به گزارش «نماینده»، روزنامه اعتماد در بخشی از گزارش خود درباره کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ نوشت: سیاسیون در جریان اصلاحطلب هنوز میان همراهی با دولت و ورود زودهنگام به عرصه انتخابات دل دل میکنند. از یک سو میدانند که نباید پشت دولت مورد حمایت خود را خالی کنند و شکست این دولت به پای آنها نوشته میشود و از سوی دیگر تصور میکنند که دست روی دست گذاشتن در حالی که رقیب اسب خود زین کرده و آماده تاختن میشود، اشتباه است. این تنها دوراهی اصلاحطلبان نیست و آنها به فرض اینکه مسیر ورود به رقابتهای انتخاباتی را در پیش بگیرند به انتخاب میان ائتلاف و عدم ائتلاف میرسند.
برخی اصلاحطلبان با توجه به عملکرد دولت روحانی و بیپاسخ ماندن مطالبات مردم و جریان اصلاحطلب ترجیح میدهند که از تاکتیک ائتلاف عبور کنند. برای مثال غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران در گفتوگویی در این باره گفته بود که اگر قرار بر ائتلاف باشد حتما ائتلاف درون جریانی خواهیم داشت و ائتلاف به شیوه قبلی تکرار نمیشود.
سیاسیون در جریان اصلاحطلب هنوز میان همراهی با دولت و ورود زودهنگام به عرصه انتخابات دل دل میکنند. از یک سو میدانند که نباید پشت دولت مورد حمایت خود را خالی کنند و شکست این دولت به پای آنها نوشته میشود و از سوی دیگر تصور میکنند که دست روی دست گذاشتن در حالی که رقیب اسب خود زین کرده و آماده تاختن میشود، اشتباه است.
این تنها دوراهی اصلاحطلبان نیست و آنها به فرض اینکه مسیر ورود به رقابتهای انتخاباتی را در پیش بگیرند به انتخاب میان ائتلاف و عدم ائتلاف میرسند. برخی اصلاحطلبان با توجه به عملکرد دولت روحانی و بیپاسخ ماندن مطالبات مردم و جریان اصلاحطلب ترجیح میدهند که از تاکتیک ائتلاف عبور کنند. برای مثال غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران در گفتوگویی در این باره گفته بود که اگر قرار بر ائتلاف باشد حتما ائتلاف درون جریانی خواهیم داشت و ائتلاف به شیوه قبلی تکرار نمیشود.
گروه دیگری از اصلاحطلبان اما میدانند که اگر یک بار دیگر به واسطه ردصلاحیت نیروهای اصلاحطلب در تنگنا قرار بگیرند چارهای غیر از ائتلاف دوباره نمیماند. دوراهی ائتلاف و عدم ائتلاف، نوشتن فهرست احتمالی اصلاحطلبان را سخت میکند. با این وجود اسحاق جهانگیری یکی از اعضای این فهرست است. او در انتخابات ۹۶ کاندیدای پوششی روحانی بود و در مناظرات انتخاباتی چنان درخشید که برخی اصلاحطلبان ترجیح میدادند اصلا انصراف ندهد. کدورت ایجاد شده میان دولت و جهانگیری و کم رنگ شدن نقش او حتی سبب شده بود که برخی به جهانگیری پیشنهاد بدهند که از دولت جدا شده و از حالا فعالیت انتخاباتی خود را شروع کند.
محمد رضا عارف، رییس فراکسیون امید که در انتخابات ۹۲ به نفع روحانی کنار کشید یکی دیگر از گزینهها، موجود در فهرست اصلاحطلبان است. اما اقبال مجلسیها از او در انتخابات هیات رییسه مجلس نشان داد که حتی در مقابل فردی مثل لاریجانی نیز شانس پیروزی دارد. همین هم سبب شد که بلافاصله بعد از انتخابات هیات رییسه شایعه کاندیداتوری او در انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود.
چهرههای سیاسی دیگری نیز در فهرست اصلاحطلبان قرار دارند که عمدتا در دولت روحانی مشغول به کار هستند. از محمد جواد ظریف گرفته تا بیژن زنگنه. اگرچه نمیتوان چالشهای اخیر دولت و کاهش شانس اعضای کابینه را نادیده گرفت. با این وجود اخبار غیر رسمی از برنامهریزی عباس آخوندی برای انتخابات ۱۴۰۰ به گوش میرسد. اینطور که شنیده میشود مسعود پزشکیان را نیز باید به این فهرست افزود.