شناسهٔ خبر: 165315 - سرویس سیاست
منبع: ایرنا

اولویت وزارت صمت تکمیل ظرفیت‌های خالی صنایع است

رزم حسینی وزیر صمت با بیان اینکه باید از خام‌فروشی معادن جلوگیری شود، اظهار داشت: اولویت وزارت صمت صادرات نهایی فولاد است، تکمیل زنجیره فولاد در ایران در برخی استان‌ها کامل انجام شده و در برخی استان‌ها نیز در حال تکمیل است که با کامل شدن آن‌ها صادرات نهایی محصولات فولاد انجام می‌شود.

علیرضا رزم حسینی  روز جمعه در سفر یک روزه خود به شیراز در عملیات اجرایی طرح توسعه صنایع تکمیلی نورد و کلاف فولادهای آلیاژی و کربنی مجتمع ذوب آهن پاسارگاد در شهرستان کوار، ابراز داشت: با تکمیل ظرفیت صنایع، محصولات جدید وارد بازار می‌شود و این موضوع بر قیمت محصولات نیز تاثیرگذار است.

وزیر صمت با بیان اینکه اولویت وزارت صمت تکمیل ظرفیت‌های خالی صنایع است، گفت: با وجود ظرفیت‌ بسیار در صنایع و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، برخی صنایع کمتر از توان خود تولید می‌کنند که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده شاهد تولید صنایع با تمام ظرفیت خواهیم بود.

رزم حسینی افزود: با تکمیل ظرفیت صنایع محصولات جدید وارد بازار می‌شود و این موضوع بر قیمت محصولات نیز تاثیرگذار است؛ همچنین به واحدهای راکد مشوق‌هایی اعطا می‌شود و حمایت‌هایی از آنان صورت خواهد گرفت تا به چرخه تولید بازگردند.

وزیر صمت به حمایت جدی دولت از بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: با حمایت‌ جدی از بخش خصوصی مواد اولیه کارخانه‌ها در خود استان‌ها تامین می‌شود.

استاندار فارس نیز در این مراسم ابراز داشت: این استان پس از پیروزی انقلاب و به برکت آن، پیشرفت چشمگیری در صنعت فولاد را شاهد بوده است.

 عنایت الله رحیمی اظهارداشت: دغدغه کارخانه فولاد پاسارگاد و سایر واحدهای فولاد استان تهیه خوراک اولیه است که با حمایت وزارت صمت در زمینه اختصاص معادن آهن استان به این کارخانه ها، دغدغه مواد اولیه برطرف می شود.

نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان این که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی صنایع مهم و مطرح این استان صرفاً یک کارخانه سیمان، یک واحد پتروشیمی، یک واحد پالایشگاه و دو یا سه کارخانه در حوزه الکترونیک بود، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در دو دوره دولت تدبیر و امید، اتفاقات بسیار خوبی در فارس رخ داده و صنایع بزرگی در این استان شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در زمینه صنعت فولاد دو کارخانه به بهره برداری رسیده و یک کارخانه نیز در دست احداث است؛ همچنین در زمینه آلومینیوم، کارخانه آلومینیوم جنوب که رتبه کشور را در سطح جهان از ۱۸ به ۱۴ رسانده در این دولت ساخته شده است؛ بزرگ ترین کارخانه کربنات سدیم خاورمیانه در فیروزآباد و فراشبند فارس احداث شده و مطالبه مردم و سرمایه گذار آن کارخانه، راه اندازی فاز دوم است؛ افزون بر این احداث واحدهایی همچون کشنده خودرو و کارخانه نوآوری و افزایش تعداد کارخانه های سیمان به ۱۱ واحد از دیگر دستاوردهای صنعتی فارس هستند.

استاندار فارس عنوان کرد: صنایع بزرگ و سنگینی که در دولت تدبیر و امید در استان شکل گرفته، آینده درخشان و رشد سریع صنعتی را نوید می دهد که نیازمند حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حرکت پرشتاب تر است.

 رحیمی با بیان این که استان فارس مزیت ها و توانمندی های زیادی در زمینه نفت و گاز، سنگ های تزئینی، خاک نسوز، معادن سرب، روی، دولومیت و آهن های هماتیتی دارد، اظهار داشت: انتظار داریم برای کاهش بروکراسی اداری، اختیارات بیشتری به استان ها واگذار شود تا تصمیمات آسان تر و سریع تر صورت گیرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به این که ۱۷ هزار کیلومتر مربع از عرصه های این استان در حال اکتشاف معدنی است، گفت: باید اکتشافات صورت گرفته به سمت گشایش حرکت کند و به منظور بهره برداری مناسب، به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شود.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت استان فارس نیز در این مراسم به راهکارهای تحقق جهش تولید اشاره کرد و افزود: حمایت از تولیدات صادرات محور، برنامه‌ریزی و ایجاد شرایط برای افزایش ظرفیت و توسعه واحدهایی که محصولاتی با قابلیت رقابت‌پذیری داخلی و همچنین بازارهای صادراتی دارند و در حال حاضر نیمه فعال هستند،  از جمله راهکارهای تحقق جهش تولید است. 

وی اظهار کرد: افزایش بهره‌وری واحدهای تولیدی از طریق بازسازی، نوسازی و به‌روزرسانی ماشین‌آلات و تجهیزات خط تولید، پیگیری به‌منظور تخصیص اعتبار و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ بهره کم توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری با حداقل بروکراسی و استفاده حداکثری از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در راستای حل مشکلات واحدهای صنعتی از جمله دیگر این راهکارهاست.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی جامع و مدون  توام با بهره‌گیری از  تکنولوژی روز دنیا  در واحدهای صنعتی و معدنی و تجاری استان فارس بیان کرد: در مسیر توسعه فعالیت‌های اقتصادی، ضروری است اشتغال‌پایدار، رفع بیکاری و جهش‌تولید مدنظر قرار گیرد و  برنامه‌ریزی‌های دقیق فعالان اقتصادی  در راستای صادرات به کشورهای هدف باشد.

در این مراسم کلنگ فاز چهارم زنجیره تکمیل فولاد با اعتبار ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد در شهرستان کوار به زمین زده شد.

برگزاری جلسه با مجمع نمایندگان استان فارس، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان فارس همچنین حضور در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فارس از دیگر برنامه‌های رزم حسینی به استان فارس است.

شهرستان کوار در فاصله ۵۰ کیلومتری جنوب شیراز در استان فارس قرار دارد.