به گزارش «نماینده» به نقل از الرأی الیوم، وقتی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز امضای قرارداد انتقال گاز میان اسرائیل و مصر را روز عید و روزی تاریخی توصیف می کند، یعنی عادی سازی روابط اقتصادی وارد بُعد دیگری شده است.
الرأی الیوم در گزارش خود این پرسش را مطرح می کند که آیا مصر به دروازه ای برای صادرات گاز اسرائیل به عربستان تبدیل خواهد شد؟ چه بر سر ذخایر گازی مصر آمده است؟
الرأی الیوم می نویسد: کسانی که نشانه های شادی و خوشحالی را بر صورت نتانیاهو هنگامی که از توافق گازی با مصر خبر می داد، مشاهده کرده بودند می دانند که توافق ۱۵ میلیارد دلاری مصر و اسرائیل، برای نتانیاهو از اهمیت بالایی برخوردار است.
زیرا بر اساس این توافق اسرائیل ۶۴ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به مصر، یکی از بزرگترین و راهبردی ترین کشورهای عربی صادر خواهد کرد و نتانیاهو به خوبی اهمیت چنین قراردادی را درک می کند. بر اساس این گزارش نخست وزیر رژیم صهیونیستی وقتی روز بسته شدن این قرارداد را روزی تاریخی دانسته و گفته بود این روز برای اسرائیل مانند عید است، اغراق نکرده بود زیرا به این ترتیب میلیاردها دلار به خزانه اسرائیل روانه خواهد شد و این توافق بیش از آنکه اقتصادی باشد یک توافق سیاسی است و گامی بلند در راستای عادی سازی روابط میان اسرائیل ومصر به شمار می رود.
الرأی الیوم گزارش داد ممکن است این توافق به پلی برای فروش گاز اسرائیل یا بهتر است بگوییم گاز دزدیده شده فلسطینی ها توسط اسرائیل به بسیاری از کشورهای عربی از دروازه مصر باشد. زیرا هیچ اطلاعاتی راجع به جزئیات این قرارداد منتشر نشده است.
در منطقه دلتای مصر میدان های گازی وسیعی وجود دارد و یک شرکت ایتالیایی در سال ۲۰۱۵ در این منطقه یک میدان گازی را کشف کرده است، شرکت ایتالیایی «اینی» گفته بود که استخراج گاز از این میدان می تواند به یک میلیارد مکعب در ژوئن آتی برسد. این به این معنا است که مصر می تواند بر تولید داخلی خود از گاز اکتفا کرده و اگر نیاز به مازاد هم داشته باشد کشورهای دیگری مانند، قبرص، الجزائر، یونان، ایران و لیبی وجود دارند که از آنها گاز خریداری کند.
با توجه به اینکه مسئولان مصری همواره بر اهمیت سود اقتصادی قرارداد خرید گاز هم سخن می گویند بدون شک کشورهای عربی و اسلامی می توانند با قیمت پایین تری به مصر گاز بفروشند، اما «عبدالصمد العوضی» کارشناس عربی متخصص در امور مربوط به انرژی به الرأی الیوم گفت که مهم ترین بخش از این قرار داد این است که مصر به اسرائیل کمک خواهد کرد تا مازاد گاز طبیعی خود را به فروش برساند، زیرا تل آویو با مشکلات متعدد اقتصادی و سیاسی برای صادر کردن گاز به اروپا مواجه است.
العوضی می گوید برای انتقال گاز از اسرائیل به اروپا باید ۸ سال زمان صرف ساخت خط انتقال گاز شده و هزینه آن دست کم ۷ میلیارد دلار خواهد بود در حالی که انتقال گاز به مصر با نیم میلیارد دلار به راحتی امکان پذیر است.
العوضی تأکید کرد که بعید نیست مصر گازی که از اسرائیل می خرد را به کشورهای دیگری از جمله عربستان که با کمبود گاز طبیعی مواجه هستند صادر کند. از سویی دولت مصر در واکنش به خبر این قرارداد مدعی شد که درباره قراردادهایی که بخش خصوصی امضا می کند اظهار نظر نخواهد کرد.
این در حالی است که شرکت «دولفنوز» که این قرارداد را با طرف اسرائیلی امضا کرده است امکان ندارد بدون اینکه از مسئولان ارشد امنیتی مصر و دولت این کشور چراغ سبز دریافت کرده باشد، چنین قراردادی را امضا کند.
الرأی الیوم در پایان می نویسد هرگز تصور نمی کردیم روزی کشورهای صف اول در برابر اسرائیل مثل اردن و مصر، گاز طبیعی دزدیده شده از مردم فلسطین را از اسرائیل خریداری کرده و میلیاردها دلار روانه خزانه رژیم صهیونیستی کنند که این پول ها می تواند در زمینه تسلیح بیشتر ارتش رژیم صهیونیستی علیه کشورهای عربی و اسلامی هزینه شود.