به گزارش «نماینده»، حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسگر نماینده ولیفقیه در حج و زیارت، در همایش ظهر امروز آموزشی توجیهی زائران حج استان تهران گفت: شرایط حج امسال شرایط ویژهای است و به طور طبیعی مسائلی که در این چند ماه اخیر اتفاق افتاده تاثیرات خود را هم تا حدودی در جامعه بر جای گذاشته است اما شما به سخن ما اعتماد کردید و به موقع در کاروانها ثبتنام را انجام دادید و ظرفیت ما در مجموعه کشور پر شد و مقدمات سفر نیز فراهم آمده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری افراد فضای سنگین در جامعه ایجاد کردند تا مردم ما را از سفر حج منصرف کنند؛ اینکه اینها چه نیتی داشتهاند به آن توجهی نداریم اما متاسفانه بخشی از متدینین جامعه هم تحت تاثیر القائات اینچنینی قرار گرفتند و دل حجاج ما را آزردند.
قاضیعسگر با بیان اینکه برخی مطالب و سخنها در فضای مجازی منتشر شد اظهار کرد: اکثر صحبتهای منتشر شده دروغ، خیانت و خلاف واقع بود که خوشبختانه در نتیجه مردم ما اعتماد کردند و مسئولان نظام نیز تصمیمگیری برای برگزاری حج امسال را انجام دادند که امیدواریم این مهم نیز به خوبی برگزار شود.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت، حجاج ایرانی را بنا به اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان حج سعودی حجاجی منظم دانست و تصریح کرد: بسیاری از مسئولان سایر کشورهای مسلمان و مسئولان حج سعودی بر منظم بودن حجاج ایرانی تاکید دارند و حتی امروز هم کشورهای دیگر با سفر به ایران به دنبال استفاده از تجربیات ما هستند.
وی تاکید کرد: در طول سالهای متمادی که در بعثه بودهام نه تعرضی به بانوان ما صورت گرفته و نه مشکل خاص نگرانکنندهای بوجود آمده است که امیدواریم زائران ایرانی نیز به این موضوعات توجه کنند.
قاضیعسگر ادامه داد: البته طبیعی است که وهابیت مذهب رسمی عربستان محسوب میشود و متاسفانه آنها سعی میکنند که عقاید خود را به دیگران تحمیل کنند اما ما با آموزشها و هوشیاری لازم سعی کردیم این موضوع را مراقبت کنیم تا مردم حج خود را انجام دهند و تنشی بوجود نیاید.
وی تصریح کرد: نگاه ما به حج فرامذهبی است و آنگونه که امام و رهبر معظم انقلاب تاکید دارند مسائل فرقهای و یا طایفهای نباید در حج مطرح شود چرا که حج محل وحدت و انسجام در کنار کعبه عظیم و شریف است.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت به موضوع عزت و امنیت حجاج ایرانی اشاره کرد و گفت: امسال برخلاف سالهای گذشته که قراردادی برای سفر زائران در اختیار ما قرار میدادند تفاهمنامهای را میان دو طرف به امضا رساندیم.
قاضیعسگر ادامه داد: با توجه به اتفاقاتی که در سال ۹۴ بوقوع پیوست تفاهمنامه جدیدی منتشر و امضا شد که وزیر حج عربستان در آن اذعان کرد که تمام امکانات مادی و نیروی انسانی را به کار میگیرند تا اولا خوشامدگویی به زائران ایرانی و سایر کشورها انجام شود و ثانیا امکانات لازم برای عزت، سلامت و امنیت زائران ایرانی حفظ شود.
وی تصریح کرد: مسئولان حج عربستان پذیرفتند تا ویزای الکترونیکی صادر شود و این مهم نیز آغاز شده که جای قدردانی دارد.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت به نرخ مطرح شده برای زائران حج تمتع و سود در نظر گرفته شده بر روی فیشهای آنها اشاره کرد و گفت: بانک یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سود فیشها را پرداخت کرده که آن هم در زمره خدمات برای زائران به حساب آمده است و حساب و کتاب آن نیز انجام شده است.
قاضیعسگر به منازل اجاره شده در شهرهای مدینه و مکه نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تمامی تمهیدات برای تغذیه و مسکن زائران ایرانی اندیشیده شده و حتی ۲۵ درصد منازل حاجیان نیز جدیدالساخت است و خیال حجاج بابت این موضوع نیز راحت باشد.
