به گزارش «نماینده» همایون هاشمی، ضمن تأکید بر اهمیت ذاتی و ابعاد مختلف آسیبهای اجتماعی از نظر اجرا، قانونگذاری و نظارت گفت: کارگروهی ذیل مرکز پژوهشهای مجلس تشکیل شده تا بتوان از ظرفیتهای علمی کشور در دانشگاهها و همچنین توانایی نخبگان و دانشمندان کشور در جهت رفع آسیبهای اجتماعی کشور استفاده کرد.
وی در خصوص تبادل تفاهمنامه همکاری کارگروه آسیبهای اجتماعی مجلس با دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بررسیهای اولیه با دانشگاه علوم پزشکی ایران که یک دانشگاه معظم و مادر است انجام شده و با این دانشگاه که پژوهشکده تخصصی در حوزه آسیبهای اجتماعی مطالعه و پژوهش دارد بستری برای تفاهمنامهای فراهم کردیم.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارگروه آسیبهای اجتماعی مجلس زمینه تفاهمنامهای مشتمل بر تعاملات و حمایتهای دوطرفه به لحاظ ظرفیتهای هر دو طرف را با دانشگاه علوم پزشکی ایران فراهم کرده تا از این طریق بتوان به اهدف مشترک پیشبینی شده دست یافت.
آگاهی از میزان توسعه و ضریب نفوذ آسیبهای اجتماعی موجب ترسیم یک چشمانداز جامع از مولفههای مرتبط با آسیبهای اجتماعی میشود
هاشمی با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری مجلس و دانشگاه علوم پزشکی ظرف یکی دو هفته آینده با حضوراصحاب رسانه به امضا میرسد، بیان داشت: این تفاهمنامه ضمن رصد و آگاهی از میزان توسعه و ضریب نفوذ آسیبهای اجتماعی در کشور؛ موجب ترسیم یک چشمانداز جامع و مطلوب از ظهور و بروز و سایر مولفههای مرتبط با آسیبهای اجتماعی میشود.
رئیس کارگروه آسیب های اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: در این تفاهمنامه مقرر شده یک کمیته و دبیرخانه مشترک با حضور عوامل پژوهشی و اجرایی هر دو طرف در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران مستقر شود.
مقابله و مداخله در حوزه بحران بزرگ آسیبهای اجتماعی با همکاری مجلس و دانشگاه علوم پزشکی ایران
وی گفت: همچنین مقرر شده زیرکمیتههایی به صورت تخصصی در بخشهای مهم آسیبهای موجود از جمله بحث طلاق، اعتیاد، آسیبهای نوپدید که یکی از نگرانیهای امروزی جامعه مدنی ما است از جمله در حوزه آسیبهای حوزه IT، محیطهای شهری و ... تشکیل شود تا بتوان از این طریق، فضا و سکویی را فراهم کرده تا نخبگان این حوزه بتوانند دور هم جمع شوند و بتوانند بحث توسعه و مخصوصا مقابله و مداخله در حوزه بحران بزرگ آسیبهای اجتماعی را داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم فاز اول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را آگاهیسازی عمومی و تأثیر بر سبک زندگی مردم و آموزشهای مهارتی دانست و تصریح کرد: امیدواریم پس از مطالعات انجام شده بتوان در بحث توسعه آگاه سازی عمومی و پیشگیری دولت و مجلس را هماهنگ کرد تا برای عموم ملت یک برنامه جامع آموزشی و آموزش مبتنی بر جامعه و خانواده داشته باشیم.
آگاهیبخشیهای لازم به خانوادهها باید در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی انجام شود
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: باید آگاهیبخشیهای لازم به خانوادهها در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی انجام شود تا آنها بتوانند برنامه پیشگیری برای خود و فرزندان را آموزش ببینند تا از این طریق آنها علاوه بر پدر و مادر میتوانند به عنوان یک مشاور و مددکار امین در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی از فرزندان خود مراقبت کنند.