به گزارش «نماینده»، این نشست روز یکشنبه ۲۷ تیرماه، همزمان با سالروز پذیرش قطعنامه ۵۹۸، از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برقرار است و طی آن، دکتر حسین علایی از فرماندهان ارشد دفاع مقدس و استاد دانشگاه امام حسین(ع) با دکتر حسین الله کرم از پیشکسوتان سپاه، استاد دانشگاه و از بنیانگذاران انصار حزبالله به مناظره خواهد پرداخت.
حضور در این نشست برای عموم آزاد است.
خانه اندیشمندان علوم انسانی در خیابان استاد نجاتاللهی (ویلا)، نبش ورشو واقع شده است.
در این نشست به پرسشهای زیر پاسخ داده خواهد شد:
ـ در بازه زمانی تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل در ۲۹ تیر ۱۳۶۶ تا پذیرش قطعنامه از سوی ایران در ۲۷ تیر ۶۷، تحولات میدانی جبهههای نبرد، حوادث یکسال پایانی جنگ و همچنین وضعیت کشور از نظر اقتصادی، اجتماعی و روانی چگونه بود که جلسه ۲۳ تیر ۶۷ را تشکیل داد؟
ـ این تحولات و آنچه در آن جلسه به امام منتقل شد، تا چه حد منطبق بر واقعیات بود؟
ـ رویکرد تردیدآمیز ایران در این بازه زمانی (یکسال فاصله میان تصویب قطعنامه تا پذیرش آن از سوی ایران) نسبت به قطعنامه که حاصل آن، نه پذیرش و نه رد قطعنامه بود، بر چه اساسی قابل تحلیل است؟
ـ اگر جنگ ادامه مییافت، شرایط کشور در بهترین و بدترین حالت چگونه بود؟
ـ تعبیر جام زهر که از سوی خود حضرت امام به کار رفت، در کنار این جملات در متن پیام امام و عملکرد ایشان در شرایط پساقطعنامه، دربردارنده چه رازی است؟ تحمیل پذیرش قطعنامه از سوی اطرافیان با دور زدن امام و سازماندهی و برنامهریزی میدانی برای این تحمیل یا پذیرش یک صلح تلخ بر مبنای مصالح عمومی و با هدف نجات کشور از فجایع آینده؟
ـ به دور از افراط و تفریط در نگاه به پایان جنگ، مدلی که از سوی مسئولان پایان جنگ ارائه شد، در چه الگویی قابل ارزیابی است؛ الگویی از یک خیانت که مسئولان آن باید پاسخگوی آن باشند یا الگویی قابل بهرهبرداری و قابل اعتنا و تکیه در شرایط مشابه؟
ـ نگاه امام به ماهیت جنگ و ابعاد آن چگونه بود؟ یکسال پس از آزادسازی خرمشهر، در ۲۸ شهریور و در آستانه هفته جنگ، امام با مسئولان تبلیغات جنگ دیدار میکند و تأکید دارد که: «خداوند نیاورد که مدت یکسال دیگر جنگ طول بکشد و ما باز هم هفته جنگ داشته باشیم». جملات اینچنینی در کنار گزارههایی چون «جنگ در رأس امور کشور»، «آمادگی کشور برای جنگی تمامعیارعلیه آمریکا و اذنابش»، «جنگ جنگ تا رفع فتنه از عالم» چگونه قابل جمع است؟