به گزارش «نماینده»، نجاتالله ابراهیمیان درباره تفسیر مصونیت قضایی نمایندگان از اصل ۸۶ قانون اساسی که تصریح دارد "نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر و رای خود کاملاً آزادند و نمی توان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کردهاند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود دادهاند تعقیب یا توقیف کرد"، گفت: در ایران مثل خیلی از کشورها مصونیت مطلق و کامل قضایی برای نماینده مورد پذیرش قرار نگرفته است.
وی افزود: نمایندگان به خاطر اظهارنظرهایی که درباره ادای وظایف نمایندگی شان است مصون از تعقیب هستند، به هر حال مصونیت نمایندگان محدود است. با وجود شرایطی در قانون اساسی مورد تأیید قرار گرفته است. به فرض مثال اگر نماینده ای هنگام نطق یا در سخنرانی خارج از مجلس به کسی فحاشی کند این مسئله ارتباطی با وظایف نمایندگی او ندارد یا شاید نماینده ای مرتکب قتل یا در تصادف رانندگی مرتکب قتل غیرعمد یا جرح شود در تمام این موارد او قابل تعقیب است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: در برخی کشورها آیین ویژه ای برای تحت تعقیب قرار دادن یک نماینده پیش بینی می شود تا به سادگی هر روز یک نماینده دستخوش شکایتهای متفاوت یا اتهامهای واهی قرار نگیرد مثلا در کشور ما هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد اما این هم به معنای مصونیت کامل نیست با رعایت آن آیین ممکن است نمایندگان تحت تعقیب هم قرار بگیرند.
ابراهیمیان یادآور شد: یک تضمین هایی قانون اساسی قائل شده که نماینده حین انجام وظیفه اش تحت فشارهای بیرونی و خارجی و تهدید و شکایت قرار نگیرد اما به معنی این نیست که اگر مرتکب جرم دیگری شد مصون باشد در هر صورت برای تعقیب نماینده و غیرنماینده باید کلیه قوانین و مقررات و آیین دادرسی رعایت شود.