به گزارش «نماینده»، محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی امروز سهشنبه ۱۲ بهمن در نشست خبری خود با موضوع تشریح مصوبات روز گذشته این کمیسیون گفت: یکی از مسائل مهم بررسیشده مسئله پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی است.
وی اضافه کرد: در جلسه دیروز کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۶ کل کشور مقرر شد که دولت اجازه داشته باشد تا اموال غیرمنقول خود را که مشمول واگذاری طبق اصل ۴۴ قانون اساسی نمیشود تا سقف ۵۰ هزار میلیارد ریال به فروش رسانده و پس از واریز به خزانه بابت بدهی سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند.
مفتح گفت: مصوب شد که در صورتی که بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی از محل مذکور تأمین نشد، باقی را از محل فروش اوراق اسلامی بلندمدت پرداخت کند و یا خود اوراق را بابت تعدیه بدهی به سازمان تأمین اجتماعی بدهد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۶ درباره مصوبه دیگر کمیسیون در روز گذشته گفت: مفاد تبصرههای ۳۵ و ۳۶ بودجه سال ۹۵ که به تقویت بنیه بانکها میپرداخت تمدید شد که بر مبنای آن کسانی که کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان از بانکها وام گرفتهاند در صورتی که اصل آن را پرداخت کرده باشند، دولت پرداخت سود وام را به بانک برعهده میگیرد و جریمههایشان نیز بخشیده میشود.
وی با اشاره به اینکه در بخش دیگری از مصوبات روز گذشته کمیسیون تلفیق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجازه داده شد اموال غیرمنقول مازاد خود را تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان به فروش رسانده و پس از گردش خزانه، برای افزایش سرمایه بانک توسعه و تعاون اختصاص دهد.
مفتح با ذکر اینکه وزارت ارتباطات نیز مجاز به فروش اموار غیرمنقول آزاد خود تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان و اختصاص وجه آن برای افزایش سرمایه پستبانک شد، گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگانی که زیر ۲ میلیون تومان حقوق میگیرند نیز از دیگر مصوبات روز گذشته کمیسیون تلفیق بود که در این راستا محل تأمین اعتبارات آن و منبع لازم برای همسانسازی تصویب و مشخص شد.
وی از اختصاص یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به منظور تقویت بنیه دفاعی در جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۶ خبر داد و اظهار داشت: ۱۰۰ میلیون دلار نیز به صدا و سیما جهت تجهیزات فنی و تولیدات فاخر اختصاص یافت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور گفت: در ادامه ۲۰۰ دلار نیز از محل صندوق توسعه ملی به حمایت از شرکتهای دانشبیان خصوصی و تعاونی اختصاص یافت. به علاوه ۲۰۰ میلیون دلار نیز برای خرید آزمایشگاههای بخش آموزش عالی اختصاص یافت که ۱۵۰ میلیون دلار آن متعلق به وزارت علوم و ۵۰ میلیون دلار آن متعلق به وزارت بهداشت است.
وی به در اختیار قرار دادن ۳۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به وزارت جهاد کشاورزی جهت آبیاری تحت فشار و ۳۰۰ میلیون دلار به منظور کمکرسانی به طرحهای آبرسانی اشاره کرد و افزود: البته پرداخت هرگونه حقوق و دستمزد از محل صندوق توسعه ملی ممنوع است.
مفتح در ادامه گفت: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۶ کشور بانک مرکزی را مکلف کرد که همه وجوه ارزی ناشی از طرح دعاوی خارجی را تا سقف ۳ هزار میلیارد تومان به ردیف درآمدی واریز کند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد برنامه ششم توسعه تقویت اعتبارات استانی است، اظهار داشت: این اعتبارات در ۳ ردیف تملک دارایی، ۲ درصد صادرات نفت و اعتبارات قانون استفاده متوازن از منابع کشور تفکیک شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۶ کل کشور با اشاره به اینکه این کمیسیون در جلسه دیروز خود سهم ۲ درصدی از صادرات نفت برای استانها را به ۳ درصد از هر استان افزایش داد، گفت: ردیف سوم یعنی اعتبارات قانون استفاده متوازن از کشور به همان میزان باقی ماند.
وی با یادآوری اینکه ارتقاع شاخصهای توسعه استانی در لایحه دولت برای ۸ استان درنظر گرفته شده بود، خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق ارتقاع این شاخص را برای همه ۳۱ استان کشور تصویب کرد و بودجه را برای کلیه استانها، با هدف افزایش درآمد مردم و ارتقاع شاخصهای توسعه اقتصادی اختصاص داد.
مفتح در ادامه تشریح مصوبات روز گذشته کمیسیون تلفیق گفت: ۲۷صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده به بخش ورزش اختصاص داشت که از این میزان ۸۰درصد عمرانی و ۲۰ درصد جاری بود که ما این ۸۰ درصد را بین استانها تقسیم کردیم و بودجه استانها از این محل نسبت به لایحه دولت به میزان ۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و در کل به ۲۵ و ۸دهم هزار میلیارد دلار رسید.
وی با ذکر این نکته که در جلسه کمیسیون تلفیق، به درآمدهای مالیاتی استانها که به نظر برخی از نمایندگان در لایحه دولت نامتوازن بود، با حفظ سقف، تعادل بخشیده شد، تصریح کرد: در کمیسیون، جدولی از احکام برنامه ششم توسعه تنظیم کردیم تا کنترلی برروی آنها داشته باشیم و هیچ حکمی از برنامه در لایحه بودجه فراموش نشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در پایان با اعلام این که این کمیسیون بعدازظهر نیز جلسه داشته و به پیشنهادهای الحاقی کمیسیونهای تخصصی رسیدگی خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که تا فردا گزارش کمیسیون به دست نمایندگان برسد تا در فرصت ۱۰روزه نمایندگان پیشنهادهای خود را به کمیسیون ارائه دهند.