شناسهٔ خبر: 166131 - سرویس پارلمان شهری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت در گرو فعال شدن کارخانه‌های واگن سازی

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران گفت: ۱۰ کارخانه واگن سازی در پایتخت داریم که در صورت فعال شدن آن‌ها شاهد توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی خواهیم بود.

به گزارش «نماینده»، «دو سال است که  از وضعیت هشدار در مورد سیستم حمل ونقل عمومی عبور کرده‌ایم.» این بخشی از اظهارات محسن هاشمی رئیس شورای  اسلامی شهر تهران  در گفت وگو با رسانه ها  در اواخر مهر ماه سال جاری است.

توسعه حمل و نقل عمومی همواره یکی از مطالبات اساسی مدیران شهری بوده است؛ مسئله‌ای که همکاری سه ضلع؛ مردم، مدیران شهری و دولت را می‌طلبد، اما متاسفانه نقش دولت آن هم در این روزهای حساس کرونایی به نوعی کم رنگ شده است.

به کارگیری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس تازه نفس در پایتخت

طی چند روز اخیر بود که سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از به کارگیری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید در تهران خبر داد و سرانجام آیین بهره برداری از اتوبوس و مینی بوس‌های جدید در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران صبح روز دوشنبه یازدهم آبان امسال برگزار شد.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بالاخره بعد از مدت‌ها قرارداد تولید ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس با ایران خودرو منعقد شد و ۲۵۰ دستگاه دیگر هم تا پایان سال منعقد خواهد شد، البته اگر کمک‌های دولت هم وجود داشت این عدد دو برابر می‌شد؛ ضمن اینکه نیاز شهر تهران سالانه به ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس است.

هاشمی با بیان  اینکه عقب ماندگی ۱۰ سال گذشته در حوزه حمل و نقل عمومی را جبران خواهیم کرد، ادامه داد: خرید ناوگان حمل و نقل عمومی را صرفا نمی‌توان با عوارض مردم انجام داد؛ بلکه نیازمند کمک بیشتر دولت و بودجه شهرداری است. حمل و نقل عمومی توجیه اقتصادی ندارد؛ سه ضلع دولت، شهرداری و مردم نقش اثر گذاری در توسعه حمل و نقل عمومی خواهند داشت.

وی با اشاره به بکارگیری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید در تهران، یادآور شد: این قرارداد مشکلات مردم را در شرایط کرونایی کم می‌کند، اما کافی نیست!

 رئیس شورای اسلامی شهر تهران:دولت در تامین منابع مالی حمل و نقل عمومی موفق نبوده است

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ما ۱۰ کارخانه اتوبوس سازی و ۴ کارخانه واگن سازی داریم و  باید هر چه سریع‌تر این کارخانه‌ها فعال شوند و تعداد زیادی اتوبوس و واگن تامین کنیم؛ دولت باید تامین اعتبار کند و مصوبات آن هم وجود دارد. اگر این مسئله تحقق پیدا نکند؛ حمل و نقل عمومی عامل انتشار ویروس کرونا در کل کشور خواهد شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه دولت در تامین منابع مالی حمل و نقل عمومی موفق نبوده است، گفت: ما مکرر در شورای شهر می‌گوییم که دولت و شهرداری در تامین بودجه حمل و نقل عمومی موفق نبودند و مسائل را به طور جدی پیگیری نمی‌کنند و دچار روزمرگی هستند.

محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان با  اشاره به اینکه دولت متاسفانه علی رغم تعهدات قانونی به تعهدات خود  در قبال تامین منابع مالی حمل و نقل عمومی  عمل نمی‌کند، بیان کرد : شهر تهران با توجه به جمعیت قابل توجه و پایتخت بودن و با وضعیت منابع درآمدی و شهرداری تهران در بدترین مقطع تامین منابع درآمدی است و در این شرایط کرونایی وضعیت بدتر شده است و یکی از راه‌های اساسی مقابله با ویروس کرونا توسعه حمل و نقل عمومی است.

مظلومیت حمل و نقل عمومی در روزهای پیکِ کرونا

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود؛ مشروط به این است که بستر آن فراهم شود؛ متاسفانه رئیس جمهور علی رغم تعهدات و شعارها عمل کرده است و به نوعی مدیریت شهری تنها مانده است. این اتفاق با اعتبارات شهرداری انجام شده است و انتظار نمایندگان شورا و آحاد مردم این است که دولت هزینه حضور در پایتخت را بپردازد. حال که بعد از مدت ها  شاهد به کارگیری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید در تهران هستیم شاید در ابتدا خبر خوب و مسرت بخشی باشد اما در واقع کافی نیست؛ به این دلیل که در ایام پیک سوم شیوع ویروس کرونا و  آن هم در میان اختلاف نظر بر سر لغو یا عدم لغو طرح ترافیک، خواه یا ناخواه میزان استفاده بسیاری از شهروندان از حمل و نقل عمومی نسبتا زیاد است و این انتظار از مدیریت شهری به ویژه دولت وجود دارد که آن هم در این روزهای پیکِ کرونا نگاه ویژه تری نسبت به مسئله حمل و نقل عمومی در پایتخت داشته باشند تا در آینده شاهد عواقب دردناک این عدم مسئولیت پذیری نباشیم!