وی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت به دنبال سود از زائران نیست اظهار کرد: بر اساس نظر امام راحل و رهبر معظم انقلاب سازمان حج و زیارت دنبال سود از زائران نیست و ما قیمت تمام شده را برای حاجیان استخراج کردهایم و بر اساس همین موضوع نیز تصمیمگیری شده است. البته اگر تفاوتی در قیمتها احساس میشود به مسکن، هتلها و دور و نزدیک بودن راههای زائران باز میگردد.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت تصریح کرد: حتی امسال بحث لباس مشترک برای زائران را حذف کردیم و مسائلی همانند چمدان را به گروههای خود زائران سپردیم تا در این موضوعات نیز دخالتی نداشته باشیم و تصور نسبت به دریافت سود ایجاد نشود.
قاضیعسگر به زائران ایرانی توصیه کرد که نسبت به نگرانیهای ایجاد شده از سوی برخی افراد توجه نکنند و دلهرهای در سفر حج تمتع ۹۶ نداشته باشند.
وی با بیان اینکه مسئله روابط سیاسی با عربستان سعودی قطع شده است گفت: درست است که میان ما و عربستان رابطه سیاسی وجود ندارد اما بنده از سالهای قبل تاکید کردم که مسئله حج را از میان مسائل سیاسی دچار کنید و آنها هم عملا این موضوع را پذیرفتهاند.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت خاطر نشان کرد: ۲ حادثه تاثیربرانگیز در سال ۹۴ اتفاق افتاد که روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار داد اما ما با این تفاهمنامهای که بین ۲ کشور به امضا رساندیم شرایط را برای سفر عزتمندانه زائران فراهم کردیم و حتی طی ۲،۳ روز آینده حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت برای پیگیری آخرین تمهیدات و شرایط پذیرایی از زائران به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
وی تصریح کرد: درست است که حج نگرانیها و سختیهایی دارد اما زائران به هیچ عنوان دلهره و اضطراب نداشته باشند و مدیریت حج ما نیز یک مدیریت جمعی است که خود را خدمتگزاران زائران میدانیم و قطعا همه باید برای حج عزتمندانه دست به دست هم دهیم.
قاضیعسگر با بیان اینکه کارگزاران حج خدمتگزاران زائران محسوب میشوند گفت: بسیاری از افراد که در جایگاه کارگزاری به خدمت برای زائران میپردازند با عشق و علاقه در این سفر معنوی حاضر شدند و حتی برخی تندیهای بعضی زائران را نیز به گوش جان میخرند تا آسایش و رفاه آنها فراهم آید.
نماینده ولی فقیه در حج زیارت، منشاء برخی از صحبتهای مطرح شده در فضای مجازی را خارج از کشور دانست و گفت: منشاء نگرانیها و صحبتهای مطرح شده در فضای مجازی از سوی خارج از کشور بوده است و پلیس نیروی انتظامی نیز این موضوع را رصد و پیگیر آن خواهد بود.
وی افزود: برخی افراد خارج نشین با داشتن ریشه نژادپرستی به موضوع حج ورود یافتند و تاکید کردند که چرا پول حاجی باید به عربها داده شود و یا اینکه چرا هزینه جهیزیه و ازدواج فراهم نمیآید که این حرفها در ظاهر خوب بود اما باید به موضوع حج و واجب بودن آن نیز دقت کرد.
قاضیعسگر افزود: حج یک موضوع واجب است و افرادی که به استطاعت میرسند باید به حج تمتع عزیمت کنند اما موضوع دیگر این است که بسیاری از حجاج ما علاوه بر حج در سالهای دیگر به ساخت مدرسه، درمانگاه و کمک به محرومان دقت عمل را داشتهاند و بسیاری از آنها نیز حتی هزینه ولیمههای سنگین را به فقرا تقدیم میکنند باید این موضوعات نیز دیده شود.
وی تصریح کرد: در طول تاریخ در زمان پیامبر اکرم (ص) به بعد عدهای به دنبال تعطیلی حج بودند که از جمله آنها معاویه، مروان و حجاج بن یوسف ثقفی بود که اهل بیت عصمت و طهارت نیز با اینگونه افراد مخالفت میکردند چرا که حج وسیله قوام امت و وحدتآفرین است.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت خاطر نشان کرد: در فرهنگ ایران نیز قبل از انقلاب اسلامی برخی روشنفکرنماها به برخی افرادی که افکار صوفیمنشانه داشتند تاکید میکردند که نباید به حج بروید و حج شما در اینجا است که این تفکر نیز در برخی جهات دیده میشود.
وی تاکید کرد: متاسفانه عناصر خارجنشین و برخی افراد مرتبا علیه حج تبلیغ میکنند که با وجود این امواج امسال مردم ثبتنام کردند و امیدواریم حجی عزتمندانه انجام گیرد.
وی تصریح کرد: شعار امسال نیز «حج، معنویت، اقتدار ملی و همبستگی اسلامی» است که زائران باید به جزئیات آن توجه لازم را داشته باشند. امسال به وحدت اسلامی میاندیشیم که امیدواریم با دست پر از این سفر بازگردیم و در فرصت ایجاد شده از آن استفاده و بهره لازم را ببریم.
