به گزارش «نماینده»، محمدعلی نجفی شهردار تهران در حاشیه بهرهبرداری از ۵۱ دستگاه واگن و لوکوموتیو برقی مترو تهران و حومه و همچنین نوسازی ناوگان اتوبوسی شهر تهران و ورود ۳۰ دستگاه اتوبوس که صبح امروز برگزار شد اظهار کرد: توسعه حمل و نقل عمومی یکی از سیاستهای مدیریت شهری در این دوره محسوب میشود و در این زمینه تلاش میشود طبق برنامهریزی صورت گرفته عمل کنیم.
وی ادامه داد: توسعه حمل و نقل عمومی با محوریت مترو جزو برنامههای اصلی مدیریت شهری خواهد بود و این در حالی است که امروز ۷ رام قطار (۴۹ واگن) به خط مترو افزوده خواهد شد که از این تعداد ۴ رام بهصورت کاملاً جدید و ۳ رام نیز مونتاژ و تعمیرات شده وارد ناوگان حمل و نقل خواهد شد.
شهردار تهران ادامه داد: این تعداد واگن در خطوط شرقی و غربی مترو مورد استفاده قرار خواهد گرفت و سرفاصله قطارها در این خطوط به مدت ۱ دقیقه کاهش پیدا خواهد کرد و تلاش میکنیم در آینده نیز با ورود واگنهای جدید بتوانیم سرفاصله قطارها را در سایر خطوط نیز کاهش دهیم.
نجفی در ادامه با اشاره به اینکه شهر تهران نیاز به ۲ هزار واگن جدید دارد بیان کرد: طبق مصوبه شورای اقتصاد قرار است هزار واگن جدید از طریق مناقصه وارد حمل و نقل شود که از این تعداد طبق پیگیریهای صورت گرفته ۶۳۰ واگن تا پایان آبانماه از طریق مناقصه تعیینتکلیف خواهند شد.
وی گفت: کلانشهرهایی مثل مشهد، اصفهان و تبریز نیازشان به واگنهای جدید نسبت به سایر شهرها بسیار است که امیدواریم در این زمینه تمهیداتی از سوی دولت در بخش تأمین واگن انجام شود.
شهردار تهران اظهارکرد: با توجه به تعهد دولت تأمین هزینه ۶۳۰ واگن اشارهشده که از طریق مناقصه انجام خواهد گرفت توسط دولت تأمین خواهد شد.
نجفی در خصوص زمان ورود واگنهای جدید (۶۳۰ واگن) به خطوط مترو و حمل و نقل عمومی شهر تهران گفت: به تدریج قرار است این اتفاق بیفتد که با توجه به شرایط و برنامهریزی انجام شده پیشبینی میشود نخستین مرحله ورود واگنهای جدید حدود یک سال و نیم آینده انجام بگیرد.
وی همچنین به ورود ۳۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: تأمین هزینه این تعداد توسط بخش خصوصی و البته با همکاری بانکها انجام گرفته است که بهطوریکه بانکها ۶۰ درصد از این منابع را بهصورت وام در اختیار بخش خصوصی قرار دادهاند.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به تعهدات دولت در بخش حمل و نقل عمومی گفت: دولت در این بخش تعهداتی دارد که امیدواریم در بخش مترو و اتوبوسرانی و نوسازی آنها به ما کمک کند. از سال ۸۹ تا امروز خطوط اتوبوسرانی مورد نوسازی قرار نگرفته است بهطوریکه ما با اتوبوسهای بالای ۱۰ سال روبرو هستیم و این اتفاق موجب نارضایتی شهروندان شده است و همین امر باعث آلودگی شهر تهران شده است که امیدواریم با همکاری دولت اتفاقات خوبی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در بخش یارانه اتوبوس نیز دولت تعهداتی را دارد که در این بخش با مشکلاتی روبرو هستیم که امیدواریم دولت محترم چه در این بخش چه در بخش یارانه بلیت مترو به تعهدات خود عمل کند.
شهردار تهران در خصوص متوقف کردن خط ۷ بیان کرد: این موضوع پس از برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان حوزه حمل و نقل تصمیم گرفته شد چرا که خط ۷ به لحاظ ایمنی با مشکلاتی روبرو است.
نجفی ادامه داد: البته حدود یک ماه و نیم پیش نیز وزارت کشور گزارشی را مبنی بر ناایمن بودن خط ۷ به شهرداری ارجاع داد و این در حالی است که ما تلاش کردیم تا این خط را تعطیل نکنیم اما با توجه به جلسات شورای شهر تهران و شهرداری احساس کردیم ادامه فعالیت خط در شرایط فعلی جان همشهریان را تهدید میکند و در نهایت تصمیم به تعطیلی خط گرفتیم.
وی گفت: قطعاً تا برطرف نشدن مشکلات خط ۷، این خط راهاندازی نخواهد شد که باید اقداماتی برای تأمین ایمنی این خط انجام بگیرد.
شهردار تهران در خصوص زمان بهرهبرداری مجدد از خط ۷ گفت: با توجه به مشکلاتی که این خط دارد پیشبینی میشود تا ۶ ماه آینده مجدداً این خط مورد بهرهبرداری قرار بگیرد و تلاش مدیریت شهری این است که تا قبل از عید نوروز این خط را مجدداً راهاندازی کند.
وی در پاسخ به این پرسش که امروز نیز شهروندان تهرانی علیرغم اینکه اعلام شده بود این خط تعطیل است مجدداً از این خط استفاده کردند گفت: برخی از همشهریان در جریان اطلاعیه شرکت مترو تهران نبودند و قاعدتاً ما تصمیم گرفتیم امروز و فردا را نیز در خط ۷ خدمت ارائه کنیم اما قطعاً بعد از این دو روز این خط تعطیل خواهد شد.
نجفی همچنین در خصوص آخرین وضعیت بزرگراه شوشتری و ادامه آن گفت: در این خصوص نیز جلساتی با سازمان محیط زیست برگزار خواهیم کرد که البته اختلاف نظرهایی در این بخش وجود دارد که توسط کمیته کارشناسی این موارد بررسی و در نهایت تصمیم گیری خواهد شد.