به گزارش «نماینده» ساعاتی پیش با اتمام ساعت فعالیت نمایشگاه در روز شنبه ۲۳ اردیبهشت، این رویداد فرهنگی به فعالیت خود در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب خاتمه داد.
در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران حدود ۳ هزار ناشر داخلی و خارجی در بخش های مختلف به عرضه نزدیک به ۴۰۰ هزار عنوان از تازه ترین آثار خود در ۳ سال اخیر اقدام کرده بودند.
مسئولان دوره سی ام این نمایشگاه از ثبت رکورد ۱۲۰ میلیارد تومان خرید در ۱۱ روز فعالیت نمایشگاه خبر می دهند.
صدها هزار نفر از مردم از نقاط مختلف کشور در ۱۱ روز گذشته به استقبال نمایشگاه کتاب تهران رفتند و نسبت به خرید منابع مورد نیاز خود از این فضا و همچنین استفاده از نشست ها، کارگاههای تخصصی آموزشی و دیدارهای رودرو با نویسندگان، ناشران و اهالی قلم استفاده کردند.
نمایشگاه سی ام کتاب تهران نخستین دوره این رویداد پس از ۱۲ سال برگزاری آن بود که امور اجرایی آن مجددا به صنف نشر واگذار شده بود.
مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شخص وزیر در چند روز گذشته به کرات از واسپاری همه امور نمایشگاه کتاب تهران به تشکل های صنفی و بخش خصوصی برای دوره آتی این رویداد (اردیبهشت ۹۷) خبر داده بودند.
امسال و در سی امین دوره نمایشگاه کتاب یک کشور اروپایی دیگر، ایتالیا به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه حضور پیدا کرده بود که با اجرای برنامه های متنوع و همچنین انعقاد برخی قراردادهای نشر با ناشران ایرانی، حضور مطلوبی در این دوره از خود به نمایش گذاشت.
همچنین شهر استانبول ترکیه امسال شهر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران بود که در غرفه این شهر آسیایی – اروپایی در نمایشگاه کتاب تهران نشست ها و دیدارهایی با نویسندگان و ناشران ایرانی انجام شد.
در پی مطالبه چند سال اخیر اتحادیه ها و تشکل های صنفی نشر از مسئولان حوزه های نظارتی نمایشگاه کتاب تهران برای صیانت از حقوق حرفه ای ناشران، برخوردهای نظارتی شدیدی با متخلفین صورت گرفت؛ به طوری که در آخرین روز نمایشگاه کتاب تهران رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران این دوره از محرومیت ۱۵۶ ناشر برای حضور در دوره بعدی نمایشگاه کتاب تهران و حتی نمایشگاههای استانی کتاب که در طول سال برگزار میشود خبر داد.
با توجه به حضور نزدیک به ۳ هزار ناشر در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، این آمار حدود ۵.۲ درصد از کل ناشران شرکت کننده در نمایشگاه کتاب تهران را شامل میشود.
امسال و در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بارش رحمت الهی این رویداد را نیز تا حدودی متاثر کرد و با وارد شدن خسارت هایی به سازه های نمایشگاهی شهر آفتاب، زنگ خطر را برای مسئولان این مجموعه و همچنین ستاد اجرایی نمایشگاه کتاب در جهت رفع مشکلات زیرساختی آن به صدا درآورد.
برای نمایشگاه سی ام کتاب تهران حدود ۱۶.۵ میلیارد تومان یارانه اختصاص پیدا کرده بود که در بخش های بن کارت های دانشجویی، طلاب، دانش آموزی، مشارکتی با سازمان ها و تجهیز کتابخانه های مدارس جذب و هزینه شد.
سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی به کار خود پایان می دهد که به نظر می رسد با توجه به برخی کاستی ها در حوزه های اجرایی، زیرساختی و همچنین محتوایی، ضروری است از همین فردا مسئولان نمایشگاه کتاب آستین همت را برای برطرف کردن این نواقص بالا بزنند تا شاهد نمایشگاهی آبرومندتر و باشکوه تر در اردیبهشت ۹۷ باشیم.