شناسهٔ خبر: 146775 - سرویس پارلمان شهری
منبع: تسنیم

شورای شهر تهران در مسیر انحلال حرکت می‌کند

شاکری عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شورای پنجم صد درصد جناحی عمل می‌کند،گفت: اگر شورای کنونی به طور جدی از مسائل سیاسی پرهیز نکند، به سرنوشت شورای اول و انحلال دچار خواهد شد.

به گزارش «نماینده» مجتبی شاکری درباره رویه‌های در پیش گرفته شده از سوی مدیریت جدید شهری و خسارت‌های آن که متوجه شهروندان می‌شود، گفت: چند نکته وجود دارد که عدم توجه مدیریت جدید شهری به آن باعث افزایش مشکلات شهرداری شد. اولین خسارتی که وارد شد انتخاب ناصحیح آقای نجفی بود و باعث جابه‌جایی نیروها اعم از معاونین شد و همین وضعیت خود مجموعه را دچار تزلزل و تردید کرد که برای این وضعیت برای شهرداری چندان جالب نیست.

وی تصریح کرد:از طرفی در انتخاب شهردار جدید، بالاخره تکلیف شهرداری با شهردار جدید چیست؟ آیا قرار است این نهاد با برنامه جدید شهردار کار کند؟ اگر آری، در اینصورت شهردار جدید که برنامه و لایحه‌ای با خود نیاورده است. لذا به نظر می‌رسد که این آشفتگی ارکان شهرداری را دچار آسیب کرده است. هم در رابطه با تیمی که آقای افشانی قرار است با آن کار کند و هم در رابطه با مسائل مدیریت یکپارچه شهری اعم از تعدیل نیرو و... مسائلی که به دلیل عدم مدیریت یکپارچه به تصمیم درست و نهایی منجر نمی‌شود. یکی از آفات هم نگاه حزبی و سیاسی است، چون در برخی از گفت‌ وگوهایی که انجام داده‌اند، مشاهده کرده‌ام که اصرار بر این است که همه کسانی که هستند باید در قالب لیست خاصی باشند. طبیعی است با چنین نگاهی نمی‌توان شهر و کشور را اداره کرد. اگر هدف شهرداری به پیشبرد کارها با افراد خاصی باشد، کل مجموعه دچار تزلزل می‌شود و افراد شجاعت کار کردن و تصمیم‌گیری را از دست می‌دهند.

شاکری ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که در رابطه با قضاوت کل نظام مدیریتی، پیچیدگی و گستردگی نظام و عدم چابکی آن کاملاً مشهود است. این وضعیت تنها به شهرداری محدود نیست بلکه در سطح کل دولت نیز وجود دارد، چنانچه طبق برخی آمارها، تعداد نیروهای دولتی در مقایسه با کشورهای پیشرفته ده برابر نیز گزارش شده است. متأسفانه این گستردگی نیز کمک چندانی به پیشبرد کارها نکرده است و اتفاقاً ما هم در سطح شورا و شهرداری در دوره‌های پیشین به این موضوع رسیده بودیم. مثلاً در سطح سازمان فرهنگی و هنری، ۹۰ درصد بودجه سازمان فرهنگی و هنری جاری بود، وقتی ۹۰ درصد جاری می‌شود یعنی ده درصد برای برنامه جا دارد و این خطاست و باید اصلاح شود. لذا چابک سازی در اصل موضوع، درست است و در راستای تسریع روند سیستم است. البته این چابک سازی تا حدودی انجام شده ولی هنوز تعداد نیرو بسیار زیاد است. بنابراین این کار باید صورت می‌گرفت، منتها اگر این کار با مسائل سیاسی و جناحی همراه شود، نتیجه عکس خواهد داشت و به بحران تبدیل خواهد شد. چنین رویکردی باعث ناامیدی مردم نیز خواهد شد و این تفکر و تصور را به همراه خواهد داشت که پرسنل و نیروها در حال بازی دادن مردم هستند. ضمن اینکه باید توجه کرد که آمار وضعیت دولت در به کارگیری نیروهای دولتی بسیار سختتر از شهرداری است. بنابراین رویکرد مذکور گرچه در اصل خود درست است اما باید با برنامه صحیح انجام شود. به نظر بنده بهتر است شهرداری سازماها و شرکت‌های متعددی را که در اختیار دارد بتدریج به بخش خصوصی واگذار کند تا هم تعدیل نیرو شود و هم بیکاری اتفاق نیفتند. البته این طرح در دوره‌های پیشین هم مطرح بود و اقداماتی هم صورت گرفت اما تحقق کامل آن نیازمند زمان بیشتری بود.

شاکری در پایان گفت: در دو دوره شورا دچار آفت سیاست‌زدگی شد. یکی شورای اول بود که نتوانست تا پایان ادامه دهد و منحل شد و یکی هم شورای موجود که صد درصد جناحی شده است. شورای دوم، سوم و چهارم، کاملاً تلفیقی بود. یعنی هم شورای دوم از هر دو جناح بودند و هم شوراهای سوم و چهارم. البته برخی غیرمنصفانه اعلام می‌کنند که دست اصولگراها بوده، اتفاقا در شورای سوم که آقای قالیباف رأی آورد، بیشترین رأی را وی از اصلاح‌طلبان گرفت. درواقع شرایط طوری بود که دو جناح باهم کار می‌کردند و مسائل شهر جناحی نبود و نیست. جز انتخاب شهردار و رئیس شورا که تا حدودی گرایشات در آن تأثیر دارد و البته باز هم جناحی نیست، بساری از مسائل دیگر در حیطه موضوعات مدیریتی است. بنابراین اگر شورای کنونی به طور جدی از مسائل سیاسی پرهیز نکند، به سرنوشت شورای اول و انحلال دچار خواهد شد. البته بنده آرزو می‌کنم هیچگاه چنین اتفاقی نیفتند چون کشور و مملکت ضرر می‌کند و مردم آن را از چشم نظام می‌بینند.