به گزارش «نماینده»، غلامحسین محسنی اژه ای در صد و هفتمین نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن عرض تسلیت به مناسبت حادثه پلاسکو، افزود: امیدواریم این حادثه عبرتی برای مسائل مشابه این حادثه باشد.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده زنجانی گفت: طبق نظر دیوان عالی حکم اعدام دو متهم نقض شد. حکم اعدام به خود زنجانی ابلاغ شد و پرونده دو متهم به شعبه هم عرض ارسال شد.
محسنی اژه ای از بازجویی های جدید در این پرونده خبر داد و افزود: از دو متهم دوم و سوم بازجویی انجام شده و دست بازپرس برای بازجویی از زنجانی باز است.
سخنگوی قوه قضائیه درخصوص پرونده ریخته گران تاکید کرد: این پرونده ۱۶۰جلد و ۴۵ متهم دارد. این پرونده در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب است.
اژه ای خاطرنشان کرد: در دو هفته اخیر ۵ قاضی تحت تعقیب قرار گرفته و چهار نفر از آنها هم بازداشت شدند و سه وکیل هم تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی افزود: ۲۲۰ خانواده شهدای منا به دادسرا مراجعه و شکایت کردند.
محسنی اژه ای در رابطه با پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گفت: با پیش رفتن پرونده، ابعاد تخلفات مشخص می شود. جا دارد دولت و بانک مرکزی آسیب شناسی جدی کنند و باید برای عدم تکرار این پرونده ها تلاش کنند چرا که این پرونده جای عبرت دارد. چند هزار میلیارد تومان در اختیار معدود افراد قرار گرفته بود و مصرف و وجوه این مبالع غیر قانونی بوده است. دولت و بانک مرکزی باید این پرونده و پرونده بانک ملت را بررسی و اقدامات ضروری از سوی بانک مرکزی را باید لحاظ کنند.
سخنگوی دستگاه قضا با پرونده موسوم به پرونده ارزی، گفت: در این خصوص ۱۹ نفر بازداشت شده و ۹ نفر هم با قرار آزاد شدند.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به بازداشت یکی از بدهکاران بانک گفت: بیش از دو هزار میلیارد تومان میزان بدهی این فرد است.
محسنی اژه ای در ادامه و در رابطه با پرونده نازنین زاغری گفت: حبس پنج ساله این فرد تایید شده است. فرهاد عبد صالح به پنج سال حبس محکوم شده است که این احکام تایید شده است.
وی افزود: احکام حبس فواد صادقی و امین غزالی هم تایید شده است.
ساختمان های مشابه پلاسکو زیاد است
محسنی اژه ای در پاسخ به این سئوال که اخطارها به بنیاد مستضعفان بوده یا شخص دیگری و آیا بازداشتی صورت گرفته است؟ گفت: این موضوع باید از جنبه های مختلف بررسی شود. این ساختمان قدیمی بوده و مجهز هم نبوده است به همین منظور بررسی اقدامات برای جلوگیری از تکرار این حادثه مهم است.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: با توجه به اینکه ساختمان های مشابه پلاسکو زیاد است سوال اینجاست که آیا باید همه اینها را پلمپ کرد؟
شهرداری موظف به رفع خطر است
وی افزود: طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، شهرداری موظف به رفع خطر است. اما فرض کنید در یک ماه گذشته می شد مراجعه کرد و ساختمان را با مثلا سه هزار نفر در آن پلمپ کرد. طبق قانون رفع خطر به عهده شهرداری است اما ایا به شهرداری اجازه این کار را می دادند؟ اگر شهرداری یک ماه گذشته برای رفع خطر اقدام می کرد آیا اجازه این کار به این نهاد داده می شد؟
وی افزود: به عنوان مثال در رابطه با ساختمان علاءالدین به رغم صدور حکم، شورای تامین زیر نظر فرمانداری اعلام کرد که این حکم اجرا نشود.
محسنی اژه ای تصریج کرد: فردی در این پرونده بازداشت نشده است. دادستان تهران هم با دو تن از معاونانش حضور داشته و در جریان امور هستند پس از اتمام مرحله اول، دادستانی به مسائل مرتبط با قبل این حادثه ورود می کند.
وی در خصوص مجوز تخریب برخی ساختمان های اطراف گفت: در صورت نیاز به تخریب ساختمان ها مجوز قضایی داده می شود. شعبه ویژه برای این مسائل اختصاص باید.
