شناسهٔ خبر: 125810 - سرویس سیاست
منبع: نسیم

روایت میرکاظمی از فرار دولت در اجرای قانون مبارزه با قاچاق

سیدمسعود میرکاظمی431 نماینده مجلس نهم گفت: قاچاق از طریق خود گمرک انجام می شود. دولتمردان می‌توانند به گمرک بروند و این مسئله را بررسی کنند تا مشخص شود چه کسانی دست اندرکار ورود کالای قاچاق به کشور هستند.

به گزارش «نماینده»، سعود میرکاظمی وزیر اسبق بازرگانی در خصوص واردات کالاهای قاچاق به ویژه میوه خارجی به کشور اظهار کرد: وقتی واردات مجوزی شد، مطمئن باشید که فساد در آن وجود دارد. در حال حاضر برای واردات میوه باید مجوز گرفته شود، قبلا مجوزی برای واردات وجود نداشت. این مجوز هم به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است.

وی افزود: حالا سوال اینجاست که چرا همچنان میوه وارد کشور می‌شود؟ میوه در فصلی هم وارد می‌شود که فصل عرضه همان میوه داخلی است. دولتمردان یازدهم در مورد قاچاق آدرس‌های غلطی به مردم می دهند، که مثلا گروهی از بنادری خاص کالای قاچاق به کشور می‌آورند. بنده وزیر بازرگانی بودم و با صراحت به شما می گویم که کالای قاچاق به این شکل وارد کشور نمی‌شود.

آقای رئیس جمهور سری به گمرک بزند و تخلفات را ببیند

وزیر اسبق بازرگانی خاطرنشان کرد: قاچاق یعنی واردات غیر رسمی کالا به کشور. مثلا شما یک کالای گران قیمت را وارد می‌کنید و بعد کالای ارزان قیمت دیگری را هم کنار آن وارد می‌کنید. گاهی ۲۰۰ تن کالا وارد کشور می‌شود اما گمرک آن را ۲۰ تن ثبت می‌کند. توجیه واردات قاچاق از برخی از بنادر اصلا قابل قبول نیست. آقای رئیس جمهور بهتر است سری به گمرک‌های زیر نظر وزارت اقتصاد بزند، بعد در این خصوص اظهار نظر کند.


میرکاظمی عنوان کرد: بهتر است گمرک تلاش بیشتری کند و از ممیزهای بهتری استفاده کند. نباید از افراد مسئله دار در گمرک استفاده کرد. چرا سه سال است که قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز که گمرک را در مقابله قاچاق تجهیز می‌کند، را تعلیق کرده‌اند و اجرا نمی‌کنند. به جای اینکه نهادی و با گروهی را که هیچ نقشی در قاچاق ندارند را هدف قرار دهیم به قانون تمکین کنیم.

قاچاق از طریق خود گمرک انجام می‌شود

وی تصریح کرد: قاچاق از طریق خود گمرک انجام می‌شود. دولتمردان می‌توانند به گمرک بروند و این مسئله را بررسی کنند تا مشخص شود چه کسانی دست اندرکار ورود کالای قاچاق به کشور هستند. در گمرک در تناژ، قیمت و نوع کالاها دست برده می‌شود.

وزیر اسبق بازرگانی گفت: در حال حاضر فردی وجود دارد که کالایی را وارد کشور کرده و در یک مقطع زمانی خیلی کوتاه که تعرفه ها ثابت بوده، شش تعرفه به آن خورده است. دولتمردان باید پاسخ دهند که چرا کد ملی کالا را حذف کردند. آیا برای این بوده که دست کارشناسان گمرک را باز بگذارند که هرچه دلشان می خواهد برای آن کالا تعرفه بزنند؟

ایران کد جلوی تخلفات گمرک را می گرفت

وی بیان کرد: متاسفانه وزارت صنعت دولت یازدهم ایران کد را حذف کرد. من زمانی که نماینده مجلس بودم دلیل حذف ایران کد را از وزیر صنعت سوال کردم که متاسفانه هیات رئیسه مجلس نهم اجازه طرح این سوال را صحن علنی نداد. این مسئله عدم شفافیت دولت را نشان می دهد. زیرا ایران کد دقیقا بر روی کالا قرار می‌گرفت و تعرفه آن معلوم بود.

وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به تخلفات گسترده گمرک نیز گفت: در حال حاضر تخلفات گسترده ای مانند کم اظهاری و یا جا به جا زدن تعرفه ها در گمرک وجود دارد و یا وزن کالایی که وارد می شود را کمتر ثبت می کنند. اینهاست که باعث قاچاق می شود و آقای رئیس جمهور باید حرفهایی که در مورد قاچاق زده اند را مورد بازنگری قرار دهند.

دولت روحانی چندین قانون مهم اقتصادی کشور را اجرا نمی کند

میرکاظمی با انتقاد از عدم تمکین دولت روحانی به قانون عنوان کرد: در حال حاضر چندین قانون اقتصادی اساسی کشور در این دولت اجرا نمی شود. دو قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اصل ۴۴ قانون اساسی از مهم ترین آنهاست. در حال حاضر خصوصی سازی در این دولت متوقف شده و دولت خواهان بازپس‌گیری پتروشیمی ها هم است.

وی افزود: میزان حجم شرکتهای دولتی در بودجه هر روز در حال رشد کردن است. کسانی که در دولت قبل در روزنامه های زنجیره ای خود از عدم واگذاری ها دم می زدند، در این دولت ساکت شده اند و ادعا هم می کنند که بخشی از واگذاری ها باید به دولت باز گردد. بودجه شرکتهای دولتی در حال حاضر بسیار افزایش یافته است.

این نماینده مجلس نهم با اشاره به عدم اعتقاد دولت یازدهم به بخش خصوصی گفت: این دولت به فعالین اقتصادی و خصوصی سازی اعتقاد ندارد. دولت قبل هم هیات بخش خصوصی را به خارج می برد اما این قدر تبلیغ نمی کرد اما این دولت فقط در زبان از بخش خصوصی حمایت می کند.