به گزارش «نماینده»، ابراهیم رضایی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح مالیات سالیانه بر املاک گران قیمت و لوکس اظهار داشت: این طرح اواخر آبان ماه با قید یک فوریت تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد.
وی افزود: اگر چه در بودجه سال ۹۹ این موضوع دیده شده ولی اجرایی نشده است، ضمن این که بنای ما دائمی شدن این قانون است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: هدف از ارائه این طرح کاهش فاصله طبقاتی با اخذ مالیات از کاخها، قصرها، خانههای مجلل، املاک گرانقیمت و لوکس در کشور و کم کردن فاصله دهکهای بالای درآمدی و پایین درآمدی جامعه است.
رضایی اظهار داشت: این طرح با هماهنگی و همکاری مرکز پژوهشهای مجلس تدوین شده است.
نماینده دشتستان در مجلس گفت: طرح مالیات سالانه بر املاک گرانقیمت و لوکس سه ماده و سه تبصره دارد که در این طرح آمده است که همه مالکان حقیقی و حقوقی نسبت به جمع ارزش روز املاک با کاربری مسکونی (آپارتمان یا زمین) که ممکن است برای والدین یا فرزندان صغیر و تحت تکفل باشد در نظر گرفته شده و مقرر کرده در پایان هر سال و مجموع املاک بیش از ۵۰ میلیارد ریال (۵ میلیارد تومان) اخذ مالیات صورت گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: این طرح شامل خوابگاههای دانشجویی دولتی و غیردولتی نخواهد شد، ضمن این که نکته بعدی آن است که در ماده دوم این طرح آمده است که همه افراد مشمول مالیات مکلف هستند مالیات سالانه املاک خود و فرزندان صغیر تحت تکفل را تا پایان اردیبهشت ماه سال بعد به حساب سازمان امور مالیاتی بپردازند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.
وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی هم طبق ماده ۳ این طرح مکلف شده است که با توجه به پایگاه اطلاعاتی سایر ارگانها که اطلاعات املاک اشخاص را در اختیار دارند، نسبت به تکمیل اطلاعات سامانه املاک خود اقدام کرده و مالیات متعلق را تعیین و به نحو مقتضی به افراد مشمول اعلام کند.
رضایی افزود: این طرح در ادامه طرح اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم یا مالیات بر خانههای خالی است و امید داریم که زنجیرهای از مالیات بر دهکهای بالای جامعه را در نظر گرفته و به نفع عموم مردم، مستضعفین و محرومان اعمال کنیم چراکه آنان که رفاه بیشتری دارند باید مالیات بیشتری پرداخت کنند.