به گزارش «نماینده»، شب گذشته الیاس نادران و غلامرضا مصباحی مقدم از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی و همچنین سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری پیرامون موضوع «۹ دی تجلی بصیرت، ولایت مداری و نفوذ ناپذیری» به بحث و بررسی پرداختند.
در ابتدای این بحث الیاس نادران نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت شناخت ابعاد فتنه و این که چه ضرورتی دارد که این اتفاق فراموش نشود گفت: ۹ دی باطل السحر فتنهای بود که میرفت تا همه هستی نظام را زیر سوال ببرد و مخدوش کند ضمن اینکه به اعتراف مسئولین آمریکایی ماجرای فتنه برای ساقط کردن اصل نظام هدف گذاری شده بود.
وی با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری، ۹ دی عاشورای انقلاب اسلامی است افزود: اساسی ترین اتفاقی که در عاشورا افتاد این بود که مرزبندی بین حق و باطل، دین داران و دنیا طلبان و برای همه کسانی که به نوعی بهانه داشتند که نمی دانند مرز حق و باطل کجاست وضعیت را روشن کرد.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ۹ دی مرزبندی ها را به طور دقیق مشخص کرد، ادامه داد: این حماسه تکلیف خائن از خادم و کسانیکه قصد خیانت به ملت را داشتند روشن کرد و مثل همیشه که انقلاب اسلامی مدیون خون ابا عبدالله حسین است در اینجا هم بیرق و خیمه ابا عبدالله به داد این انقلاب و ملت رسید.
نادران با طرح این سوال که من نمیدانم چه کسی می گوید باید فتنه را تمام کرد، گفت: آن کسی که می گوید باید فتنه را تمام کرد آیا فتنه را فتنه می داند و یا آن را به عنوان یک حادثه نگاه می کند، به اعتقاد بنده در جمع هایی که هنوز برای آن ها در خصوص این رخداد شبه وجود دارد باید با هم صحبت کنند تا رفع شبه شود.
وی تاکید کرد: عوارضی که فتنه ۸۸ در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای کشور به جای گذاشت تا ده ها سال پاک نخواهد شد.
در ادامه این بحث سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز پیرامون موضوع برنامه گفت: فتنه ماجرای بزرگی با ابعاد مختلف داخلی و خارجی بود که ساحت های مختلفی از جامعه و نظام را تحت تاثیر خود قرار داد. حضور مردم در ۹ دی در ظاهر غبار فتنه را شست و کنار گذاشت اما آیا اگر ظاهر فتنه تمام شده باطن آن امکان تکرار ندارد؟
وی با تاکید براینکه باید از فتنه عبرت و تجربه بگیریم افزود: کسانی که معتقدند فتنه تمام شده باید از آن ها سوال کرد که آیا حادثه عاشورا هم تمام شده است؛ مبارزه حق و باطل و فتنه پدیده ای است که در ادوار مختلف و در نقش ها و شکل های متفاوت ظاهر می شود و خیلی جاها هم به هم نزدیک است.
موسوی با بیان اینکه هنوز ابعاد ماجرای فتنه ادامه دارد اظهار داشت: فتنه هم یکی از رخدادهای بسیار مهم در طول عمر انقلاب اسلامی است که بازخوانی، تکرار و مطالعه آن برای عبرت و تجربه گیری لازم است. تشکیک در انتخابات و بحث تقلب برمی گردد به سالها قبل از سال ۸۸ البته آنها قبل تر دنبال تحریم انتخابات بودند و جالب اینکه تنها جایی است که مدعیان دمکراسی می گویند پای صندوق ها نروید!
غلامرضا مصباحی مقدم دیگر نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص تبعات اقتصادی فتنه اظهار داشت: آثار اقتصادی فتنه ۸۸، ابعاد داخلی، خارجی کوتاه مدت و بلند مدت داشت.