قاضیعسگر نسبت به عملکرد برخی رسانهها انتقاد کرد و گفت: از رسانهها خواهش میکنیم که گاهی مطالب را به طور نامناسب منتشر نکنند به عنوان نمونه بنده در فرودگاه مصاحبهای انجام دادم و تاکید کردم به دلیل نبود فضای لازم خداحافظی در استان تهران در حسینیهها انجام بگیرد اما تیتر خبر برخی رسانهها ممنوع شدن زائران از بدرقه بود که جای تاسف دارد و باید رسانهها به متشنج نکردن افکار عمومی توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه همواره بنده به خانواده شهدای منا ارادت داشتم و از آن غفلت نکردهام گفت: حتمیالمقدور اخلاقا و شرعا در حل مشکلات ایجاد شده برای خانوادههای منا اهتمام کردهایم اما در روزهای اخیر ۱۷ نفر از این خانوادهها تقاضای دیدار با بنده را داشتند که من نیز تاکید کردم نباید این افراد معطل شوند و پذیرای آنها هستیم اما متاسفانه یکی از ماموران حراست در سازمان حج غفلت کرد و برخوردی را با بعضی از خانوادهها انجام داد که برخورد جدی با این فرد انجام گرفت اما این موضوعات چیزهایی نیست که رسانهها به آنها بپردازند چرا که با خانوادههای منا به خوبی برخورد داشتهایم و ما خدمتگزاران زائران خانه خدا هستیم.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت گفت: نمیتوانیم زائر را به حج ببریم و خبرهای دروغ و منفی نیز از سوی رسانهها و فضای مجازی منعکس شود؛ بهتر است خانوادهها آرام باشند و به سخنهای برخی رسانهها توجه نکنند.
وی به موضوع مچبندهای الکترونیکی اشاره کرد و گفت: ما در موضوع مچبندهای الکترونیکی نیز فشار عمیقی را تحمل کردیم که برای بنده متصور نبود و همه بدانند که این مچبندها مانند ساعت است که در ایران تولید شده که برای امنیت و سلامت زائران مفید است.
قاضیعسگر با بیان اینکه اگر حج خانه خدا ترک شود خداوند نیز عذاب نازل خواهد کرد گفت: خیلی برکات به خاطر حج ایجاد میشود و البته باید به موضوع وحدت نیز توجه کرد.
وی اظهار کرد: برخی افراد که نسبت به موضوع حج و زائران انتقاد میکنند باید توجه داشته باشند اگر به حج نرویم در جهان اسلام چه توجیهی نسبت به آن خواهیم آورد؟
قاضی عسگر به موضوع دعای کمیل نیز اشاره کرد و گفت: دعای کمیل همیشه بین قبرستان بقیع و حرم شریف نبوی انجام میگرفت که طرف مقابل گفت به خاطر مسائل امنیتی برای زائران نگران هستیم که خدایی ناکرده مشکل یا عملیات انتحاری ایجاد شود بنابراین نتیجه گرفتیم مراسم دعای کمیل به صورت متمرکز در هتلها انجام شود و طرف مقابل نیز با برگزاری مراسم و اجتماعات در هتلها موافقت کرد که امیدواریم شرایط امنیتی بهتر شود و در سالهای بعد هماهنگیهای لازم انجام گیرد.
قاضیعسگر تصریح کرد: برخی افراد میگویند چگونه تضمینهایی در توافقنامه حج انجام گرفته است که باید تاکید کرد خود قرارداد بین ۲ طرف که با امضای وزیر حج عربستان انجام شده به عنوان تضمین محسوب میشود.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه بسیاری افراد نسبت به مبالغی که برای حج واجب داده میشود انتقاد میکنند گفت: میلیونها نفر سالیانه به تایلند، دبی و یا سایر کشورهای اروپایی سفر میکنند اما یک نفر نسبت به پرداخت پول اینگونه سفرها و این افراد برای فقرا انتقادی نمیکند اما متاسفانه چند حاجی متدین که قصد سفر به سرزمین خانه خدا را دارند مورد انتقاد قرار میگیرند این چه برخوردی است که با حج انجام میگیرد بهتر است پاسخگو باشند؟
قاضی عسگر تصریح کرد: تاکنون ۳ بار استعفای خود را خدمت مقام معظم رهبری ارسال و اعلام کردم که فردی جوان جایگزین من شود که ایشان نپذیرفتند.
وی تصریح کرد: توطئهای در کار است بهتر است زائران محکم، قاطع و با آرامش کامل به حج بروند و امیدواریم با کمک و درایت یکدیگر و خواست خداوند حجی عزتمندانه برگزار کنیم.