به گزارش «نماینده» آیین نمادین رونمایی از بیمه حوادث ۵۰۰ هزار خانه روستایی و سامانه احراز هویت غیرحضوری سجام با حضور حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران، اسماعیل جلیلی معاون امور حقوقی و مجلس وزارت امور اقتصادی و دارایی و حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار برگزار شد و سند بیمه مربوط به هر یک از استانها به نمایندگانی از استانداریهای آنها ارائه شد.
امیری درباره اهمیت قرضالحسنه گفت: خداوند متعال در آیه ۲۴۵ سوره بقره میفرماید کیست که خدا را قرضالحسنه دهد تا خدا بر او به چندین برابر بیفزاید؟ همچنین در آیات دیگر قرآن و همچنین روایات مختلف بر قرضالحسنه و ثواب آن تأکید شده است.
وی ادامه داد: اینکه ثواب قرضالحسنه از صدقه بیشتر است شاید به این علت است کسی که صدقه دریافت میکند ممکن است واقعاً به آن احتیاج نداشته باشد، اما کسی که قرضالحسنه میگیرد، حتماً به آن نیاز دارد. در روایت آمده کسانی که دست افراد گرفتار را گرفته و به آنها کمک میکنند، روز قیامت خداوند آنها را در سایه خود قرار میدهد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه افزود: اکنون بهعلت شرایط همهگیری بیماری کرونا، اقشار کمدرآمد با مشکلات اساسی مواجه شدهاند و به دنبال قرضالحسنه هستند. خوشبختانه فرهنگ قرضالحسنه در کشور ما در خانوادهها و بین افراد مؤمن شکل گرفته و از جهت تاریخی قدمت زیادی دارد. در سالهای اخیر که تنگناهای اقتصادی بیشتر شده، موضوع قرضالحسنه اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
امیری با اشاره به تاریخچه قرض الحسنه گفت: در سال ۱۳۱۷ یک صندوق سرمایهگذاری در تهران شکل گرفت. در سال ۱۳۴۰ تعدادی از اصناف و بازاریان تهران در مسجد لرزاده صندوقی را ایجاد کردند که کارکرد آن قرضالحسنه بود و به تدریج جمعیت قابل توجهی را پوشش داد. پس از انقلاب اسلامی که موضوع بانکهای اسلامی و صندوقهای قرضالحسنه بیشتر مورد توجه قرار گرفت، تعدادی از بازاریان مؤمن تصمیم به ایجاد صندوقهای قرضالحسنه گرفتند.
وی همچنین افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی قرضالحسنه توسعه یافت و قوانین مرتبط با آن نیز تصویب شد. نیت این بود که تمام بانکها به سوی اسلامی شدن پیش بروند، اما در این مسیر مشکلاتی است و تا رسیدن کامل به این هدف فاصله داریم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از کارهای نوآورانه این بانک بیمه ۵۰۰ هزار خانه روستایی در برابر حوادث طبیعی است. گفت: یکی از کارکردهای حکومتها ایجاد شرایطی است که مردم بتوانند با امنیت روانی زندگی کنند. متأسفانه در حدود ۵۰ سال اخیر، مهاجرت از روستا به شهر بسیار زیاد شده است. امروزه تنها ۲۶ درصد جمعیت کشور روستایی هستند که نگرانکننده است. اینکه ۵۰ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان روستایی است، یک ظرفیت است.
امیری همچنین افزود: مهاجرت به شهر تبعاتی در حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارد و باعث افزایش هزینه اداره حکومت میشود. مهاجرت از روستا به شهر عمدتاً به این صورت است که افراد در حاشیه شهرها ساکن میشوند. ژاپن اکنون دارد چند میلیون خانه روستایی را بازسازی میکند تا مهاجرت معکوس را شکل دهد. اگر افراد ساکن روستا احساس کنند، مقرون به صرفه است که در روستا باقی بمانند، چرا باید مهاجرت کنند و در حاشیه شهرها ساکن شوند؟ روستاییان در روستا با کرامت زندگی میکنند و نقش اساسی نیز در تولید ملی دارند.
وی با اشاره به بیمه ۵۰۰ هزار خانه روستایی در سه استان کشور گفت: این اقدام بسیار ارزشمندی است.
وی افزود: نقش روستاییان که عمدتاً به کشاورزی مشغولند، در اقتصاد کشورها اهمیت زیادی دارد. هنگامی یک روستایی بداند اگر حادثهای طبیعی رخ داد، چگونه میتواند با آن مقابله کند، به وی انگیزه و امید میدهد.
معاون امور مجلس رئیس جمهور اظهار کرد: باید تشکیلاتی که ایجاد میشود در راستای حفظ کرامت انسانها باشد. مقرراتی هم که تنظیم میشود، باید این اصل را رعایت کند. این بانک در راستای مسئولیتهای اجتماعی فعالیتهای زیادی کرده و در سیل سال گذشته نیز کمکهای زیادی کرد که جای تقدیر دارد. انعطاف در تضامین مورد تاکید است، اعطای تسهیلات کار خیری که همراه با آزاد و نادیده گرفتن تر کرامت انسانها باشد، فاقد ارزش است.
وی اضافه کرد، امنیت اقتصادی یک کشور عبارت است از ثبات در شرایط و ساختارها و نهادهای فعال بخش اقتصادی آن کشور امنیت اقتصادی از مهمترین مؤلفه های امنیت ملی است.
امیری در پایان تصریح کرد: روستائیان نقش بسیار پررنگی در ایجاد امنیت اقتصادی دارند بیمه روستائیان در زمینه های مختلف یکی از راهکارهای حمایت از روستائیان محسوب می شود.