به گزارش «نماینده» حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در نشست خبری در ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: در سطح شورای امنیت کشور، ستاد امنیت انتخابات و کمیتهها و شورای تأمین استانها و شهرستانهای سراسر کشور مسئولیت هماهنگی اجرایی و عملیاتی با نیروی انتظامی تحت عنوان قرارگاه امام علی (ع) صورت گرفت و با محوریت این نیرو در سطح ملی، استانها و شهرستانها، قرارگاههای امام علی (ع) به موازات شوراهای امنیت و شوراهای تأمین سراسر کشور تشکیل شد.
وی ادامه داد: در چند مرحله برآورد امنیتی انتخابات صورت گرفت؛ یک مرحله در قالب امنیت سال ۱۴۰۰ و یک مرحله قبل از انتخابات، حین انتخابات و بعد از انتخابات که برای همه مقاطع برنامهریزی گستردهای صورت گرفت.
وی اظهار داشت: تهدیدات بسیار زیادی از جهت اقدامات تروریستی در طول این مدت داشتیم، طراحیهایی صورت گرفته بود و عناصری را در داخل فریب داده بودند که در تورهای اطلاعاتی قرار گرفتند. برخی مورد تذکر و ارشاد قرار گرفتند و در برخی موارد دستگیر شدند.
ذوالفقاری گفت: با اشراف اطلاعاتی که از آن سوی مرزها و در مرزهای کشور و داخل کشور صورت گرفت، هیچ حادثه امنیتی در برگزاری انتخابات نداشتیم. همه نیروها در سراسر کشور در آمادگی کامل قرار داشتند و هنوز در آمادگی هستند.
ی تصریح کرد: تعداد بیش از ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم برای تامین امنیت شعب اخذ رای ماموریت داشتند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر هم ماموریت تامین امنیت مرزها و شهرها و روستاها و راه ها را بر عهده داشتند. همه دستگاه ها با هماهنگی کامل و با برنامه ریزی ای که در قرارگاه امام علی و نیروی انتظامی صورت گرفت هم کار اطلاعاتی و هم کار عملیاتی را همراهی و عملیاتی کردند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور اضافه کرد: اطلس امنیت انتخابات هر روز رصد می شد و ممکن بود بر اساس داده ها، رنگ بندی شهرها تغییر کند و بر اساس رنگ بندی شهرها، تامین نیروهای امنیتی انجام می شد.
ذوالفقاری تاکید کرد: تاکنون هیچ اقدام ضدامنیتی و تروریستی نداشته ایم. نیروی انتظامی مسئولیت تامین امنیت انتخابات را بر عهده داشت و بسیج، سپاه، ارتش، دستگاه اطلاعاتی، قضایی و شوراهای به تامین امنیت کشور کمک کردند.
وی با بیان اینکه ما یکی از انتخابات های امن را برگزار کردیم، گفت: افرادی تحت تاثیر قرار گرفتند مثلا فردی در حدی مبتدی قصد اقدامی داشت که او دستگیر شد و مشکلی پیش نیامد و برخی افراد در فضای مجازی تحت تاثیر القائات دشمن قرار گرفته بودند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: دو نفر چند روز قبل از انتخابات قصد داشتند به سیستم برق تعرض کنند که آنها دستگیر شدند. حین برگزاری انتخابات نیز دو حادثه تصادف در سیستان و بلوچستان و دیوان دره داشتیم که یک نفر از عوامل اجرایی در دیوان دره فوت کرد و تعدادی زخمی شدند و در سیستان و بلوچستان هم یک سرباز به شهادت رسید.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه این دو مورد، امنیتی نبود بلکه تصادف بود، بیان کرد: چند مورد جزئی برخوردهای محلی درباره انتخابات شوراها انجام شده بود که با دخالت نیروهای امنیتی موضوع حل شد و همه صندوق ها در امنیت کامل تحویل مراجع ذی صلاح شد. چند مورد درگیری هم بود که ربطی به انتخابات نداشت.
وی در پایان در رابطه با انتشار برخی فیلم ها از نوشتن رای برای یک نامزد انتخابات، گفت: فیلم مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که جعلی بوده است و نیروی انتظامی در حال پیگیری است و تخلفات جزئی در شعب اخذ رای داشته ایم که به برخی تذکر داده شد و برخی هم دستگیر شدند و پس از ارجاع به مرجع قضایی آزاد شدند.