به گزارش «نماینده»، حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس در برنامه چوب خط شبکه افق با بیان اینکه یکی از الزامات حمایت از تولید ایرانی اجرای واقعی اصل ۴۴ قانون اساسی است گفت: کالای ایرانی مفهومی فراتر از تولید داخلی دارد و ممکن است تولیدی در داخل صورت بگیرد که کالای ایرانی محسوب نشود چون مونتاژی است یا اصل فنآوری آن از خارج وارد شده است.
وی با بیان اینکه معنای کالای ایرانی کالایی است که فنآوری آن ایرانی باشد یا بیش از ۵۰ درصد فنآوری آن از کشور باشد گفت: بر اساس این تعریف کارهای حمایتی که می توان از کالای ایرانی کرد احصا شدند از قبیل کارهای بیمهای، تعرفهای و گمرکی که بسیاری از آنها را در قوانین تصویب شده در نظر گرفتیم مثل قانون رفع موانع تولید و برنامه ششم توسعه که در این راستا برای تسهیل تولید مواردی در نظر گرفته شده است که اگر دولت این قوانین را اجرا کند به تولید کمک بزرگی کرده است.
فولاد گر با بیان اینکه بخشی از قوانین مصوب شده برای رفع موانع تولید است گفت: به عنوان نمونه قانون بهبود فضای کسب و کار و بخشی از اصل ۴۴ قانون اساسی است که در این حوزه باید مقررات زدایی صورت بگیرد تا در تولید سهولت ایجاد شود.
وی با انتقاد از مقرراتی که مانع رونق تولید در کشور است گفت: اکنون برای رونق تولید در کشور بیش از اینکه تولید کنندگان نیاز به قوانین حمایتی داشته باشند نیازمند رفع موانعی است که با مقررات ایجاد شده است.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی افزود: رویکرد مجلس دهم بیشتر نظارتی است و کمتر سراغ تصویب قانون در حوزه تولید رفته است و فقط در مواردی که بر اساس گزارشات نظارتی فقدان آن احساس می شود می رویم.
فولادگر با بیان اینکه قوانین حوزه کسب و کار ایرادتی دارد که باید اصلاح شود گفت: برخی از قوانین به جهت هم پوشانی باید اصلاح شوند، برخی دیگر نیازمند تنقیح و پالایش هستند و برخی دیگر از قوانین باید لغو شوند؛ چرا که در شرایط فعلی برخی از قوانین خود مخل تولید و رونق آن هستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ضعف دیپلماسی اقتصادی در کشور گفت: در حالی که به لحاظ سیاسی رابطه کشور ایران با عراق مراتب بهتر از کشور ترکیه با عراق است اما بازار اقتصادی کشور عراق در اختیار ترکیه است به لحاظ اینکه کشور ترکیه با کشورهای مختلف منطقه پیمان دو جانبه بسته است اما وزارت خارجه ایران این کار را انجام نمی دهد و بیشتر برای روابط اقتصادی به دنبال قوانین و تعرفه های بین المللی است.
وی با بیان اینکه در سابق بازار بسیار خوبی در منطقه داشتیم که اکنون به تدریج در حال از بین رفتن است گفت: باید وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد کمک کنند که شرایط به سابق بازگردد