به گزارش «نماینده» مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی در خصوص عدم امضای تمدید تحریمهای ۱۰ ساله علیه ایران توسط باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا، اظهار داشت: مصوبه کنگره آمریکا با توجه به روندی که در سیر قوانین این کشور پیشبینی شده، بدون امضای رئیسجمهور به صورت قانون درآمد.
وی افزود: به عبارت دیگری اوباما از حق وتوی خود استفاده نکرد و عدم امضای مصوبه کنگره به معنای تایید آن است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: وقتی که اوباما مخالفت نمیکند و جلوی اجرای آن را نمیگیرد، میداند که اگر جلوی آن را نگیرد این مصوبه تبدیل به قانون میشود و این امر یعنی تایید این قانون و اجازه دادن به اجرای آن.
فضائلی با بیان اینکه این کار اوباما صرفا یک حرکت سیاسی است، عنوان کرد: اوباما برای اینکه هزینه خود را کم کند این اقدام را انجام داد، رفتار اوباما به معنای همراهی با رای کنگره آمریکاست و غیرمستقیم طرح تمدید تحریمهای ۱۰ساله علیه ایران را تایید و امضا کرد.
وی همچنین در خصوص اقدام صورت گرفته از سوی ایران برای مقابله با بدعهدیهای آمریکا در برجام و دستورات اخیر رئیسجمهور به رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه تصریح کرد: آقای روحانی در صحبتهایش گفته بود که واکنش ما خیلی شدید و جدی خواهد بود، اما آنچه اعلام شد از طرف آمریکاییها خیلی جدی قلمداد نشد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکاییها بلافاصله اعلام کردند که دستور روحانی نقض برجام نیست و آمریکا و دیگر کشورهای ۱+۵ واکنش خاصی به این دستور نشان ندادند و این نشان میدهد که واکنش ایران خیلی جدی قلمداد نشده است.
فضائلی با تاکید بر اینکه این اقدام ایران خیلی برای آنها جدی نبوده و اهمیتی نداشته است، عنوان کرد: صرفنظر از نوع واکنش آمریکاییها، به لحاظ کارشناسی هم دستور برای برنامهریزی و طراحی برای سوخت پیشران خیلی واکنش جدی قلمداد نمیشود.
وی در پایان با بیان اینکه رئیسجمهور حداقل باید دستور برای تولید سوخت پیشران هستهای را میداد، خاطرنشان کرد: ظاهرا هم بنا بر همین بوده است، اما رئیسجمهور به نحو دیگری عمل کرد.