به گزارش «نماینده»، حجتالاسلام احمد سالک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال در حرم مطهر رضوی و کوتاهی مسؤولان در تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: بطور کلی مدیرانی که مقام معظم رهبری فرمودند باید انقلابی، دلسوز، مردمی و با روحیه جهاد باشند، در مدیریت کشور کمتر دیده می شوند.
وی افزود: ممکن است در بخشی از حوزهها، مدیرانی فعال، انقلابی و متدین باشند اما بعضاً شاهد هستیم که دست و بال آنان بسته است. در مقابل، مدیرانی را مشاهده میکنیم که در فتنه ردپای آنان وجود دارد اما امروز در بعضی پستهای کلیدی کشور حضور دارند. این موضوع باید حل شود و بخش اعظم آن نیز به رأی مردم برمیگردد.
*مردم باید با رأیشان مدیران کارآمد، انقلابی و متدین را در رأس امور قرار دهند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: مردم باید با رأیشان مدیران کارآمد، انقلابی و متدین را در رأس امور قرار دهند. مسئولان فعلی نظام جمهوری اسلامی در ۳ قوه نیز باید فرمایشات رهبری را عملیاتی کنند. نمیشود با تعارف، کار را دست افرادی داد که از نظر تخصص یا تعهد مشکل دارند.
سالک با اشاره به تأکیدات چند سال اخیر مقام معظم رهبری بر لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: نمیخواهم کارهایی که در حوزه اقتصاد مقاومتی صورت گرفته را زیر سوال ببرم اما کلان بحث این است که اقتصاد مقاومتی باید در معیشت و سفره مردم اثر مثبت و مستقیمی داشته باشد که امروز این مسئله تحقق پیدا نکرده است.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر شاهدیم که نرخ رشد بیکاری در کشور بالاست. با ذکر اینکه ۷۵۰ هزار شغل ایجاد شده که بعضاً یک ساعت کار را هم شغل به حساب میآورند، مشکل حل نمیشود و کافی نیست. معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که در سال ۹۵ بیش از یک میلیون نفر به بیکاران اضافه شده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حال باید از آقایان سوال کرد که برای برون رفت از این مسئله چه اقدامی کردهاند؟ وقتی روند قاچاق رو به رشد باشد باید از طرف دیگر شاهد بیکاری باشیم.
سالک با بیان اینکه مشکلات ما در حوزه قاچاق در گمرکات است گفت: متأسفانه قاچاق از مسیر گمرک وارد میشود. پیداست که باندهایی در گمرک وجود دارد که ارتباطاتی با دلالان بینالمللی دارند و به راحتی قاچاق را وارد کشور میکنند.
*قراردادهای بسته شده با خارجیها میدان رشد کار را برای آنان و بیکاری را در داخل رقم میزند
این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت باید پاسخ دهد که چقدر بر روی گمرکات کنترل صورت داده گفت: ۲۲۵ میلیارد پوشاک از ترکیه و قاچاق از کشور ترکیه وارد میشود که این پذیرفته نیست و یا قراردادهایی که با دیگر کشورها میبندیم، میدان رشد کار را برای دیگر کشورها آماده میکند و بیکاری را در داخل رقم میزند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در بسیاری از بخش ها، مدیریت انقلابی و جهادی وجود ندارد، گفت: باید این مسئله حل شود؛ هم مجلس، هم قوه قضائیه و هم دولت در این موضوع مسئول هستند.
سالک در ادامه با بیان اینکه اگر با دنیا تعارف کنیم، با تهدیدهای بیشتری مواجه خواهیم شد، گفت: اخیراً هم شاهدیم که تحریمهای جدیدی را علیه ما وضع کردند. هر چه قدرت اقتصادی و قدرت سیاسی ما قویتر باشد، بیتردید دنیا دنبال ما خواهد افتاد. ما باید بدانیم که نمیشود با دنیا تعارف کرد.
این نماینده مجلس با ابراز تأسف از عملکرد وزارت خارجه در حوزه مسائل اقتصاد خارجی گفت: متأسفانه وزارت خارجه ما اصلا کاری با مسائل اقتصادی ندارد. سفارتخانههای کشورهای خارجی در داخل ایران تمام جزئیات بازار ما را بررسی میکنند و با اقتصاددانان خود درمیان میگذارند، پس از آن با ایران قراردادهای اقتصادی میبندند. آیا سفارتخانههای ما در خارج از کشور قدرت چنین کاری را دارند؟
*خرید و ورود کالاهای آمریکایی با توجیهات دلال مآبانه
وی با بیان اینکه مدیریت در وزارت خارجه نسبت به مسائل اقتصادی ضعیف است، گفت: همه ما میدانیم که کالاهای آمریکا ممنوعالورود به ایران است. حال شما سری به وزارت صنعت یا برخی وزارتخانههای دیگر بزنید و بررسی کنید کالاهایی که اینها با توجیهات دلالمأبانه برای ورود و خرید کالای آمریکایی میآورند، چگونه است.
سالک با تأکید بر اینکه برخی وزارتخانههای ما انقلابی نیستند گفت: این وزارتخانهها تنها کار روتین روزانه خود را انجام میدهند. اینکه فساد حقوقهای نجومی، فسادهای اداری، رشوه و رانتخواریهایی که در ادارات وجود دارد مسئولیتش برعهده وزرا است.
این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود با طرح این سوال که دولت برای رفع مبانی تولید ملی در کشور چه کار کرده است، گفت: یکی از موانع رشد ملی همین بانکها هستند. دنیا وقتی مشکلات اقتصادی پیدا میکند سود بانکیاش را پایین میآورد که صنعتش نخوابد اما در ایران بانکها علیه این مسئله کار میکنند و تا میبینند کارخانهای در شرف مشکلات است آن را تملک میکنند، تمام حسابهای مدیرانش را میبندند و آن کارخانه را فلج میکنند.
وی اضافه کرد: سوال ما از دولت و رئیس جمهور این است که در رفع موانع تولید ملی چه کردهاید؟ خانم ابتکار به جای اینکه مشکلات را حل کند موانع ایجاد میکند و مدام درب کارخانهها را با بهانههای کوچک میبندد. همه اینها دست به دست هم دادند تا تولید رشد نکند و بیکاری افزایش یابد.
سالک با بیان اینکه چرا دولت موانع کار و تولید را از سر راه برنمیدارد گفت: از یک طرف شعار میدهند که ما همه چیز را به بخش خصوصی واگذار میکنیم، از طرف دیگر مدام جلوی رشد تولید را میگیرند، ما این ناهماهنگی را در دولت مشاهده میکنیم.
*هماهنگی بین وزارتخانهها در دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود ندارد
این نماینده مجلس با بیان اینکه یکی از موانع رشد تولید ملی بخشنامههای مختلف وزارتخانههاست، گفت: امروز یک وزارتخانه بخشنامه میدهد فردا وزارتخانه دیگر بخشنامه دوم را میدهد و اینجا مدیر میماند که چه کار کند. این نشان میدهد که هماهنگی بین وزارتخانهها در دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود ندارد.
وی در پایان گفت: ما شاهدیم که هر روز بیکاری تحصیلکردهها افزایش پیدا میکند. امیدواریم با یک اقدام انقلابی تحولی در این حوزه به وجود بیاید.