به گزارش «نماینده»، علی اعطا، عضو و رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: با توجه به بحران انرژی در کشور و قطع روزانه برق در برخی از شهرهای کشور از جمله تهران و همچنین تغییر ساعات کار ادارات و ارگانهای دولتی به منظور صرفه جویی در مصرف برق که باعث بروز مشکلات متعددی برای شهروندان شده است؛ لازم است استفاده از انرژیهای نو و تجدید پذیر جایگزین انرژیهای برآمده از سوختهای فسیلی شود.
وی ادامه داد: شورای اسلامی شهر تهران در سال ۱۳۹۴ مصوبهای با عنوان «الزام شهرداری تهران به توسعه انرژیهای نو و تجدیدپذیر در شهر تهران» داشته و شهرداری را ملزم به افزایش سالانه سهم انرژیهای تجدید پذیر از کل انرژی مصرفی در حوزههای مختلف شهری شامل فضاهای عمومی، تأسیسات و تجهیزات شهری، ابنیه و ساختمان و وسایل حمل و نقل عمومی کرده است. با توجه به شواهد موجود پس از گذشت ۳ سال از ابلاغ این مصوبه اقدامات موثر و مناسبی به منظور تحقق اهداف تعیین شده در این مصوبه از سوی شهرداری تهران انجام نشده است.
اعطا افزود:همچنین هیات دولت در شهریور ماه ۱۳۹۵ قانونی تحت عنوان «تصویب نامه درخصوص تأمین بیست درصد برق مصرفی وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی از انرژیهای تجدیدپذیر» که بر اساس آن، این ارگانها موظف شدهاند ظرف مدت دو سال (تا شهریور ۱۳۹۷) حداقل بیست درصد برق مصرفی ساختمانهای خود را از انرژی های تجدیدپذیر تأمین نمایند. امری که تاکنون محقق نشده است.
عضو شورای شهر تهران گفت:لازم است شهرداری تهران در راستای تحقق و اجرای ضوابط و مقررات موجود در کشور در زمینه توسعه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر از جمله بندهای متناظر در برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور و برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران و با تاکید بر مصوبه شورای اسلامی شهر تهران اقدامات مناسب را انجام دهد. همچنین به منظور روشن شدن وضعیت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و لزوم راهبری مناسب این موضوع، با توجه به موارد اشاره شده در مصوبه شورا گزارشی از شهر تهران در این خصوص ارائه دهد.