به گزارش «نماینده» دکتر محمدباقر قالیباف ظهر امروز با ویچسلاو والودین رئیس مجلس دومای روسیه دیدار و گفت وگو کرد و بعد از این نشست همراه با همتای روسی خود در جمع خبرنگاران حضور یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روسیه اولین مقصد سفر خارجی من به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی است، گفت: مهم ترین موضوع در این سفر پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی برای آقای پوتین رئیس جمهور روسیه بود که در این پیام بر استحکام، راهبردی و مستمر بودن روابط ایران و روسیه تاکید شده است و هیچ تغییر سیاسی در دنیا و نگاه های یکجانبه گرایانه هم تاثیری بر این رابطه نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در نشست درباره مسائل دوجانبه ای، منطقه ای، جهانی و مباحث مشترک بحث و بررسی انجام شد، افزود: قالب های فراوان و مشترکی وجود دارد که باید با ساختارهای جدید و تقویت ساختارهای گذشته در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی، فنی، انرژی، صنعتی، گردشگری، اقتصادی، کشاورزی، علمی و دانشگاهی پیش برود.
قالیباف با بیان این که ایران و روسیه مشترکات فراوانی درباره مسائل منطقهای و صلح در منطقه دارند که این موضوع لازمه اتخاذ تصمیمات جدید و ساختارهای جدید است گفت: تهران و مسکو همچنین در موضوع امنیت و صلح منطقه ای و جهانی و مبارزه با تحریم های ظالمانه علیه دو کشور مسائل و موضوعات مشترک دارند.
وی تصریح کرد: در نشست امروز هماهنگ و توافق شد که در فصل بهار سومین کمیسیون عالی مشترک پارلمان های ایران و روسیه در کنار نمایشگاه اقتصادی و تجاری میان تجار ایران و روسیه در تهران برگزار شود و ما میزبان رئیس مجلس دومای روسیه خواهیم بود.
قالیباف در پایان تاکید کرد: امیدواریم این سفر آغاز تحول جدیدی در بحث های سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی میان دو کشور باشد و ما شاهد شکل گیری سرمایه گذاری ها بین دو کشور باشیم.
والودین: روسیه به دنبال فرمت های جدیدی برای گسترش ارتباط با ایران است
رئیس مجلس دومای روسیه نیز ضمن تشکر از دکتر قالیباف برای انتخاب روسیه به عنوان اولین کشور خارجی برای سفر خود، گفت: امیدوارم گفت وگوها و ملاقات ها در این سفر شما مبنای خوبی برای توسعه کارآمد روابط پارلمانی میان دو کشور ایران و روسیه و همچنین در عرصه های دیگر شود.
والودین با بیان این که روسیه به دنبال فرمت های جدیدی برای گسترش ارتباطات خود و ایران است تاکید کرد: پاندمی کرونا جهان را تغییر داده و باید به دنبال فرمت های جدید برای توسعه روابط میان دو کشور باشیم.
به دنبال توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران هستیم
وی تاکید کرد: هدف ما از گفت وگوها این است که بتوانیم به نتایج واقعی و توسعه روابط میان ایران و روسیه در زمینه های انرژی، کشاورزی و حمل و نقل برسیم و شرایطی فراهم شود که روابط تجاری و اقتصادی دو کشور گسترش یابد و به پروژه های جدیدی در نتیجه دست پیدا کنیم.
رئیس مجلس دومای روسیه با بیان اینکه برگزاری این نشست ها باید به متولد شدن پروژه های جدید بیانجامد، بیان کرد: ما در نشست امروز توافق کردیم که کار را از امروز آغاز کنیم و اواسط سال میلادی (بهار 1400) به دعوت رئیس مجلس شورای اسلامی به تهران خواهیم آمد و از محافل اقتصادی و اجرایی روسیه هم برای حضور در تهران دعوت می کنیم تا این نشست نه تنها منجر به توسعه ابعاد پارلمانی دو کشور شود بلکه تحرک جدیدی به روابط میان ما بدهد.
وی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه از نظر تاریخی یک حالت ویژه ای دارد، گفت: ما و ایران با تحریم ها و جنگ های تجاری و استانداردهای دوگانه، که نه تنها علیه ما بلکه علیه چین و کره شمالی اعمال شده، یک مبارزه مشترک داریم.
والودین تصریح کرد: این جنگ های تجاری از سوی آمریکا علیه روسیه و ایران به صورت علنی انجام شده و یا تحت عنوان حفاظت از بازارهای اروپایی انجام می شود.
رئیس مجلس دومای روسیه تاکید کرد: در نشست امروز با دکتر قالیباف درباره برگزاری کنفرانس همکاری منطقه ای و امنیت صحبت هایی را داشتیم، کشورهای ایران، روسیه، چین، ترکیه، افغانستان و پاکستان در این کنفرانس شرکت می کنند و جلسات این کنفرانس به نوبت هر سال در یک کشور برگزار می شود.
والودین افزود: اولین نشست در اسلام آباد پاکستان و سپس در تهران و ترکیه برگزار شد و اکنون نوبت مسکو است و ما برای برگزاری این کنفرانس در اواخر سال اعلام آمادگی کرده ایم و از هم اکنون مقدمات آن در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر اینکه برخی کشورها تلاش می کنند کمک های درمانی و بهداشتی به سایر مردم ارسال نشود، بیان کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش می کنند واکسن خودشان را پیش ببرند و مانع پیشبرد واکسن سایر کشورها می شوند در صورتی که مشخص نیست تا چه حد دارو و واکسن های آن ها مفید است.
رئیس مجلس دومای روسیه همچنین با اشاره به ارسال واکسن کرونا از سوی روسیه به ایران، اظهار کرد:همکاری ها و گفت وگوها میان ایران و روسیه در عرصه مسائل بهداشتی و درمانی و کمک به اتباع دو کشور برای فائق آمدن برای پاندمی کرونا در حال انجام است و باید شرایطی فراهم کرد تا دیگر کشورها هم به واکسن کرونا دسترسی پیدا کنند.