به گزارش «نماینده»، غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی در نشست خبری سومین گردهمایی مؤسسههای فعال در حوزه آموزش زبان فارسی در جهان که صبح امروز یکشنبه ۱۲ دی ماه در محل این بنیاد برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره وضعیت فعالیت کرسیهای آموزش زبان و ادبیات فارسی در جهان و همچنین کرسیهایی که به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده است، گفت: کرسیهای آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاهها دو گونه است؛ یک نوع از آنها را هزینههایشان از طرف خود کشورها تأمین میشود و نوعی دیگر کرسیهایی است که با مساعدت ایران با یکدیگر فعالیت خودشان را ادامه دهند؛ این مساعدت شامل بخشهای مختلفی از هزینههاست که میبایست تأمین شود و این قاعدهای است که در همه کشورهای جهان معمول است.
به گفته حدادعادل، در ایران هم بعضی کشورها که در این زمینه احتیاج به پشتیبانی دارند، مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: ما هم سعی میکنیم این مؤسسات را شناسایی کنیم و در حد امکان تلاش کنیم تا فعالیتهای مربوط به آموزش زبان فارسی در آنها ادامه پیدا کند.
وی در عین حال تأکید کرد، مسئولیت اصلی اعزام استاد به مؤسسههای خارجی برای امر آموزش بر عهده وزارت علوم است و این وزارتخانه هم برای تعداد زیادی از مؤسسات، این کار (اعزام استاد) را انجام میدهد.
رضامراد صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی هم در توضیحی تکمیلی بر صحبتهای حدادعادل در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر گفت: حدود ۲۰۰ دانشگاه جهان دارای کرسی زبان فارسی هستند که وزارت علوم برای حدود ۵۰ مورد آنها میتواند استاد، تأمین و اعزام کند. مقصود از مؤسساتی که دچار مشکل هستند همان ۱۵۰ کرسی دیگری است که لزوماً رابطه مستقیمی با دولت جمهوری اسلامی ایران ندارند.
این مقام مسئول در بنیاد سعدی در عین حال گفت: ما هر جایی که برای آموزش زبان فارسی کمک نیاز باشد، ورود میکنیم و از این مؤسسات حمایت میکنیم.