وی به آثار اقتصادی کوتاه مدت فتنه ۸۸ اشاره کرد و افزود: در پی این رخداد، یک احساس ناامنی جدی در کشور خصوصا در تهران حاکم شد که تقریبا طولانی هم شد و منجر به تعطیلی بازارها، رکود کسب و کار و افت فعالیت های اقتصادی کشور شد. در بلند مدت نیز دشمنان نظام فتنه را بهانه کردند و به حساب فتنه ملت ایران را تحت تحریم های شدید قرار داند.
وی با بیان اینکه هدف دشمنان سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران بود خاطر نشان ساخت: فتنه آثار ناگوار اقتصادی و اجتماعی کوتاه مدت و بلند مدت داشت و ضربه ای به حیثیت نظام جمهوری اسلامی ایران زد که تا مدت ها در سطح منطقه و جهان باقی ماند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته ۹ دی ضرورتا فتنه را به ظاهر در کشور جمع کرد اما عمق فتنه همچنان ادامه و استمرار دارد و هنوز هم برای برخی ها ابهام آفرینی می کنند و حکایت از این میکنند که برای بعضی ها هنوز مسئله حل نشده است.
مصباحی مقدم عنوان کرد: یک جر زدن سیاسی به این صورت که کسی نتوانسته در انتخابات رای بیاورد منجر به این شد که از نظام جمهوری اسلامی ایران انتقام بگیرد و ظلم بزرگی را نسبت نظام مرتکب شود و رای ملت را به بازی بگیرد و بخواهد آن را خدشه دار نشان دهد.
در ادامه این گفتگو نادران دیگر نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در خصوص فتنه ناگفته ها و ابهام بسیاری وجود دارد، فتنه را به این دلیل فتنه نامیدند که کسانی طراح آن بودند به خصوص آمریکایی ها روی این کار سرمایه گذاری و ارتباطات داخلی و بیرونی را با هم تنظیم کرده بودند.
وی عنوان کرد: در گام اول آن ها به بهانه اعتراض به نتیجه انتخابات، باور پذیری را در قشری از مردم تهران(شمال شهر تهران) تشدید کردند و آن ها را به آمدن به صحنه تعقیب کردند. از آن جا که مردم جنوب تهران می دانستند که به چه کسی رای دادند باور نمی کردند که تقلب شده باشد.
موسوی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه، برخی از مردم ظاهر انتخابات را در مسئله فتنه می دیدند گفت: آنها تصور می کردند که این افراد از فیلتر های نظام عبور کرده اند و نسبت به نتیجه انتخابات معترض هستند اما به یکباره افرادی که عده ای به آنها اعتماد داشتند گفتند که در موضوع انتخابات تقلب شده است.
وی با بیان اینکه، قبل از انتخابات برنامه ریزی هایی برای فتنه شده بود اظهار داشت: مسئله تقلب موضوعی نبود که شب انتخابات به ذهن صحنه گردانان رسیده باشد. ماجرا به یکی دو سال قبل از انتخابات برمی گردد افزود: هم پیمانان منطقه ای غرب جزء مستبدترین دولت های منطقه هستند اما این در حالی است که حکومت جمهوری اسلامی ایران بر مبنای رای مردم شکل گرفته است به طوری که نمایندگان مجلس و دولت ها از دل صندوق رای بیرون می آیند.
در ادامه این برنامه سید نظام الدین موسوی با اشاره به اینکه، دشمنان به دنبال برهم زدن وجهه انقلاب بودند گفت: نظام به رای مردم تمکین می کند. دشمنان آمدند تا شرافت را لکه دار کنند. از سال ۸۷ موضوع عدم سلامت در انتخابات از سوی رسانه های بیگانه مطرح شد لذا، یکی از چهره های مشهور سیاسی طی سخنرانی خود در مشهد اعلام کرد که حوزه های علمیه باید مبحث فقهی تقلب در انتخابات را بررسی و حکم صادر کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: بحث عدم سلامت انتخابات سبب شد مقام معظم رهبری در نوروز سال ۸۸ به تمام شبهات پاسخ دهند. بعد از فرمایشات رهبر انقلاب کمیته صیانت از آرا شکل گرفت و با اعلام پیروزی کاندیدای خاص طیفی از طراحی ها و برنامه ریزی ها صورت گرفت.
