به گزارش «نماینده»، احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تبعات الحاق ایران به کنوانسیونهای FATF با توجه به شرایط تحریمی کشورمان گفت: در سال ۹۵ که دولت بدون هماهنگی با مجلس در مسیر اجرای توصیههای FATF قرار گرفت و حتی چند بانک داخلی هم با دولت همراهی کرد، بسیاری از نهادهای نظامی و کانالهای مالی کشور از سوی وزارت خزانه داری آمریکا شناسایی و تحریم شدند.
وی ادامه داد: خوشبختانه مجلس و سایر نهادهای کشور نسبت به این موضوع حساس شدند و پیادهسازی توصیههای کنوانسیونهای مدنظر FATF با مخالفت مجلس مواجه شد. در حال حاضر باتوجه به پافشاری دولت بررسی برای پیادهسازی توصیههای کنوانسیونهای مورد نظر FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شده است.
فلاحی تصریح کرد: پیادهسازی توصیههای FATF رقم زدن یک برجام دیگر برای کشور است. با پیادهسازی توصیههای این کنوانسیون کلیه اطلاعات مالی و بانکی کشور در اختیار آمریکا و نهادهای بینالمللی دست نشانده آمریکا قرار میگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه FATF به دنبال شناسایی مسیرهای دور زدن تحریم است و ما نباید اجازه دهیم مشتمان برای آمریکا باز شود، گفت: FATF به دنبال شناسایی کانالهای نقل و انتقال پول و مبادلات پولی ایران است. با پیادهسازی توصیههای این کنوانسیون، تمام ابزارها و نهادها و صرافیهایی که با ایران برای دور زدن تحریمها همکاری میکنند شناسایی میشوند و دولت آمریکا قطعاً آنها را تحریم خواهد کرد. بعضی از این نهادهای مالی و پولی در کشورهای دوست و همسایه هستند.
وی ادامه داد: کشورهای غربی به دنبال ضربه زدن به کشور هستند. هیچیک از معاهدههای بینالمللی هم سودی نصیب کشور نکرده است.
فلاحی تصریح کرد: اجرای توصیههای FATF فروش نفت کشور را دچار مشکل خواهد کرد. اینکه در اوج تحریمها میتوانیم یک میلیون بشکه نفت بفروشیم، دلیلش عدم اجابت و تکمیل خواستههای FATF است. اما در صورت پیادهسازی توصیههای این کنوانسیون، آمریکا مقاصد و کانالهای فروش نفت ایران را شناسایی و درصدد مسدود کردن آنها بر خواهد آمد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: آمریکا به دنبال آن است که با پیادهسازی خواستههای FATF شرایط نفت در برابر غذا را برای جمهوری اسلامی پیاده کند.
وی تصریح کرد: برخلاف برخی ادعاها، عدم پیادهسازی توصیههای FATF تأثیری بر واردات غذا و دارو نمیگذارد.