وی در پاسخ به سئوالی، مبنی بر اینکه آیا کسی در رابطه با پرونده پلاسکو احضار شده است، گفت: این پرنده دو بخش دارد که یکی مربوط به بعد از وقوع حادثه و یکی قبل از وقوع است، اما اولویت با مرحله وقوع است.
احضار ۷۰ نفر در پرونده فیشهای حقوقی
محسنی اژه ای در رابطه با آخرین وضعیت فیش های نجومی گفت: بیش از ۷۰ نفر در رابطه با فیش های حقوقی احضار شدند. گاهی فردی مجرم نیست اما حقوق ها باید بازگردانده شود. در این پرونده اظهار نظرهایی مطرح شده که کار را سخت کرده است. تطبیق گفته های احضار شدگان با سخنان سازمان بازرسی زمان بر است. برخی اعلام کردند که درست است مبلغ به اسم من بوده اما این پول برای یک مجموعه بوده و قرار بوده بین چند نفر تقسیم شود.
ارتباط متهم بانکی با برادر رئیس جمهور
وی در پاسخ به این سوال که ارتباط بین بازداشت بدهکار بانکی با برادر رئیس جمهور گفت: رسول دانیال زاده بازداشت شده و ارتباط این فرد با حسین فریدون مشخص است و تحقیقات در حال انجام است و باید منتظر نتیجه تحقیقات ماند. شخصا معتقدم دادگاه های رسیدگی به مفاسد باید علنی شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری نباید در رابطه با پلاسکو تحت تعقیب قرار بگیرد، گفت؟ از بیان وزیر کشور مبنی بر اینکه به شهرداری در این خصوص اخطار داده بودیم، اطلاعی ندارم. مقصر بودن یا نبودن را بدون بررسی نمی توان گفت.
خانواده شهدای منا دیه دریافت نکردند
وی در خصوص دریافت دیه خانواده شهدای منا گفت: هنوز مبلغی به عنوان خسارت پرداخت نشده است.
محسنی اژه ای در خصوص اینکه شهرداری میتوانسته ساختمان پلاسکو را پلمپ کند، گفت: شهرداری در پاره ای از موارد نمی تواند پلمپ بکند که نمونه آن در پرونده علاءالدین بود. نمی توان بر اساس عاطفه با مسائل اساسی رفتار کرد.
مالک پلاسکو بنیاد مستضعفان بوده است
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مالک بنیاد مستضعفان است آیا مدعی العموم علیه وی شکایت می کند، گفت: مالک که بنیاد بوده اعلام کرده است که سر قفلی برای ما نبوده و از تعهدات شانه خالی نمی کند.
محسنی اژه ای در خصوص شکایت رییس دولت اصلاحات و اینکه آیا پرونده ای تشکیل شده یا خیر، گفت: بله این شکایت ثبت و پرونده ای تشکیل شده است. چه بسا پرونده هایی داشتیم که متهمانی خودشان علیه دیگران شکیات کردند.
وی در خصوص ورود سپاه به دستگیر های معوقات بانکی گفت: هر کسی را که معوقه داشته باشد بازداشت نمی کنیم در حال حاضر هم پنج نفر در بازداشت هستند.
مرخصی مهدی هاشمی امروز به پایان رسید
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در خصوص مرخصی مهدی هاشمی، گفت: مرخصی مهدی هاشمی امروز به اتمام رسیده و باید به زندان برمی گشت.
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه شنیده شده درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی در دیوان عالی تایید شده است، این صحت دارد؟ گفت: تا هفته گذشته که پرس و جو کردم این بررسی ادامه داشت و هنوز تایید یا رد نشده است
وی در مورد پرونده احمدی نژاد و طولانی شدن رسیدگی به این پرونده گفت: در رابطه با اطاله دادرسی هم باید گفت به میزان کار و حجم پرونده، قاضی نداریم. درخواست جذب سالی هزار قاضی را داشتیم که این رقم در مجلس به ۸۰۰ نفر رسید و قرار است ۳۲۰۰ کارمند در طول برنامه ششم توسعه جذب شود.
محسنی اژه ای در رابطه با بازداشت دو تن از مسئولان امنیتی در رابطه با مسائل بانکی گفت: چنین چیزی شنیده نشده است.