به گزارش «نماینده»، حسن رحیمپور ازغدی در سلسله همایشهای مشهدالرضا(ع) در دانشگاه امام رضا(ع) اظهار داشت: در مختصات شهری به دو بُعد باید توجه کنیم، معمولاً افراد گمان میکنند مکتبسازی مختص حوزههای تربیتی و اسلامی است در حالی که جناحبندی در حوزههای مختلف شهرسازی نیز وجود دارد و در معماری و شهرسازی صحبت از چوب و سنگ نیست بلکه با اخلاق و روح بشر سر و کار دارد و با مبانی معرفت شناختی نیز در ارتباط است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید حلقههای اندیشه با مشارکت حوزه و دانشگاه تشکیل شود و معماری و مکاتب آن را مطالعه کنند چراکه مکاتب اقتصادی و حقوقی گوناگون با هر نوع شهرسازی سازگار نیست و باید نسبت مناسبی با اخلاق و حقوق اسلامی داشته باشد همچنین شهر اسلامی شهری است که انسانهایش در شبکه اخلاقی و انسانی هستند و مسئله رنگ، زاویه و طرح معماری در ردیف دوم قرار دارد یعنی اول باید حقوق انسانی و اخلاقی مورد توجه قرار بگیرد.
وی در رابطه با ویژگیهای شهر اسلامی خاطرنشان کرد: شهر اسلامی شهری است که همه مردم به حقوق شهروندی در حوزههای مختلف برسند و بعد از آن به فکر معماری و سبک آن باشند. مساجد باید شکوه معنوی داشته باشند و باید بفهمیم شهر اسلامی به روح است و باید توحید و عدالت در آن اجرایی شود.
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: شهری که خانههای میلیاردی در آن ساخته میشود ولی جوانان آن پول اتاق کوچک برای شروع زندگی ندارند شهر اسلامی نیست البته ظاهر شهر نیز مهم است و نباید مخالف شعائر اسلامی باشد اما نباید به ظاهر اکتفا کرد؛ شهر اسلامی شهر بستهای نیست بلکه شهری باز است که با اخلاق و قانون کنترل میشود.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: تامین شرایط و امکانات کار باید برای کسانی که دنبال شغل هستند ایجاد شود و ثروت نباید تمرکز پیدا کند و دولت نیز نباید به کارفرمای بزرگ تبدیل شود؛ همچنین همه مردم باید بتوانند در کنار فعالیت اقتصادی زمان لازم برای فعالیتهای اجتماعی و معنوی داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هیچ معاملهای نباید امضا شود که اقتصاد کشور را به بیگانگان وابسته کند همچنین در شهر بودن یعنی در شبکه خاصی از زندگی قرار گرفتن و باید روابط اصلاح شود چراکه در حال حاضر شاهد فروپاشی خانواده هستیم و این به دلیل تغییر سبک زندگی است.