفرط مدیریتی، ترک فعلهایی بوده است که صورت گرفته و باید با آنها برخورد شود؛ چرا که در تمام این سالها پول و سرمایه زیادی در استان وارد شده ولی بخش قابل توجهی از آنها حیف و میل شده است.
راه حل مشکلات خوزستان «نگاه ملی» و «بودجه، اختیارات و نظارت» است
وی در ادامه راه حل خروج استان خوزستان از بحرانهای فعلی را عزم ملی و نگاه ملی از سوی دولت آینده نسبت به این استان دانست و گفت: ایدههایی مانند «استانداری ویژه» که از سوی حضرت آیتالله رئیسی مطرح شده، ایدههای خوبی است اما زمانی میتواند مفید باشد که در حد حرف و جلسه باقی نماند و بودجه و اختیارات ویژه به استانداری خوزستان داده شود و بر عملکرد آن نیز نظارت شود.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس، همچنین با اشاره به سوء استفاده عناصر ضدانقلاب از اعتراضات مردم خوزستان گفت: حتی در استانهای مرکزی کشور هم که حساسیتهای مرزی و قومی ندارند، ضدانقلاب به راحتی میتواند در بین مردم مخفی شود و حاشیهسازی کند؛ بنابراین سوء استفاده از اعتراضات مردم خوزستان که یک استان مرزی است، چیز عجیبی نیست، اما مردم خوزستان نجیباند و دنبال حقوق قانونی خودشان بودهاند.
چشم امیدمان به دولت آینده است
محفوظی تصریح کرد: ما حرکت عناصر ضد انقلاب را محکوم کرده و مردم را به آرامش دعوت میکنیم و تاکید میکنیم که صدای اعتراض مردم به گوش مسئولان رسیده اما نگاه ما دیگر به این دولت فعلی نیست و به دولت آینده چشم امید داریم که کاری اساسی برای این استان بکند.
وی خاطرنشان کرد: عناصر ضد انقلاب از بستر فضای مجازی برای تحریک مردم و فراخوان تجمع به آنها دعوت میکنند و مردم هم نمیدانند که چه کسانی فراخوان تجمع میدهند و ماهیتشان چیست.
نباید با سوء مدیریت راه را برای سوء استفاده دشمن باز کنیم
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس اظهار داشت: مردم خوزستان آنقدر ولایتمدار و عاشق انقلاب هستند که مشابه ندارند، ولی مشکلات و سوء مدیریتها باعث بروز این اعتراضات میشود، بنابراین نباید با سوءمدیریت و کوتاهی راه را برای سوء استفاده دشمن باز کنیم.