به گزارش «نماینده» محمود عباسزاده مشکینی در توضیح اهمیت انتخاب شوراهای اسلامی شهر و روستا و معیارهای انتخاب خوب اعضای شوراها، گفت: زندگی مردم در گرو مدیریتهای محلی است، در شهرها شهرداریها و در روستاها دهیاریها این کار را انجام میدهند، از طرف دیگر پایه تمرین مشارکت و گردش نخبگان در قدرت از شوراها آغاز میشود و به همین دلیل شوراها از جایگاه مهمی برخوردار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به حساسیت مردم نسبت به موضوعت محلی، مردم عموما از انتخاب شوراها استقبال میکنند و انتخابات شوراهای اسلامی مولفه مهمی در افزایش مشارکت است البته مشارکت یک عدد نیست و آثار و برکات زیادی دارد. مردم به طور ملموس نتیجه انتخاب خود را در شهر و روستای خود میبینند لذا از نظر کیفی و کمی حضور هوشمندانه مردم بسیار موثر است. مردم با انتخاب دقیق و درست خود از نظر کیفی احساس قدرت میکنند.
تخصص لازمه عضویت در شوراها است
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس یازدهم اضافه کرد: شرایطی برای انتخاب اعضای شوراهای اسلامی لازم است؛ حداقل شرایط را قانونگذار پیش بینی کرده که در بررسی صلاحیتها این حداقل شرایط در نظر گرفته میشود اما مسائل شهری عموما موضوعات تخصصی است، معماری، برنامهریزی، اقتصاد و حقوق شهری از جمله این تخصصها است. برخورداری از حداقل تخصص لازم است اما وجود افراد متخصص و فوق متخصص به ویژه در حوزه شهرسازی، اقتصاد شهری، مبلمان شهری، حقوق شهری و محیط زیست در شوراهای اسلامی ضروری است.
عباس زاده مشکینی در ارتباط با نگاه سیاسی به شوراها، گفت: در قانون اساسی فعالیت حزبی آمده و آزاد است و در کشور ما بیش از ۲۵۰ حزب دارای پروانه وجود دارد اما متاسفانه احزاب ما بیش از آنکه کار سیاسی کنند، سیاسی کاری میکنند و سیاست زده هستند. احزاب فصلی و خانوادگی کم نداریم، احزابی که فقط تابلو دارند و فقط در انتخابات فعال میشوند اما ما به احزاب دارای گفتمان و برنامه نیازمند هستیم.
تحزب از لوازم دموکراسی است
وی ادامه داد: احزاب باید در مقابل رأی که از مردم میگیرند، ضامن تحقق برنامه های کاندیدای معرفی شده خود باشند اما اینگونه نیست و این مستلزم تولد و رشد احزاب به صورت طبیعی و قانونی است. عموما در ایام انتخابات احزابی که برنامه های نزدیک بهم دارند، جبهه و ائتلاف تشکیل می دهند و این کار خوبی است زیرا تحزب از لوازم دموکراسی است به شرط اینکه ساز و کار تشکیل آن کشور درست شود.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: قانون احزاب چند سال گذشته در مجلس تصویب شده و خوب است، دولت این قانون احزاب را ابلاغ کرده و امیدواریم در سالهای آتی احزاب فعالی تشکیل شود که مسئولیت افرادی که به مردم معرفی میکنند را به عهده بگیرند و در انتخابات به مردم کمک کنند و کارکرد حزبی درست را پایه گذاری کنند.
لزوم تشکیل شوراهای اسلامی متناسب با مسائل روز جامعه در گام دوم انقلاب
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مولفههای گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: گام اول انقلاب به تعبیری تثبیت جمهوری اسلامی بود و در گام دوم، دولت اسلامی و مجلس و شوراهای اسلامی کارآمد و متناسب با شرایط جامعه و نیازهای روز باید تشکیل شود و پاسخگوی مطالبات اصلی مردم در راستای آرمان های استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی باشد. در شوراها ایجاب میکرد که قانون کارآمدی داشته باشیم که متاسفانه به این انتخابات نرسید و امیدواریم تا دور هفتم شوراها، قانون کارآمدی تهیه کنیم و نتیجه آن کمک به روی کار آمدن شوراهای قوی تر شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: تلاش خواهیم کرد تا در راستای گام دوم انقلاب مجلس از مطالبات محلی و تحقق آن که از وظایف قوه مجریه و شوراها است، فارغ شود و مجلس ریل گذاری مدیریت کشور و فیلتر کردن سامانه قوانین را پیگیری کند تا شوراها تمام امور مرتبط با مسائل شهری و روستایی را رصد و برای آنها برنامهریزی کنند و نظارت دقیق بر مدیریت شهری و روستایی داشته باشند.