به گزارش«نماینده» ابوالفضل عموئی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح جلسه کمیسیون متبوع خود با حضور مسئولان وزارت خارجه در خصوص پیگیری اجرای قانون راهبردی لغو تحریم ها در نشست خبری، گفت: امروز اولین روز کاری مجلس یازدهم در سال ۱۴۰۰ است. روزی پرکار که قبل از شروع جلسه کمیسیون امنیت ملی نیز نشستی با حضور آقای عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره کننده کشورمان داشت.
وی توضیح داد: با توجه به مذاکرات صورت گرفته در روز جمعه در کمیسیون مشترک برجام به صورت وبینار، صبح امروز کمیسیون امنیت ملی جلسه فوق العادهای با حضور آقای عراقچی برگزار کرد که توضیحات ایشان را شنیدیم. نمایندگان در این جلسه بر اجرای دقیق و کامل قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تاکید کردند. آقای عراقچی نیز به ارائه توضیحاتی درباره روند گفتوگوهای فعلی پرداخت و تاکید شد در جلسه روز سه شنبه در وین هیچ مذاکره مستقیم و یا غیر مستقیم بین جمهوری اسلامی و آمریکایی ها صورت نمیگیرد. در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران، ایالات متحده را عضوی از برجام نمیشناسد چون از برجام خارج شده و به تعهداتش پایبند نبوده است.
عمویی ادامه داد: در این چهارچوب تا رفع کامل تحریمها و راستی آزمایی آن از جانب جمهوری اسلامی، ایران به تعهدات خود باز نخواهد گشت و اجازه حضور آمریکا را در مذاکرات ۵+۱ نخواهد داد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: نمایندگان در این جلسه تاکید کردند که باید قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها به صورت دقیق پیگیری شود و همچنین بر لزوم پیگیری سیاستهای نظام در تحولات برجام تاکید کردند. در این چهارچوب لغو کلیه تحریمها علیه کشور ما خواسته اساسی است به گونه ای که تحریم ها باید به صورت عملی لغو شده و مورد راستی آزمایی قرار گیرد.
وی افزود: در این جلسه نمایندگان دیدگاههای خود را بیان کرده و قرار شد مجلس بر مجموعه روند گفتوگوها نظارت داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین اظهار کرد: علاوه بر برجام موضوع توافق جامع بین ایران و چین نیز در جلسه غیر علنی امروز مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نمایندگان در جریان جزئیات آن قرار گرفتند. همچنین جلسه امروز توسط گروه دوستی ایران و چین و با حضور مقامات وزارت خارجه برگزار شد از طرفی ظهر امروز نیز ما میزبان معاون اقتصادی وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی هستیم. ما رویکرد تعامل با کشورهای مختلف از جمله دولت چین را مورد حمایت قرار میدهیم. البته که ما بر روند اجرای برنامه جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و قراردادهای ذیل آن نظارت جدی داریم.
عمویی در پاسخ به این پرسش که رژیم صهیونیستی و عربستان به دنبال حضور در کمیسیون مشترک برجام هستند، گفت: امروز موضوع ما روند گفتوگوهای فعلی بین جمهوری اسلامی و ۴+۱ بود، و ایران آمریکا را عضو این گروه نمی داند. البته که طبق اخبار و اطلاعات طرفهایی درخواست حضور در مذاکرات را دارند که از دید ما مبنای حقوقی و سیاسی ندارد. آنها سعی میکنند روند گفتوگوها را تخریب کنند. در حالیکه جمهوری اسلامی بر مواضع اصلی خود یعنی لغو تحریمها مصر بوده و مجلس هم در اجرای قانون راهبردی برای لغو تحریمها تاکید دارد و بر اجرای آن نظارت میکند.
وی در پایان گفت: طبق ماده 4 قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، بعد از ۵ ماه از تصویب این قانون باید کارخانه تولید اورانیوم فلزی راه اندازی شود که این یکی از گامهای آتی جمهوری اسلامی خواهد بود.