به گزارش«نماینده»، چندی است که بازار هجمه ها، علیه نیروهای توانمندی چون قالیباف حسابی گرم شده است. یکی از همین هجمه ها بر میگردد به ادعای صادق زیباکلام مبنی بر اینکه"در برخورد با مفاسد اقتصادی تمایز میان خودی و غیرخودی حاکم شده و اگر مقصر انتصابی باشد تریبونهای حساس مثل نماز جمعه و صداوسیما واکنش نشان نمیدهند و فقط به نهادهای انتخاباتی اعتراض میکنند"، در همین راستا ما برای فهم بهتر این مسئله به سراغ مرتضی طلایی، نایبرئیس سابق شورای شهر تهران، رفتیم تا با وی در مورد این ادعاها گفتگو کنیم.
مرتضی طلایی در رابطه با بحث قانون مبنی بر برخورد با فساد گفت:«در اجرای قانون و در برخورد با خلاف ازجمله مفاسد اقتصادی ما مبتنی بر فرهنگ دینی و انقلابی عمل میکنیم از این رو خودی و غیرخودی نداریم؛ حداقل در این سالهای اخیر آنچه از قوه قضائیه مشاهده شد برخورد یکسان با متهمان بود به همین جهت، رفتار متناقض یا برخورد دوگانه از سوی قوه قضائیه صورت نگرفته است».
وی افزود:«ممکن است برای یک مدیر اجرایی در سطح کلان که باید اقدامات و خدمات گستردهای انجام دهد، اشکال و انتقادهایی هم مطرح شود و شخص قالیباف هم هرگز نگفته اشکالی در مدیریت او نبوده است اما اینکه بخواهند در برخورد سیاسی با آقای قالیباف از حربه اقتصادی استفاده کنند جای تأمل دارد».
نایبرئیس سابق شورای شهر تهران به همکاری نزدیک خود با قالیباف اشاره و خاطرنشان کرد: «بهواسطه ۱۰ سال حضور در نهاد شورا با او سابقه همکاری دارم در آن مقطع هم عدهای مدام پیرامون مسائل حسابرسیها، بودجه و ... شهرداری حرفهایی میزدند اما هر وقت میگفتیم ما بهعنوان عضو شورای شهر میخواهیم اگر سندی و مدرکی در اختیار دارید به ما هم ارائه دهید تا نظرمان را برگردانیم و اصلاح کنیم فقط شاهد بودیم مطالب در حد کلام و حرف بیان میشد».
طلایی در پاسخ به این پرسش" چرا عدهای در فضای مجازی و رسانهای هدف اصلی خود را هجمه به مدیریت سابق شهرداری تهران قرار دادهاند؟"، اظهار داشت: «برای پاسخ به این سؤال باید به دو-سه عامل پرداخت، نخست آنکه قالیباف بهعنوان نیروی بالقوه برای شرکت در انتخابات شناخته میشود و این خود یکی از آن دلایل است. در شورای چهارم مجموعه سنگینی از داخل و بیرون شورا علیه او صورت میگرفت و به زبان رسمی، صریح و روشن میگفتند: او اعلام کند در انتخابات نمیآیید، هجمهها تمام میشود».
وی تصریح کرد: «این موضوع نشان میدهد که آنها قالیباف را بهعنوان ظرفیت بالقوه که آماده شرکت در انتخابات بود میدیدند و طبیعی است کسانی نمیخواهند چنین نیروهایی پا به عرصه خدمت در سطح کلان کشور بگذارند بنابراین روی به چنین عملیاتی میآوردند».
نایبرئیس سابق شورای شهر تهران با بیان این مطلب" نمیخواهم قالیباف را نیروی جدا بافته از دیگران بدانم"، گفت: «اما باید به این نکته اذعان داشت مدیریت او (قالیباف) منحصربهفرد و مصداق مدیریت جهادی بود و این هم موضوع دیگری است که باعث میشود عدهای حسادتهای سیاسی و مدیریتی خود را نسبت به قالیباف نشان دهند».
طلایی درباره اینکه" چرا عدهای در تلاش هستند مبارزه با فساد را جناحی و سیاسی نشان دهند؟"، تصریح کرد: «به خاطر آنکه میخواهند مصادیق خود را تحت پوشش قرار دهند، باید مثالی بیاورم. ما دورهای که در پلیس حضور داشتیم هرازگاهی در کلاسها، آموزشهایی میدادیم و تأکید میکردیم در حادثهای که رخ میدهد آنکه از همه بیشتر تلاش میکند تا به پلیس جهت دهد و بگوید این کار را انجام دهید و از این کار پرهیز کنید و به عبارتی بخواهد در کارها سمت و سود دهد باید بیشتر به او شک کرد».
وی اضافه کرد: «در بحرانها هم وقتی عناصر بحرانآفرین، بحران ایجاد میکردند و پلیس وارد عمل میشد به دنبال این بودند پلیس را درگیر با مردم کنند بهجای آنکه پلیس برود به سمت برخورد با عوامل اصلی؛ میخواهند ذهن پلیس را با اطلاعات غلط به سمت برخورد با مردم ببرند. در مسائل سیاسی و اقتصادی هم همینگونه است که ما از آن بهعنوان «فرار روبهجلو» نام میبریم».
رئیس اسبق پلیس تهران بزرگ میگوید: «عدهای میخواهند مسائلی مطرح کنند و سپس با حرکت فرار روبهجلو انگشت اتهام را جلوی دیگران قرار دهند».
طلایی با اشاره به اینکه هرکس در هر موضوعی پافشاری و اصرار کرد باید به او شک کرد، گفت: «این موضوع حتی در انقلابی بود و دیندار بودن نیز صدق میکند، فردی که دیدن دار است چرا میخواهد تظاهر به دین دیداری کند؟! فردی که انقلابی و ولایی است چه دلیلی دارد هرروز بگوید "ولایی" هستم؛ عمل باید ولایی بودن را نشان دهند نه کلام تو».
وی تصریح کرد: «بنابراین باید نتیجه گرفت، هر جریان و گروهی که به دنبال فرار روبهجلو با شیوههای گوناگون است باید اول به خود آنها مظنون بود».