شناسهٔ خبر: 139101 - سرویس جامعه
منبع: فارس

عدم انتخاب وزیر فرهنگی «تحقیر معلمی» است

محمود فرشیدی431 وزیر اسبق آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید وزیر آموزش و پرورش از بدنه فرهنگیان و جامعه میلیونی آن باشد، گفت: عدم انتخاب وزیر از جامعه معلمان، یک نوع تحقیر معلمی است.

به گزارش «نماینده»، محمود فرشیدی "وزیر اسبق آموزش و پرورش" در پاسخ به این پرسش که «وزیر جدید آموزش و پرورش باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟»، اظهار داشت: آموزش و پرورش نباید نگاه حزبی و سیاسی داشته باشد و اگر وجه‌المصالحه حزبی و گروه‌گرایی شود، حق دانش‌آموزان پایمال می‌شود.

وی ادامه داد: اگر مسائل حزبی و گروهی هدف آموزش و پرورش قرار گیرد، فرصت اینکه مسائل تعلیم و تربیت آنگونه که باید پرداخته شود، نخواهد بود و سرنوشت ۱۳ میلیون دانش‌آموز که اقشار بی‌گناه جامعه هستند، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش متذکر شد:‌ در زمینه رویکرد سیاسی در دولت یازدهم، این موضوع باید مورد توجه نمایندگان و رئیس جمهور باشد تا از آموزش و پرورش انتظار نگاه حزبی نداشته باشند و اینکه آموزش و پرورش نهاد پاک و مقدسی در طول سال‌های گذشته بوده است. اگر مسائل فساد اقتصادی در دستگاه‌های دیگر به وجود آمده است، برای معلمان پاک و منزه این موضوع جای شگفتی داشته است.

فرشیدی تأکید کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد بودیم فساد اقتصادی دامن معلمان را گرفت و اندوخته محدود آنها و هزاران میلیارد تومان از ثروت معلمان را عده‌ای به یغما بردند و بعضی از آنها از کشور خارج و سپس دستگیر شدند.

وی بیان داشت: انتظار می‌رفت به مشکلات اقتصادی معلمان توجه شود که نه تنها به این موضوع عمل نشد، بلکه ثروت و اندوخته معلمان هم به یغما رفت.

وزیر اسبق آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باید وزیر آموزش و پرورش داشته باشد این است که باید فردی پاک دست بوده و از نظر مسائل مالی انسان منزه‌ای باشد. کسی که می‌خواهد شرکتی ایجاد کرده و فعالیت اقتصادی و تجارت کند، شاید برای دستگاه‌های دیگری که فعالیت‌شان اقتصادی است مناسب باشد، اما برای دستگاه‌های تعلیم و تربیت مناسب نیست و انتظار می‌رود که چنین فردی که انتخاب می‌شود، شاکله و نگاه معلمی داشته باشد.

فرشیدی ادامه داد: باید وزیر از بدنه آموزش و پرورش و جامعه میلیونی آن باشد و عدم انتخاب وزیر از جامعه معلمان یک نوع تحقیر معلمی است؛ یعنی فرهنگیان می‌گویند دولت به یک میلیون معلم اعتماد نداشته و صلاحیت آنها را قبول ندارد.

وی با تأکید براینکه چرا دولت باید نسبت به معلمان این نوع نگاه تحقیرآمیز را داشته باشد و خارج از جامعه فرهنگیان وزیر انتخاب شود، گفت: به این دلیل وقتی وزیر از این بدنه نباشد، با برنامه‌های آموزش و پرورش آشنایی ندارد و ظرافت‌های کار تعلیم و تربیت را نمی‌داند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش افزود: موضوع دیگر این است که چنین فردی نیروهای آموزش و پرورش را نمی‌شناسد و متقابلاً لشکری از مدیران میهمان را از بیرون می‌آورد که تا وقتی رئیس هستند بر معلمان ریاست می‌کنند و وقتی از ریاست برداشته می‌شوند، به موقعیت‌های قبلی خود برمی‌گردند و این به تعلیم و تربیت ضربه می‌زند.

فرشیدی خاطرنشان کرد: دغدغه معیشتی معلمان از مسائل مورد توجه کانون تربیت اسلامی بوده است و راهکارهای عملی برای ایجاد گشایش اقتصادی معلمان ارائه کرده‌ایم.