به گزارش «نماینده» محمد مهدی ناصحی مدیرعامل بیمه سلامت در پیامی گفت: «سوم آبان ماه سالروز تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی که در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی انجام شد یکی از اقدامات بسیار ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای مردم شریف ایران اسلامی است.
اکنون سازمان بیمه سلامت ایران که نامش را وامدار بند ب ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم میباشد با تحت پوشش قرار دادن قریب ۴۱ میلیون نفر (تقریباً نیمی از مردم کشور) به عنوان بزرگترین سازمان بیمه پایه درمان کشور نقش به سزایی در نظام سلامت جامعه ایفا میکند.
این سازمان با تمرکز بر سطح بندی خدمات و رعایت نظام ارجاع تلاش دارد تا پوشش بیمه سلامت همگانی را در کشور تکمیل کند.
سازمان بیمه سلامت همواره خط قرمز خود را محرومان واقعی اعلام کرده و اهتمام خویش را بر هدایت یارانه بیمه سلامت به سمت گروه های نیازمند قرار داده است.
عدم تعادل بین منابع و مصارف از چالشهای جدی در نظام بیمهای به صورت حادتر در بیمههای اجتماعی کشور است که با اجرای راهنماهای بالینی و استقرار سازمان الکترونیک امکان کنترل ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینهها وجود دارد. به همین منظور سازمان ۴۷۰ راهنمای بالینی را ابلاغ و در خدمات سر پایی بخش خصوصی آنها را اجرایی کرده است. همچنین با تدابیر اندیشیده شده استحقاق سنجی در بیمارستانهای کشور به سرعت در حال توسعه است همچنین از برنامههای در حال اجرای این سازمان میتوان طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی را نام برد که توفیقات حاصله در آن موجبات حذف کاغذ از فرآیند نسخه پیچی و پیشگیری از حجم قابل توجهی سوءاستفاده در بخش خدمات به ویژه داروهای گران قیمت را فراهم آورده است.
در سال ۱۳۹۸ در سازمان بیمه سلامت حدود ۱۴۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بار مراجعه سرپایی و ۵۰۰ هزار بار مراجعه بستری وجود داشته است. همچنین ۵ هزار و ۱۰۰ خدمت، ۲ هزار و ۴۰۰ قلم دارو و ۵۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی تحت پوشش بیمه سلامت است.
با تلاشهای صورت گرفته در سازمان بیمه سلامت از جمله رفع همپوشانیهای بیمهای، بار مراجعات حدود ۲۳ درصد کاهش یافته و برای اولین بار در ۲۵ سال گذشته علیرغم مسائل مبتلا به سالهای اخیر کشور اعم از تورم، تحریم و… هزینهها ۸ درصد کاهش یافته است.
در وضعیت فعلی کشور در مواجهه با بیماری کووید ۱۹، سازمان بیمه سلامت ایران نقش بسیار حیاتی را در ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا بر عهده دارد و پرداخت هزینه تمام پروتکلهای درمانی مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به طور کامل اجرایی میکند به نحوی که ۹۰ درصد هزینهها برای بیماران بستری و ۷۰ درصد برای بیماران سرپایی پرداخت میگردد.
فارغ از اشارات اجمالی فوق اهمیت بیمه و نقش سازمان بیمه سلامت ایران از چنان جایگاهی در جامعه برخوردار است که در ۲۰ بند از سیاستهای کلی سلامت و ۲ بند از سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر آن تاکید شده است. این سازمان که با اهدافی همچون دستیابی به پوشش فراگیر و عادلانه به خدمات سلامت و توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه سلامت، مدیریت منابع و تقاضای القایی کاهش سهم مردم از هزینههای بیماری، بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در حال فعالیت میباشد؛ در بطن نظام مقدس جمهوری اسلامی تأسیس شده است تا به دغدغه رهبر معظم انقلاب که فرمودند: "ما میخواهیم اگر کسی در خانوادهای مریض شد آن خانواده بیش از رنج مریض داری رنج دیگری نداشته باشد" عینیت بخشد.
نامگذاری ۳ الی ۹ آبان به نام هفته بیمه سلامت فرصت مغتنمی است تا اهمیت و جایگاه بسیار مهم بیمه سلامت و نقش آن در تحقق توسعه پایدار بر بستر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی با استفاده از برنامه ریزی های منسجم و کلان تبیین گردد.
بدون شک جامعه سالم، بستر ساز توسعه، رشد و شکوفایی کشور در تمامی زمینه هاست از این رو پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه سالهای اخیر اقدامات و برنامههای ارزندهای در جهت بهبود و ارتقای بیمه سلامت و افزایش امید به زندگی در کشور برنامه ریزی شده است.
فرارسیدن هفته بیمه سلامت که به منظور پاسداشت خادمان سلامت و آگاهی مردم عزیز از اقدامات در عرصه پوشش همگانی بیمه برگزار میشود را ارج می نهیم و از خداوند متعال برای تمامی دست اندرکاران مشفق این حوزه بویژه همکاران خود در اقصی نقاط کشور توفیق بیش از پیش آرزومندم.»