به گزارش «نماینده» سردار منتظر المهدی در اولین نشست خبری سال ۹۶ با تشریح اقدامات و عملکرد پلیس در طول تعطیلات نورز و راه اندازی قرار گاه نوروزی گفت: مأموران پلیس فرودگاه موفق شدند سرشبکه اصلی باند تولید روانگردانها به خصوص تولید شیشه را شناسایی دستگیر کنند.
وی افزود: این فرد در حین فرار در فرودگاه امام خمینی از سوی مأموران شناسایی دستگیر شد و مأموران موفق شدند از این متهم ۷۰ کیلو شیشه به ارزش ۳۵ میلیارد ریال در کارگاه تولید شیشه کشف و ضبط کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امسال در طول اجرای طرح ۱۰ درصد کاهش جانباختگان سرصحنه تصادفات را نسبت به مدت مشابه شاهد بودهایم. این در حالی است که ۲۳ درصد تصادفات به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه است و ۱۸٫۴ درصد هم به دلیل سبقت غیرمجاز و انحراف به چپ به وقوع پیوسته است.
سخنگوی ناجا گفت: البته ۳۹ درصد علت وقوع حوادث رانندگی واژگونی به دنبال خستگی و خواب آلودگی بوده است. براساس آمار موجود ۵۸ درصد از وقوع تصادفات در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده و بیش از نیمی از تصادف در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۰ بوده است. بیشترین تصادف مربوط به خودروی شخصی و کمترین تصادف مربوط به ناوگان حملونقل عمومی است.
منتظرالمهدی در ادامه با بیان اینکه حدود ۳۰۰ هزار نفر پلیس از ۲۵ اسفندماه در قالب طرح نوروزی، برقراری امنیت و نظم را در کشور در دستور کار خود قرار دادند، گفت: پلیس با برپایی بیش از ۴۵۰۰ ایستگاه کانکس و چادر انتظامی و همچنین برقراری بیش از ۲۶ هزار گشت همزمان به طور روزانه تلاش کرد تا نظم و امنیت مردم را پایدار کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه راهور شاهد کاهش ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در سرصحنه بودهایم، گفت: حدود ۲ میلیون خودروی جدید در سال ۹۵ به ناوگان خودرویی کشورمان اضافه شده است و بر اساس آمار یک میلیون و ۸۰۰ هزتر نفر هم در طول سال ۹۵ موفق به دریافت گواهینامه شدهاند.
منتظر المهدی با ارایه آمار وقوع تصادفات راهنمایی و رانندگی افزود :حدود ۴۰ درصد از تصادفات به سبب عدم توجه به جلو و رعایت فاصله طولی و خستگی و خوابآلودگی و ۲۳ درصد نیز به دلیل سرعت غیرمجاز و عدم رعایت سرعت مطمئنه رخ میدهد، گفت: سبقت غیرمجاز و انحراف به چپ ۱۸٫۴ درصد و همچنین ۳۹ درصد تصادفات مربوط به واژگونی خودرو بوده است؛ و بخش اعظمی از تصادفات در نیمه دوم روز یعنی بین ساعت ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است
وی با بیان اینکه در حوزه پلیس آگاهی نیز شاهد کاهش ۵ درصدی سرقتهای مهم بودهایم، گفت: همچنین شاهد کاهش ۷ درصدی سرقتهای خودرو، ۹ درصدی موتورسیکلت و ۱۸ درصدی سرقت مغازهها بودهایم که خوشبختانه در این میان سرقت از طلافروشیها به صفر رسیده و جرایم جنایی نیز ۱۳ درصد کاهش را نشان میدهد. اما در حوزه کشفیات روند رو به بهبود بوده و با افزایش ۳ درصدی کشف در این ایام مواجه بودیم که بیشترین کشفیات در حوزه خودروهای مسروقه بوده و این افزایش حتی روزانه به ۹۳ درصد کشف خودرو رسیده است.
وی با اعلام اینکه پراید همچنان بیشترین آمار سرقت خودروها را به خود اختصاص داده است گفت: ۳۰ درصد خودروها در ناوگان کشور پراید است و به طور حتم ضرورت توجه بیشتر دارندگان خودروی پراید به مسائل ایمنی میتواند در کاهش سرقت مؤثر باشد.
وی با اشاره به طرح نوروزی پلیس گفت :در طرح نوروزی شاهد افزایش حدود ۳۰ درصدی جرایم سایبری را شاهد بودیم، تا جایی که بخش قابل توجه این جرایم در حوزه کلاهبرداری مالی و فروش اجناس ممنوعه بوده که بیشترین جرایم نیز در حوزه تلگرام رخ داده است.
سخنگوی نیروی انتظامی در دامه با ارایه آمار استان هااز لحاظ وقوع سرقت گفت: بیشترین سرقتها با احتساب ۴۸ درصد مربوط به سه استان تهران، خراسان و خوزستان بوده است، گفت: کمترین سرقتها نیز مربوط به استانهای چهارمحال و بختیاری، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل و کردستان بوده که حدود ۲٫۷ درصد سرقت بوده است.
منتظر المهدی گفت: مرزبانان ایران از هرگونه تهدید احتمالی پیشگیری کرده و در فرماندهی هواپیمایی ناجا نیز تیزپروازان و سبکبالان با ۲۷۰ ساعت و ۴۵ دقیقه پرواز طی ۳۰۵ سورتی پرواز از طرحهای انتظامی و راهور پشتیبانی کرده و در امدادرسانی جادهای و اورژانس هوایی نیز نقش مهمی ایفا کردهاند.
سخنگوی نیروی انتظامی افزود: مرکز افکارسنجی معاونت اجتماعی ناجا مبادرت به انجام پیمایش در گستره کشور در ۳ استان با حجم نمونه تقریبی ۷۰۰۰ نفر از مسافران و شهروندان در نوروز در دو مرحله نیمه اول و نیمه دوم تعطیلات کرد تا میزان رضایتمندی آنان از پلیس و همچنین احساس امنیت روانی مورد سنجش قرار گیرد که یافتهها حکایت از آن دارد که خوشبختانه میزان رضایتمندی مردم از پلیس در نوروز در حیطههای اطلاعرسانی، حضور فعال، سرعت عمل و همچنین تسهیل دررفت و آمدهای ترافیکی ۸۴ از ۱۰۰ یا به تعبیری حدوداً ۱۷ از ۲۰ بوده است و همچنین میانگین امنیت مسافران در ابعاد ششگانه امنیت از حیث امنیت جانی، مالی، ناموسی، روانی، اجتماعی و اخلاقی به صورت قابل توجهی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و بیشترین احساس امنیت نیز در حوزه امنیت جانی و روانی بوده است.