به گزارش «نماینده»،حشمتاله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید به جای متوقف شدن در شرایط فعلی به اقدامات ضد تحریمی بپردازیم، گفت: البته معتقدم دولت باید جلوی رخنه جاسوسان را میگرفت چراکه آنها باعث انحراف تصمیمگیریهای کشور میشوند.
وی با بیان اینکه ما پیش از توافق ژنو یعنی در ۳۰ آذر ماه ۹۳ و پس از انعقاد معاهده برجام کاملاً میدانستیم که چه قسمتهایی از اقتصاد ایران قابل تحریم است، ادامه داد: حوزههای پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و تولید فرآوردههای نفتی به هیچ وجه قابل تحریم نیستند، چون دنیا به آنها نیاز دارد.
فلاحتپیشه گفت: دیدیم که بعد از برجام دهها میلیارد یورو پول وارد کشور شد و فاینانسهای فراوانی صورت گرفت، اما متأسفانه همه این ظرفیتها درحوزههایی هزینه شد که انحرافی بودند و منجر به ورشکستگی شدند.
در سیستم مدیریتی کشور جاسوس وجود دارد
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: برای اخذ مجوز محیط زیستی پتروشیمیها جلسهای برگزار نشد و ماهها و سالها وقت پالایشگاههای پتروشیمی برای کالاهایی گرفته شد که تنها کشور را وابسته کرد.
وی ادامه داد: این امر بیانگر وجود جاسوس در سیستم مدیریتی کشور است، به همین دلیل بنده به وزیر اطلاعات تذکر دادم تا پروندهای برای این مسئله تشکیل دهد تا جاسوسانِ کارشکن مجازات شوند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر سیستم تصمیمگیری در کشور بسیار بسته است و افرادی به تصمیمسازی میپردازند که بارها دچار اشتباه شدهاند، اما از طرفی راه برای کسانی که میتوانند کمک کننده و نجاتبخش باشند، بسته شده است.
آمریکا میخواهد خود را در عرصه جهانی مقتدر نشان دهد
فلاحت پیشه با اشاره به لغو معافیت فروش نفت ایران توسط آمریکا، اظهار کرد: آمریکا تمام تلاش خود را به کار گرفته که صادرات نفت ایران را به صفر برساند تا خود را به عنوان یک بازیگر مقتدر در عرصه جهانی معرفی کند.
وی افزود: این کشور بلافاصله با تهدید کشورهای مختلف و بانکهای آنها سعی میکند تا مانع همکاری کشورهای دیگر با ایران شود، البته این دخالت آمریکا در تجارت جهانی در یک قرن اخیر بیسابقه است.
فلاحتپیشه تصریح کرد: ترامپ به خوبی میداند که ایران در هر شرایطی حداقل یک میلیون بشکه نفت را در روز به فروش میرساند، اما از طرفی دیگر برخی کشورها منافع خود را دنبال کرده و سعی دارند تا با سوءاستفاده از موقعیت ایران نفت ما را به قیمت ارزانتری خریداری کنند.
آمریکا به هیچ وجه نمیتواند فروش نفت ایران را به صفر برساند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: معتقدم آمریکا به هیچ وجه نمیتواند فروش نفت ایران را به صفر برساند، چرا که ایران تحت هر شرایطی حداقل یک میلیون بشکه نفت خام را خواهد فروخت، اما ما نیز نباید در این مدت وقت را تلف کنیم بلکه باید با امضای موافقتنامههای عملیاتی و احداث پالایشگاهها، نیروگاهها و تولید محصولات پتروشیمی جذب مشتری کنیم.
فلاحت پیشه افزود: ما باید در حین فروش نفت به تولید محصولات پتروشیمی بپردازیم، چرا که اینگونه محصولات به هیچ وجه قابل تحریم نیستند، هماکنون طرح مربوط به تولید ۲۳ هزار مگاوات برق در یکی از کشورهای همسایه به دلیل آنکه نمیتوانند از ایران انرژی وارد کنند، متوقف شده در حالی که این کشور حاضر است زیرساختهای نیروگاهی و تولید برق خود را به نصف قیمت در برابر دریافت نفت به ایران بفروشد.
وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم تنها زیرساخت ۳۰ درصد این خط تولید را خریداری و با نفت معاوضه کنیم، میتوانیم بخش اعظمی از تحریمهای نفتی را دور بزنیم، چرا که ما باید به صورت ساختاری با تحریمها مقابله کنیم نه با تکنیک فرار به عقب!
فرآوردههای نفتی غیر قابل تحریم هستند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیان کرد: معتقدم که باید حرکت رو به جلو داشته باشیم و در طی یکسال آینده با تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی، آنها را به چند برابر قیمت به کشورهای متقاضی بفروشیم هرچند لازمه این اقدام بزرگ یک لایهبرداری جدی در حوزه کارشناسی و تصمیمسازی است، تا کسانی که تصمیمات آنها بوی سوختن منابع مملکت را میدهد، کنار بروند.
فلاحت پیشه گفت: ما نیازمند تصفیه جدی در حوزههای مشکوک به جاسوسی هستیم، چرا که در این حالت میتوانیم با مدیرانی پاک و دلسوز با سربلندی این مقطع را پشت سر بگذاریم و برای همیشه کشور را از تحریم نجات دهیم.