به گزارش «نماینده» محمد حسینی پیرامون موضوع شفافیت آرای نمایندگان اظهار داشت: از سال دوم مجلس دهم، موضوع شفافیت آرای نمایندگان مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به مباحث مهم در این دوره از مجلس به ویژه در بحث معیشت مردم انتظار می رفت که این فضا برای آن ها شفاف سازی شود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس بیان کرد: در راستای شفاف سازی آرای نمایندگان طرح هایی تهیه شد و تعدادی از نمایندگان فهرست هایی را مبنی بر موافقت و مخالفت با این این طرح ها منتشر کردند.
حسینی گفت: مردم باید بدانند وکلای آن ها نمایندگانی هستند که برای دفاع از حقوقشان، بر اساس سوگندی که یاد کرده اند و اصل قانون اساسی که در برابر همه ملت ایران مسئول هستند، باید نسبت به امانتی که تحویل گرفته اند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
وی اظهار کرد: نگاه مردم در بحث های عمده کشور مانند FATF نسبت به وکلای خود به گونه ای بود که آیا آن ها از منظر دیدگاهی، تخصصی و درک شرایط کشور به چنین طرح ها و لایحه هایی رای مثبت و منفی داده اند؟ در این راستا اسامی مختلف، ناقص و حتی غیر واقعی منتشر شد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس افزود: در حال حاضر سیستم ثبت آرا در مجلس به دو شکل است. ۹۰ درصد آرا در مجلس به صورت الکترونیکی است و در این سامانه ها قابلیت رای مثبت، منفی و ممتنع و تعداد رای دهنگان مشخص می شود اما اطلاع از چگونگی رای و اینکه توسط چه شخصی صورت گرفته در این سامانه امکان پذیر نیست.
حسینی در خصوص جمع آوری بعضی از بیانیه ها، حمایت ها و محکوم کردن ها توسط نمایندگان مجلس گفت: گاهی اوقات تعدادی از نمایندگان بیانه هایی را در مجلس دست چرخانی می کنند که به امضا یا عدم امضای نمایندگان دیگر منجر می شود و گاهی نیز حضور و عدم حضور شخص نماینده در مجلس، حضور در کمیسیون ها و ماموریت ها از جمله دلایلی است که نمایندگان از امضاء بیانیه ها و حمایت ها باز می مانند.
وی خاطر نشان کرد: گاهی اسامی رای دهنگان در مجلس کامل منتشر نمی شود به طوری که فرد ممکن است پس از اطلاع از چگونگی موضوع آن را امضاء کند اما در نهایت امضاهایی از نمایندگان در فضای مجازی مطرح یا افشا می شود که متعلق به آن ها نیست و یا گاها پیش آمده نمایندگان در انجام یک طرحی امضا کننده طرح نیستند اما هنگام طرح در صحن علنی مجلس و کمیسیون های تخصصی از آن دفاع، اظهار نظر کارشناسی و در نهایت نظرات خود را نسبت به آن بیان می کنند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس اظهار کرد: در مجلس دهم پیشنهادی مطرح شد مبنی بر اینکه افرادی که حاضر هستند هیات رئیسه مجلس آرای آن ها را در دید عموم قرار دهد، اعلام کنند. در این خصوص نمایندگان از این موضوع دفاع کرده و موافقت خود را نسبت به اطلاع مردم از شرکت وکلای خود در مباحث مهم از جمله بیانیه ها، محکوم کردن دشمن، حمایت از ارگان های انقلابی اعلام کردند چرا که آن ها وظیفه دارند به نمایندگی از مردم حمایت خود را اعلام کنند.
حسینی گفت: در ارتباط با شیوه بیان مطالب اجحاف شده است. در موضوع شفافیت آرا به ویژه بحث دو فوریت آن به امضا تعدادی از نمایندگان رسیده بود که شرایط مربوط به خود را دارا است. تعدادی نمایندگان بر اساس ثبت نام های انجام شده بهعنوان مخالف و موافق در خصوص فوریت موضوع صحبت کردند که مجلس به دو فوریت و یک فوریت آن رای نداد اما همچنان طرح به صورت عادی در کمیسیون مربوطه ادامه دارد و از قابلیت ارجاع به صحن علنی برخوردار است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس اضافه کرد: با توجه به ناقص بودن آمار ارسال شده در بعضی از سایت ها و انتشار در بعضی از گروه های فضای مجازی، عدهای را متهم می کنند که با این موضوع مخالف هستند در حالی که نمایندگان مجلس آن را حق مردم می دانند و به طور قطع و یقین اعمال آن لازم است.
حسینی افزود: مردم موافقت و مخالفت هایی را از رادیو می شوند که پیشنهادهای یک نماینده نسبت به حکمی است که خود کمیسیون تهیه کرده که الحاق و اصلاح آن موضوع است. در آنجا بر اساس آیین نامه داخلی نظر یک نفر موافق، مخالف، یک نفر نماینده کمیسیون و دولت اخذ می شود و در جمع بندی نماینده نظر مثبت و منفی خود را نسبت پیشنهاد ارایه می کند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس تصریح کرد: امروز در جایگاه سیاسی مباحثی مطرح می شود که کلیات آن مدنظر است و هیات رییسه مجلس در این خصوص فضایی را ایجاد کند تا آرای نمایندگان بر اساس این کلیات به طور شفاف و با استدلال برای مردم بیان شود و نمایندگان نیز می توانند در مناطقی که حضور دارند این کار را انجام دهند حتی نمایندگانی که استدلال مخالف دارند بتوانند از متن بهتر و قانون جامع تری حمایت کنند تا این مساله نیز روشن شود.