وی افزود: در اواخر سال۸۷ کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا نماینده خود را به عمان فرستاد تا باب مذاکرات جدید با ایران را باز کنند اما به محض شکل گیری فتنه خط مذاکره را کنار گذاشتند و به سرعت به سمت مسئله تحریم پیش رفتند. امروز هم ۳۰ تن از ضدانقلاب همان کار انجام داده اند که سرپل های فتنه گران انجام دادند و خواستار تحریم ایران شدند.
موسوی تصریح کرد: بعد از سال ۸۸ غربی ها گفتند باید باب مذاکره را ببندیم و نمایندگانی از سوی همین آقایان پیغام دادند اوباما و کنگره جلسه گذاشتند که ایران را تحریم کنید و فشار بیاورید، فرصت خوبی است و جامعه ایران دچار شکاف شده است.
الیاس نادران نماینده سابق مجلس در ادامه این گفتگو تصریح کرد: ۹ دی مربوط به جناح و جریان های سیاسی نیست بلکه مربوط به همه مردم ایران است لذا هیچ جناح و جریانی این مردم را در ۹ دی مدیریت نکردند اما وقتی ملت دیدند مسئله مربوط به هستی نظام است به پای کار آمدند.
وی با اشاره به اینکه، عده ای خائن فتنه را مدیریت کردند و بر روی اعتماد مردم سوار شدند اظهار داشت: خائنان باید به مردم معرفی شوند. نقش آمریکا و انگلیس در این ماجرا باید واکاوی شود. نمایندگان یک کاندیدا، جمعی از معاونان و مدیران کل وزارت اطلاعات به همراه یکی از کاندیداها نامه ای نوشتند مبنی بر اینکه انتخابات را باطل کنید و انتخابات دیگری را برگزار کنید.
وی با اشاره به اینکه، کسانی که فتنه را مدیریت کردند باید پاسخ گوی ملت باشند ادامه داد: بیشترین آسیب فتنه در کنار آسیب های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مربوط به اعتماد عمومی مردم می شود. قبح قانون شکنی شکسته شد. متاسفانه افراد به خود اجازه دادند تا به اموال عمومی تعرض کنند.
نادران با اشاره به اینکه، باید به بررسی جدی تر فتنه۸۸ بپردازیم ادامه داد: تحریم ها بر روی بهم ریختگی اقتصاد موثر بوده است.
وی با اشاره به گفته جهانگیری مبنی بر اینکه اقتصاد را از ته دره چند مرتبه بالاتر آورده ایم گفت: اول باید صحبت کرد تا اینکه مشخص شود چه کسی اقتصاد را به ته دره برده است.
نادران با اشاره به اینکه، در سال ۹۳ نرخ بیکاری ۲/۵ میلیون نفر بود که اکنون به این رقم۸۰۰ نفر اضافه شده است عنوان کرد: مردم باور نمی کنند، بانک مرکزی پس از۱۸ ماه سکوت نسبت به رشد ناخالص ملی به یکباره نرخ رشد را در ۶ ماهه نخست سال جاری۷/۴ درصد اعلام می کند، آیا معجزه شده است؟
این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه، صدا و سیما باید از وضعیت تک صدایی بیرون بیاید افزود: عوارض اقتصادی فتنه۸۸ تا ده ها سال دیگر باقی خواهد ماند. نخبگان کشور باید ارزیابی درستی از اتفاقات داشته باشند اظهار داشت: اکنون محیط آرام است و باید پیرامون موضوع کار کارشناسی کرد.