شناسهٔ خبر: 164883 - سرویس مجلس
منبع: فارس

وزارت نفت درباره اقداماتش در اجرای پتروپالایشگاه‌ها توضیح دهد

حسین حسین‌زاده نماینده لار در مجلس از وزیر نفت خواست در باره اقدامات این وزارتخانه در اجرای پتروپالایشگاه‌ها توضیح داده و بگوید چرا در تخصیص تنفس خوراک دیر اقدام می‌شود.

به گزارش «نماینده»، حسین حسین‌زاده نماینده لار در مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه ۲۵ شهریور) بعد از ارائه گزارش بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت به نمایندگان در جلسه علنی مجلس اظهار داشت: وزارت نفت باید در مورد اجرای پتروپالایشگاه‌ها توضیح دهد و بگوید چه کاری در این زمینه انجام شده و چرا در تخصیص تنفس خوراک دیر اقدام می‌شود.

وی افزود: در بحث فشار افزایی یا جبران کاهش فشار میادین گازی پارس جنوبی و میادین گازی زاگرس توضیح دهد وبگوید چرا ایستگاه تقویت فشار میادین گازی هما راه‌اندازی نمی‌شود.

نماینده لار در مجلس گفت:‌اگر فکری به حال افت فشار پارس جنوبی نکنیم طی ۵ تا ۱۰ سال آینده بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار باید هزینه کنیم.

حسین‌زاده با اشاره به دیپلماسی انرژی خاطرنشان کرد:‌ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم؛ چرا در قرارداد ترکمنستان به عمان با آنکه لوله گذاری در خط نورد استریم روسیه انجام می‌شو نتوانسته‌ایم سهم خود را از این قرارداد بگیریم.

وی در خصوص صنایع پایین دست نفت گفت:‌این موضوع هم اشتغال دارد هم ارزش افزوده ضمن اینکه مانع خام فروشی که تاکید مقام معظم رهبری است، خواهد شد. چرا خط پلی پلین عسلویه به مرودشت راه‌اندازی نمی‌شود در صورتی که اگر این خط راه اندازی شود اشتغال زیادی را به همراه خواهد داشت.

نماینده لار در مجلس  گفت: درباره ال پی جی و ال ان جی باید وزارت نفت توضیح دهد چه کارهایی انجام داده است این در حالی است که ما هم اکنون ۲۷ میلیون خودرو در دنیا از سوخت ال پی جی استفاده می‌کنند و چرا ما این تنوع محصول را در بهینه سازی حمل و نقل انجام نمی‌دهیم 

حسین‌زاده افزود:‌ایران دربازار دنیا ال ان جی دنیا یک و نیم درصد نقش ایفا می‌کند که تا رسیدن به سهم ۱۰ درصدی مندرج در برنامه ششم توسعه راه زیادی داریم؛ تجارت دنیا در سال ۲۰۵۰ چیزی حدود ۵۰ درصد در حوزه ال ان جی است.

وی گفت:‌پنجره واحد فروش نفتی برای تهاتر باید ایجاد شود که قالب شرکت‌ها در این باره مشکل دارند؛ قرارگاه خاتم الانبیا بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد که می‌تواند در این چارچوب بدهی خود را دریافت کرده و جبران شود.  

نماینده لار در مجلس درباره معیشت پرسنل وزارت نفت گفت: از وزیر نفت می‌خواهم به کارگران قرارداد موقت بها  داده و ساماندهی که در سال ۹۷ انجام گرفت ناقص بوده و حین اجرا گیر کرده است لذا باید در نظام ارتقاء، سمت پذیر شدن، سمت‌های بلاتصدی، پرداخت معوقات، ‌درمان، بهداشت و صندوق بازنشستگی و تعدیل مدرک که هزاران نفر پشت خط هستند، امور ایثارگران، وام مسکن، و اجرای کامل ماده ۱۰ که هم اکنون ناقص است باید اقدامات لازم انجام شود.