به گزارش «نماینده» حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نشست مشترک با تعدادی از نمایندگان مجلس با اشاره به جایگاه مجلس در امر قانون گذاری گفت: مرجع ریل گذاری سیاست ها و اقدامات در کشور، مرکز قانون گذاری ست که همان مجلس شورای اسلامی است و با حضور عناصر فاضل و آشنا به مسائل دانشگاه در این مجلس میتوانیم امید فراوانی به آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: مناسب است با شناسایی نقاط ضعف و قوت، به اصلاح روندها و ایجاد فرآیندهایی که باعث حرکت مثبت و رو به جلو در مجلس می شود، بپردازیم.
رستمی در ادامه افزود: فضای دانشگاهی فضای نخبگانی این کشور است و لازم است که مجموعه ظرفیت های فکری و اندیشهای کشور در خدمت مجلس باشد و مجموعه دانشگاه یکی از همین ظرفیتهاست که میتواند به این جریان کمک کند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: اگر از ظرفیت دانشگاه برای ارائه نظرات کارشناسی به مجلس استفاده شود حتما به فضای تصمیمگیری و تصمیمسازی کمک خواهد کرد اما این ظرفیتها در محیط آموزش عالی به دلیل کم توجهیها و کمبود ارتباطات کمتر مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که مجموعه دانشگاهیان باید احساس کنند که مورد توجه، مطالبه و مشورت قرار گرفتهاند و این موضوع قطعاً کمک خواهد کرد که مجلس سرمایه اجتماعی بهتری در دانشگاه و محیط نخبگانی داشته باشد و یکی از مطالبات رهبری هم این بوده که دانشگاهها در مسائل کشور نقش آفرین باشند.
رستمی گفت: در صورت تداوم این ارتباط، جریان هدایت پژوهش و تحقیقات دانشگاه ها به مسئله محوری و حل مسائل کشور اتفاق میافتد و حتماً به ما کمک خوهد کرد به رسالتی که در دانشگاه ها داریم بهتر عمل کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه افزود: هر کمکی که مجلس را به اهدافش در خدمت به نظام و کشور نزدیک می کند را وظیفه خود می دانیم.
وی گفت: باید روش های تعامل اساتید و نخبگان دانشگاهی با نمایندگان مجلس بررسی شود تا به یک الگوی مناسب برای تعامل بهتر برسیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پایان گفت: دفاتر هم اندیشی در مجموعه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها میتوانند به عنوان بازوهای مشورتی در ارتباط با نمایندگان مجلس باشند، مسائل را بررسی کنند و نتیجه پژوهشها را برای مجلس ارائه دهند.
حجت الاسلام پناهیان مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در ادامه جلسه گفت: یک امری که باید در مجلس نهادینه شود بحث رجوع به کار کارشناسی است و یکی از جاهایی که برای این کار میتواند واسطه باشد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها است زیرا با مجموعه ای از متخصصین دانشگاهی مرتبط است.
وی افزود: مجلس می تواند به گونه ای عمل کند که بحث رجوع به متخصصین و کار کارشناسی در آن نهادینه شود؛ لذا مجموعه نهاد نمایندگی میتواند موضوع کار کارشناسی و ارتباط با متخصصین را به عهده بگیرد و در تمامی موضوعات مطالب کارشناسی شده توسط اساتید دانشگاه را به مجلس ارائه دهد.
گفتنی است در ادامه جلسه نمایندگان مجلس به ارائه نکات و نظرات و پیشنهادات خود درباره ارتباط موثر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با مجلس پرداختند.
سید احسان قاضیزاده یکی از نمایندگان حاضر در جلسه به نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها پرداخت و گفت: باید در حوزه آموزش مجازی و حوزه های فکری، در نهاد سرمایهگذاری جدی شود تا این مرکز بتواند نقش موثری در بدنه دانشگاهی و جامعه داشته باشد.
حجت الاسلام آزادیخواه به نقش نهاد به عنوان یک پشتیبان برای مجلس پرداخت و گفت: مجموعه مجلس به عنوان نهادی که نیاز به پشتیبان دارد لازم است که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به عنوان یکی از پشتیبان های مجلس مورد توجه قرار بگیرد. در حوزههای محتلف ما به این همراهی و همکاری نیازمندیم و خوب است دبیر خانه ای تشکیل شود و با تناسب موضوع و کمیسیونها با کارشناسان مربوطه در نهاد ارتباط حاصل شود.
زاهدی هم با اشاره به آیین نامه های مدیریت دانشگاهها تاکید کرد و افزود: موضوع اجرای سند اسلامی شدن دانشگاهها متاسفانه به تاخیر افتاده است و موضوع مهم بعدی نقش دانشگاهها در مرجعیت علمی و تمدنسازی در این بخش با توجه به بیانیه گام دوم است که مجلس با تمام توان آماده کمک به مجموعه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها است.
حجت الاسلام میرتاج الدینی هم با توجه به نقش نهاد در بدنه دانشگاهی و جامعه گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یک نهاد مبارک و انقلابی است که آثار و برکات فراوانی دارد و حضور این نهاد در دانشگاهها یک امر لازم و ضروری است و خوب است ارتباط موثری با انجمن های علمی بر قرار شود و ارتباط موثر و همیشگی دانشگاه با صنعت هم باید تقویت شود.
حجت الاسلام فلاحی در ادامه افزود: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها باید نقش ارتباطی دانشگاه و حوزه تقنین و قانون گذاری را داشته باشد.
عباس گودرزی هم با اشاره به ضرورت وجود کانونهای تولید فکر خاطر نشان کرد: دانشگاه نتوانسته است به رسالتش به خوبی عمل کند و ضرورت دارد که کانونهای تولید فکر زیر نظر این نهاد در دانشگاهها تقویت شوند و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها میتواند مکمل نمایندگان مجلس در تصمیم سازی برای حل مسائل کلان و راهبردی کشور باشد و خوب است دبیرخانه ای برای تولید محتوای فکری برای نمایندگان مجلس از سوی نهاد تشکیل شود.
امیرحسین بانکی پور هم با اشاره به ساختار ارتباطی دانشگاه با مجلس افزود: باید ساختار ارتباط دانشگاه با مجلس تحت عنوان شورای هم اندیشی دانشگاهها با مجلس طرح ریزی شود و این ارتباط از طریق این شورا شکل بگیرد. طرح ها و لوایح در مجلس به بدنه اساتید مرتبط در دانشگاهها منتقل شود و مسائل طرح شده در دانشگاهها از طریق کمیسیونها به مجلس وارد شود تا به مرحله قانونگذاری برسد.
احمد نادری هم با اشاره به ظرفیت های این نهاد خاطر نشان کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، عقبه حوزوی و هم دانشگاهی دارد و میتواند در مباحث کمیسیون ها کمک مناسبی را انجام دهد و به عنوان یک بازوی قوی برای بحثهای کارشناسی در مجلس ایفای نقش نماید و موضوع بعدی کمک نهاد به بحث نظارتی مجلس است که میتواند محور همکاری باشد.
علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات هم گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان بازوان علمی رهبر انقلاب به حساب میآیند و ما در کمیسیون آموزش همراه همیشگی نهاد هستیم.
وی افزود: اتفاقات خوبی هم در بخش های مختلف صورت گرفته است و ما در مجلس با تمام توان خود برای تقویت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها آمادگی داریم.