به گزارش «نماینده»، عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اوایل شروع به کار مجلس شورای اسلامی، ویدیو و کلیپهای گرافیکی در سطح فضای مجازی منتشر شد که بیانگر یک تخلف در خصوص پیام رسان تلگرام بود. در همین راستا فعالان فضای مجازی و برخی کاربران نیز این مباحث و مطالبات را به نمایندگان منتقل کردند و در این خصوص شفافیت این موضوع دغدغه جدی داشتند.
وی ادامه داد: بر اساس خواسته کاربران و فعالان فضای مجازی، مصاحبههای مختلفی با رسانهها انجام دادم و خواستار ورود کمیسیون اصل ۹۰ و سازمان بازرسی به موضوع شدم و همچنین از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستم که درخصوص این دغدغه پاسخ لازم را بدهد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: پس از اینکه وزارت ارتباطات پاسخ لازم را نداد، از طریق تذکری کتبی در مردادماه خواستار تشریح و شفاف سازی مفاد قرارداد با تلگرام و چرایی محاسبه ترافیک بین الملل برای کاربران تلگرام با وجود استقرار cdnهای تلگرام در کشور شدم.
وی افزود: این وزارتخانه اقدامی در این خصوص انجام نداد و پاسخی به بنده واصل نگردید. مکاتبهای نیز مجددا با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادم و خواستار پاسخ به تذکر شدم که متاسفانه اقدام لازم صورت نگرفت. مطلع شدم که آقای وزیر به مکاتبات مرکز پژوهشها نیز بی توجهی کرده و پاسخی به این مرکز در خصوص مبحث سی دی ان تلگرام نداده است.
مقتدایی بیان کرد: در همین راستا، از ابزار قانونی سوال از وزیر بهره گرفتیم و سوالی را به همراه سایر نمایندگان محترم در همین خصوص از آقای آذری جهرمی مطرح کردیم که به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد و ایشان باید در کمیسیون جهت پاسخ به این سوال حضور یابند.
وی افزود: طبق اعلام کمیسیون ایشان دوشنبه جهت پاسخگویی به این سوال و تعدادی سوال دیگر در کمیسیون حضور پیدا می کنند و امیدواریم ایشان حضور پیدا کنند و عدم پاسخگویی و شفاف سازی ایشان به پایان برسد.
وی مطرح کرد: در این دولت برخی مواقع با شوآف شفافیت رو به رو هستیم، به طوریکه در بیان از شفافیت سخن گفته می شود ولی در عمل توجهی به آن نمی شود.
مقتدایی افزود: آقای جهرمی مرتبا در توییتر هشتگ حق الناس را منتشر می کنند و می گویند اهمیت بالایی برای آن قائلند. روزی در توییتر به ایشان مطلبی متذکر شدم و گفتم آقای جهرمی! کاری کنید کهپول های اضافه برداشت شده از کاربران تلگرام هم با روش هشتگ حق الناس برگردانده شود. من هم در مجلس به شما کمک میکنم.
مقتدایی گفت: عملا بیش از پنج شش بار به طور غیر رسمی و رسمی از اقای جهرمی خواسته شده که به این موضوع پاسخ دهند، ولی متاسفانه ایشان پاسخگو نبودند و ایشان را به مجلس فراخوانده ایم که به طور قانونی پاسخگو باشند.
وی مطرح کرد: سوالات از وزارت ارتباطات بد ین صورت بود: ۱-قرار داد با تلگرام بر اساس چه تضامینی منعقد شده است؟، ۲-سود حاصله از افزایش ترافیک بین الملل با ورود تلگرام برای دولت و آن وزارتخانه به چه میزان بوده و در چه بخشی هزینه شده است؟، ۳-مابه التفاوت هزینه ترافیک بین الملل و داخلی چه میزان بوده و در چه بخشی هزینه شده است؟، ۴-اطلاعات کاربران در cdnها در چه وضعیتی قرار دارد؟، ۵-تجهیز cdnها و هزینه آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است یا تلگرام؟ و ۶- چرا در ابتدا استقرار cdnهای تلگرام در کشورمان، استقرار آن تکذیب شد؟» بخشی از سوالاتی که کاربران و فعالان فضای مجازی خواستار پاسخگویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بودند.
مقتدایی گفت: در مورد بیت المال همه حساسند و اینکه از زمان استقرار cdnهای تلگرام در کشور، باید ترافیک استفاده از این پیام رسان با نرخ داخلی برای کاربران محاسبه میشده درحالیکه با نرخ بین الملل و چندبرابری نسبت به ترافیک داخلی مورد محاسبه قرار گرفته و از حساب کاربران کسر شده است، مسئله اصلی ماست و آقای وزیر باید در این خصوص در کمیسیون شفاف سازی کنند.
وی عنوان کرد: بررسیهای تیم تحقیقاتی دفتر اینجانب نشان میدهد که بعد از استقرار cdn تلگرام، ترافیک بین الملل حساب شده است و در این صورت رقم بسیار بزرگی از کاربران تلگرام قبل از فیلترینگ این پیام رسان کسر شده است که منتظر پاسخ وزیر ارتباطات میمانیم تا علت و ابعاد این مسئله بیشتر روشن شود.