به گزارش «نماینده» محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تصویب فوریت بررسی طرح قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی در جلسه امروز پارلمان گفت: تاسیس بانکهای خصوصی در کشور و همچنین بانک مرکزی که نتوانست مقتدر و قوی باشد، یکی از مشکلات جدی در اقتصاد ایران است و متاسفانه از ابتدای دهه ۸۰ این مشکل بسیار جدیتر شد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس تصریح کرد: کشورهای دیگر هم دارای بانک خصوصی هستند، اما این نوع بانکها در کنار یک بانک مرکزی قوی تاسیس و مدیریت میشوند، تاسیس بانکهای خصوصی متعدد در کنار یک بانک مرکزی ضعیف در ایران موجب شده تا در طول ۲۰ سال گذشته نقدینگی در کشور به میزان ۱۰۲ برابر رشد داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۸۷ درصد این نقدینگی توسط بانکها ایجاد شده است، افزود: بانک نقدینگی را تولید میکند اما حاکمیت نتوانسته روی این نقدینگی هیچ تسلطی داشته باشد و در نتیجه به جای رشد تولید در کشور، تورم بوجود آمده است.
رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس تاکید کرد: مهمترین هدف طرح قانون بانک مرکزی که در جلسه امروز فوریت بررسی آن در صحن با تصویب شد، اقتداربخشی به این بانک است و بعد از تبدیل آن به قانون، بانک مرکزی دارای ساز و کار، اختیار و وظایفی میشود که میتواند بخوبی بانکهای خصوصی و غیرخصوصی را مدیریت کرده و نقدینگی کشور را به سمت تولید و رفاه اجتماعی هدایت کند.
حسینزاده بحرینی اظهار کرد: اکنون بانکها تولید نقدینگی و مال سازی کرده و کالاهای غیرضروری و لوکس وارد میکنند و مشغول بنگاهداری هستند و تمام این موارد در نتیجه ضعف بانک مرکزی بوجود آمده و امیدوارم با تصویب این قانون، بانک مرکزی یک رویه و اقتدار جدید پیدا کند.