شناسهٔ خبر: 129585 - سرویس بین‌الملل
منبع: فارس

نگرانی های اوباما بعد از انتخاب ترامپ:

آمریکا باید مراقب منزوی شدن در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» باشد

اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه آخرین سفر اروپایی خود تصریح کرد که در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، آمریکا باید مراقب باشد که رو به انزوا نرود و با همپیمانان خود همکاری کند.

به گزارش «نماینده»، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه آخرین سفر کاری خود به اروپا تصریح کرد که آمریکا باید در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» از منزوی شدن جلوگیری کند و با همپیمانان خود همکاری کند.

پایگاه «نیشن» گزارش کرد، اوباما در مصاحبه با روزنامه یونانی «کاتیمرینی» گفت: «بهترین شانس پیشرفت ما، مقاومت در مقابل میل به در خود فرورفتن می‌باشد و در عوض باید ارزش‌های مشترک خود را تقویت کنیم و وارد همکاری با کشورهای دیگر شویم تا بتوانیم تضمین کنیم که نهادهای سیاسی و اقتصادی ما، امنیت و رفاهی که شایسته مردم ما است را ارائه می‌کنند».

رئیس‌جمهوری آمریکا که از روز سه‌شنبه قبل از آنکه عازم پرو شود، به یونان آلمان سفر می‌کند، گفت: «من معتقدم که اتحاد و یکپارچگی اروپا یکی از بزرگترین دستاوردهای سیاسی و اقتصادی دوران مدرن است و به نفع اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و تمامی جهان می‌باشد».

اوباما ادامه داد: «اروپا بزرگترین شریک اقتصادی ما است و ما منافع اقتصادی عمیقی در اروپا داریم که باثبات و در حال رشد است».

انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا که اعتراضاتی را در شهرهای آمریکا به همراه داشته است، توازن ژئوپولتیکی را با مشکل مواجه کرده است به طوریکه در مبارزات انتخاباتی خود بارها ائتلاف ناتو، توافقات جهانی در خصوص تغییرات اقلیمی و برنامه هسته ای ایران را زیر سؤال برد.

طبق این گزارش، هم‌اکنون در سراسر آمریکا و جهان، سؤالاتی در خصوص احترام ترامپ به حاکمیت قانون و جداسازی قدرت‌ها مطرح شده است.

اوباما تأکید کرد: «رفاه و رشد در سایه محیط‌های شفاف، قابل پیش‌بینی و با ثبات رشد می‌کند و در این فضا حاکمیت قانون از حقوق افراد حفاظت می‌کند و به کارآفرینان محلی اعتماد لازم برای رشد را می‌دهد و به تجار بین‌المللی احساس امنیت کافی برای سرمایه‌گذاری را می‌دهد».

رئیس‌جمهوری آمریکا در ارتباط با مبارزه با جنگ سوریه گفت: «ما باید در مقابل ارزش‌ها صداقت داشته باشیم و برای شأن انسانی احترام قائل شویم که این شأن و جایگاه انسانی در واقع مرکز و هسته جوامع دموکراتیک و کثرت‌گرای ما است».