به گزارش «نماینده»، محمد جواد ظریف روز دوشنبه در بدو ورود به فرودگاه اسلو در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که بعد از ظهر با فدریکا موگرینی دیدار دارید، خبرهایی منتشر شده که سنای آمریکا ممکن است امروز تحریم ها را تصویب کند آیا درباره اجرای برجام با وی صحبت می کنید، گفت: من پیش از این برای خانم فدریکا موگرینی پیامی را به صورت کتبی دوبار در چند هفته اخیر در مورد بدعهدی های ایالات متحده و تاثیری که سیاست های مخرب این کشور در این زمینه دارد، ارسال کردم.
وی ادامه دادک همچنین در یک جلسه کمیسیون مشترک که یکی - دو ماه قبل برگزار شد در این زمینه بحث شد و در جلسه آینده کمیسیون مشترک نیز این موضوع بحث خواهد شد.
ظریف گفت: در جلسه ای که امروز با خانم موگرینی خواهم داشت هم در این زمینه صحبت می کنم البته تمرکز ما در این جلسه بر مسایل منطقه ای است که اولویت مهمی برای جامعه بین المللی است.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: روند اجرای برجام با توجه به این که هم ایران هم کشورهای اتحادیه اروپا متعهد به اجرای برجام هستند به صورت طبیعی پیش می رود؛ کارشکنی ها و بدعهدی های ایالات متحده بحث جدیدی نیست، ما نیز با آمریکا ارتباط اقتصادی چندانی به جز موضوع خرید آمریکا هواپیما نداشتیم که آن موضوع هم به رغم کارشکنی آمریکا در حوزه های دیگر به خوبی پیش رفته است.
وی افزود: ما در مورد بدعهدی های آمریکا همواره گفت و گو کردیم و اتحادیه اروپا و جین و روسیه که طرفدار اصلی برجام هستند همانطور با سایر کشورها گفت و گو کردیم که همواره تاکید کردند که قصد و عزم آن ها این است که روابطشان با ایران را صرف نظر از بدعهدی آمریکا با جدیت پیگیری کنند. در واقع آنچه عملیاتی و اجرایی برای ما است این است که آمریکایی ها نمی توانند در این روابط ما کارشکنی کنند.
ظریف گفت: تصمیم گیری جدید سنای آمریکا به واقع نشان دهنده کوتاه نظری آمریکایی ها و نشان دهنده سیاست غلطی است که دولت آمریکا به خصوص بعد از انتخابات اخیر دنبال کرده است. اگر به حدی برسد که بر اساس تشخیص هیات نظارت نیاز به واکنش داشته باشد حتما با واکنش ما مواجه خواهد بود.
وزیر خارجه گفت: تا کنون ما در برابر اقدامات آمریکا عمل متقابل انجام دادیم و در برابر اضافه شدن افراد به فهرست تحریم ها اقدام متقابل کردیم و امروز ۲۳ فرد و شرکت آمریکایی در فهرست تحریم های ما به عنوان اقدام متقابل قرار دارند؛ در آینده نیز اقدام خواهد شد همانطور که رئیس مجلس دیروز گفتند در مجلس نیز اقداماتی برای مقابله با حرکت سنای آمریکا صورت خواهد گرفت و ما نیز اقدامات خود را در وزارت امورخارجه و در شورای عالی امنیت ملی و هیتت نظارت برجام دنبال خواهیم کرد.
وی بیان داشت: مجمع اسلو سالانه فرصتی را برای بحث درباره مسایل مهم بین المللی به خصوص مسایل امنیتی و مسایل مربوط به صلح سازی و جلوگیری از مخاصمات فراهم می کند. در منطقه ما به خصوص در چند هفته اخیر با تنش هایی که بین کشورهای همسایه ایجاد شده ضرورت دارد که تلاش های بین المللی در این زمینه گسترش پیدا کند و منطقه ما شاهد یک بحران جدید نباشد. به همین حضور من در مراسم افتتاحیه اجلاس صبح فردا اسلو فرصتی را فراهم می کند که قبل از تشکیل دولت جدید دیدگاه هایی که رییس جمهوری در دولت دوازدهم دارند دنبال کنند که منطبق با مواضع اصولی جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور صلح خواه و ثبات خواه است را تشریح کنیم. همچنین با توجه به این که تعداد قابل توجهی از اندیشمندان و سیاستمداران بین المللی در این اجلاس حضور دارند، فرصتی خواهد بود که تبادل نظر کنیم.
ظریف در پایان گفت: در این دیدارها تمرکز بر مسایل منطقه ای خواهیم داشت که امروز به شدت نگران کننده است و مبارزه منسجم با افراط گرایی و تروریسم که هم منطقه ما را به شدت در مخاطره انداخته و هم جامعه بین المللی را تهدید می کند ضرورت دارد. ۴۸ ساعتی که در نروژ خواهیم بود یک فرصت خوبی است که با تعداد قابل توجهی از وزرا و اندیشمندان گفت و گو کنیم.