به گزارش «نماینده» احمد اصغری با اشاره به ضرورت توجه به حوزه گردشگری حلال در کشورمان، گفت: امروزه بسیاری از کشورهای مسلمان اقدام به توسعه زیرساختها و اتخاذ سیاستهای تشویقی برای تقویت این بخش از صنعت گردشگری کرده اند.
رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: طبق گفته مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سهم کشورمان از گردشگری حلال ۳.۷ میلیارد دلار است و این رقم در حالی است که گردشگری حلال سالانه ۱۶۰ میلیارد دلار درآمد نصیب کشورهای مختلف می کند.
وی با بیان اینکه وجود گوهربار ائمه اطهار (ع) در ایران اسلامی، موجب شده سالانه بسیاری از مسلمانان به میهنمان سفر کنند، ادامه داد: بر این اساس میتوان اذعان کرد بخش عمده ای از درآمد گردشگری کشورمان در حوزه گردشگری حلال به حساب میآید.
اصغری ضمن تاکید بر اینکه بسترهای حوزه گردشگری حلال وجود دارد ولی باید سیاستهای منسجمی برای رونق در این بخش درنظر گرفته شود، افزود: میتوان با ایجاد شرایط مناسب، انگیزه خوبی برای فعالیت بیشتر بخش خصوصی در این حوزه ایجاد کرد زیرا امروزه تاسیسات بزرگ گردشگری کشورمان ظرفیت مناسبی برای تبلیغ و آگاهی دهی در این راستا دارند.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با اشاره به اینکه برگزاری جشنوارههای مختلف با هدف تبلیغ گردشگری حلال میتواند از راهکاری ایجاد رونق در این بخش محسوب شود، اظهار کرد: با شناسایی ظرفیتها، استعدادها میتوان طرح های جدید در عرصه گردشگری حلال مطرح کرد تا گردشگران بیشتری جذب شوند.
وی با بیان اینکه توسعه گردشگری خصوصا گردشگری حلال میتواند گامی موثر در راستای تقویت اقتصاد درونزا تلقی شود، گفت: خوشبختانه محورها و مبانی اقتصاد مقاومتی نیز نسبت به اهمیت دادن به این بخش را دوچندان کرده است.
اصغری توجه بیشتر سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به حوزه گردشگری حلال را خواستار شد و افزود: بر اساس گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۳، کشور عربستان صرفا در بخش گردشگری داخلی شامل حجاج و گردشگران مناطق تاریخی و توریستی حدود ۴۸ میلیارد دلار سودآوری داشت که نشان دهنده جایگاه گردشگری حلال است.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران بیان کرد: بر اساس پیش بینی انستیتو حلال اسپانیا، در سال ۲۰۲۰ میزان پولی که گردشگران حلال خرج خواهند کرد به ۲۳۳ میلیارد دلار خواهد رسید لذا مسئولان باید جدیت بیشتری در این حوزه به خرج دهند.