به گزارش «نماینده» محمدعلی محسنی بندپی با بیان اینکه مناسبسازی منازل افراد سالمند و دارای معلولیت ارجحتر از مناسبسازی معابر و مبلمان شهری برای آنها است، گفت: شاید حضور یک فرد دارای معلولیت یا سالمند در منزل بیشتر از زمانی است که در سطح جامعه حضور پیدا میکند، بنابراین باید از امکانات لازم در جهت بهبود شرایط زندگی خود بهرهمند شود.
تلاش مجلس برای اصلاح ساختارها و مناسبسازی مبلمان شهری در حمایت از جامعه معلولان
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما از ابتدای سال با تشکیل جلساتی در کمیسیون بهداشت و درمان در تلاش هستیم که با اصلاح ساختارها و مناسبسازی مبلمان شهری شرایط مناسبی را برای حضور افراد دارای معلولیت و سالمندان در جامعه ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه برغم برخورداری از قوانین بسیار خوبی که برای حمایت از معلولان وجود دارد چون تاکنون الزامات قانونی برای آنها وجود نداشته، اجرایی نشدهاند، کما اینکه این موارد در قانون برنامه ششم توسعه مسجل شده و در آئیننامه جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هم آمده است، اما دستگاههای اجرایی آن را اجرا نکردهاند؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات جدی افراد دارای معلولیت در سال ۹۹ این بود که دولت به شدت با کسری اعتبارات مواجه شد، به همین دلیل قوانین حمایتی برای به رفع نیازهای این قشر اجرا نشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: نتیجه جلساتی که در فراکسیون سلامت سالمندان و کمیته بهزیستی و توانبخشی مجلس برگزار کردیم نشان میدهد هیچ دستگاه اجرایی در قوانین حمایت از افراد دارای معلولیت و سالمندان موظف نبوده که به تکالیفی که برای آنها تعیین شده، عمل کند، بنابراین مجلس در این مورد باید بیش از آنکه به نقش تقنینی خود عمل کند به نظارت بپردازد، چرا که این مهم در گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود.
رئیس فراکسیون سلامت سالمندی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ما در این کمیسیون به شدت به دنبال تقویت نقش نظارتی خود در حوزههای مختلف هستیم تا بتوانیم تغییراتی در وضعیت گروههای هدف جامعه سلامت ایجاد کنیم.