شناسهٔ خبر: 150415 - سرویس سیاست
منبع: فارس

اولویت اول کشور وضع اقتصادی و معیشتی مردم است نه پیوستن به «FATF»

FATF بسیج دانشجویی دانشگاه شهیدرجایی خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: تعجیل در ارائه و تصویب لوایح مختلف fatf آن هم در شرایطی که اولویت اول کشور وضع اقتصادی و معیشتی مردم است نگرانی ها را بیش از پیش می کند.

به گزارش «نماینده»، بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی طی نامه‌ای به نمانیدگان مجلس نوشت:  مطمئنا تعجیل در ارائه و تصویب لوایح مختلف fatf آن هم در شرایطی که اولویت اول کشور وضع اقتصادی و معیشتی مردم است نگرانی ها را بیش از پیش می کند که نکند خاطرات تلخ برجام ۲۰دقیقه ای تکرار شود.

متن این نامه به شرح زیر است:

«نمایندگان مردم مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

بعد ازماه ها نقد و تحلیل و بررسی لایحه دیگری از fatf با عنوان پیوستن ایران به کنوانسیون تامین مالی تروریسم (cft) باز هم خبرهایی مبنی بر ارائه دوباره این لایحه در مجلس به گوش می خورد مطمئنا تعجیل در ارائه و تصویب لوایح مختلف fatf آن هم در شرایطی که اولویت اول کشور وضع اقتصادی و معیشتی مردم است نگرانی ها را بیش از پیش می کند که نکند خاطرات تلخ برجام ۲۰دقیقه ای تکرار شود...

ماه هاست مخالفین دلایل آشکار مخالفت خود را با این لایحه بیان کرده اند اما متاسفانه پس از گذشت چندین ماه همچنان هیچگونه دلیل قانع کننده ای ازجانب موافقین این لایحه ارائه نشده است. لذا ذهنیت افکار عمومی هیچگونه توجیهی را دررابطه با قبول وتصویب این قرارداد نمی پذیرد. دلایل زیر تنهابخش کوچکی از مواردی است که پاسخگویی به آن ها همچنان در هاله ای از ابهام مانده است.

مسلما کسی با مبارزه با تروریسم مشکلی ندارد ولی سیاسی کاری های این نهاد بر همه واضح و مبرهن است مگر نه اینکه به گفته رهبر انقلاب "این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرت‌های بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت‌وپز می‌شود و سپس با پیوستن دولت‌های همسو یا دنباله‌رو یا مرعوب، شکلِ به‌ظاهر بین‌المللی می‌گیرد" چطور ممکن است قدرت های استکباری جهانی که ۴۰سال است برای از بین بردن نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند، قراردادی به نفع ما ومطابق منافع ملی ما تنظیم کنند؟

از طرفی چون تعریف ما از تروریست با این کنوانسیون و بالاخص استکبارجهانی اگر نگوییم متضاد اما کاملا متفاوت است و اصلا علت قرارگرفتن ایران در لیست سیاه کشورهای پرریسک نیز به همین دلیل است، این کنوانسیون وزارت دفاع و سپاه پاسداران را نیزمصداق حامیان تروریست می داند وپذیرش این لایحه به معنی پذیرش تعریف آن ها از تروریست می باشد و همین امر مانع کمک مالی به وزارت دفاع و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (که وظیفه شان مبارزه با تروریست است) وتمامی نهادهای مرتبط با آن و... شده و در واقع ما را به نوعی خود تحریمی دچار میکند که مسلما هیچ کشوری حاضر نمی شود که نهادها وسازمان هایی که وظیفه تامین امنیت مردم را بر عهده دارند به دست خودش تحریم کند.

مطالعه راهبردهایی که کارگروه اقدام مالی تحت عنوان استاندارد سازی مراودات بانکی ارائه میکند نشان میدهد بر اساس بند۳۹استانداردهای یکسان یا همان extradition، وقتی کشور عضو از شما همکاری علیه تروریسم می خواهد این همکاری باید راضی کننده باشد فارغ از اینکه هر دو کشور تعریف یکسانی از تروریست دارند یا خیر در صورتیکه همه میدانیم از منظر آمریکا، گروه های مقاومت در منطقه از جمله حزب الله، انصارالله، حشدالشعبی و اکثر فرماندهان مقاومت همچون حاج قاسم سلیمانی تروریست محسوب می شوند.

از طرف دیگر درصورتیکه بانک های آمریکایی و حتی رژیم صهیونیستی اطلاعات مالی وتراکنش های مربوط به افراد و سازمان ها را مطالبه کنند، بانک های ایرانی موظف به در اختیار گذاشتن این اطلاعات هستند در غیر این صورت ایران بعنوان ناقض سیاست های استاندارد fatf و لایحه مربوط شناخته می شود. لذا پیوستن به این معاهده باعث می شود تا ریزترین اطلاعات بانکی مردم و تمامی سازمان ها و نهادهای داخل کشور در اختیار آمریکاو رژیم صهیونیستی قرار گیرد.

لازم به ذکراست متذکر شویم علیرغم گفته برخی نمایندگان در رابطه با اعمال حق تحفظ در این لایحه، با توجه به اینکه این کار عملا مخالف متن توافق است لذا اعمال حق تحفظ به لحاظ حقوقی کوچکترین اثر و ارزشی ندارد.

لذا پر واضح است که با وجود همه این نقص ها و تعارضات هیچگونه توجیهی از جانب مسئولین مبنی بر اینکه تصویب این لایحه موجب خارج شدن ما از لیست سیاه می شود، قابل قبول نیست چرا که کاملا مشهود است که ضرر تصویب این لایحه بسیار بیشتر از فواید احتمالی آن است.

بر این اساس هر کدام از شما بزرگواران بعنوان نماینده مردم غیور و عزتمند ایران اسلامی باید دررابطه با مسائل مطرح شده، سوال ها و خلاهای موجود هر چه سریع تر و قبل از تصویب لایحه cft، پاسخ های روشن و واضحی دهید زیرا پاسداری از منافع ملی ملت ایران بخش اعظمی از مسئولیت سنگین شماست و یقینا تبعات پرخطر تصویب این لایحه به عهده ی تک به تک شما می باشد.»