به گزارش «نماینده»، حجت الاسلام مجید نصیرایی، با اشاره به اینکه قرار است در هفته جاری تقاضای جمعی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه باشگاه تحریمیها در مجلس بررسی شود، گفت: در تحلیل اول باید گفت که اعمال تحریمها اگرچه خسارتهایی برای کشور به دنبال داشته، اما فرصتهای ویژهای را هم برای کشور ایجاد کرده و باعث شده در حوزههای مختلف پیشرفت کنیم.
وی بیان کرد: زمانی که کشورهای غربی فناوریهای خود را در اختیار ما نمیگذاشتند، دانشمندان و نخبگان ما به سمت تولید داخلی رفته، در دستیابی به تکنولوژی به خودکفایی رسیدند و امروز میبینیم در عرصههای مختلف به خودکفایی رسیدهایم.
نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همانطور که ما در کشور میتوانیم موشک بسازیم و در زمینههای دفاعی و نظامی به مرحله خودکفایی برسیم، در زمینه ساخت سایر محصولات به ویژه خودرو و تلفن همراه هم باید به مرز خودکفایی برسیم و به حدی به توان داخلی خود توجه داشته باشیم که این محصولات را وارد نکنیم.
نصیرایی گفت: علاوه بر ایران، حدود ۲۰ کشور دیگر در جهان تحت تحریم آمریکا و کشورهای غربی هستند و ما باید از ظرفیت و نقطه مشترک تحریم بین کشورها استفاده کنیم و با تشکیل باشگاه تحریمیها در مقابل ظلم آمریکا و غربیها بایستیم.
وی تصریح کرد: تحریم تمامشدنی نیست و ما نباید در این مسیر بمانیم و اشتباه است که سرمایه و فرصت کشور را صرف گفتگو با مستکبران کنیم و از آنان بخواهیم که تحریمها را بردارند چرا که خوی آنان به گونهای است که از طریق ایجاد فشار اقتصادی بر کشورها، به دنبال رسیدن به اهدافشان هستند و ما نباید به دنبال ارتباط با آنان باشیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تشکیل باشگاه تحریمیها باعث میشود که دیگر تحریم روی کشورمان اثر نگذارد و قطعاً غربیها به ویژه آمریکا از ارتباط ایران با کشورهای همسو واهمه دارند.
نصیرایی متذکر شد: همه دیدیم به محض آنکه مباحثی درباره قرارداد ایران و چین مطرح شد، کشورهای غربی هیاهو راه انداختند. بر این اساس ما باید بدانیم که بزرگترین ضربه به آمریکا و کشورهای غربی این است که از ظرفیت کشورهای همسو و کشورهایی که تحت تحریم هستند، استفاده و از طریق روابط پولی دوجانبه یا چندجانبه در مقابل مستکبران، ایستادگی و از این طریق بتوانیم از تحریمها عبور کنیم.
وی با بیان اینکه تشکیل باشگاه تحریمیها ایده بسیار خوبی است، گفت: ما میتوانیم در کنار هم و در عرصههای مختلف مراوداتی را شکل دهیم، نتیجه آن افزایش داد و ستد اقتصادی و ایجاد بازار چند صد میلیونی برای کشورهای تحریمی میشود و قطعاً اگر در این مسیر حرکت کنیم، تحریم در مناسبات ما دیگر هیچگونه تأثیری نمیگذارد.